Itec PD8 adsorptie ontvochtiger

Krachtige en betrouwbare ontvochtiger met ionisator voor koele ruimten

Waardering:
100%

De PD8 is uitverkocht en niet meer leverbaar. 

De PD8 is een compacte, lichte luchtdroger volgens het adsorptieprincipe die bijzonder geschikt is voor het ontvochtigen van onverwarmde of tijdelijk verwarmde ruimten zoals vakantiewoningen, garages, kelders, (sta)caravans, campers en boten. De PD8 is tevens zeer geschikt om op een eenvoudige en efficiente wijze uw was te drogen.

De mogelijkheid van permanente waterafvoer met een slangaansluiting maakt de PD8 zeer geschikt voor gebruik in ruimten en vaar/voertuigen waar voor langere tijd niemand aanwezig is.

De luchtuitlaat kan oscillleren of is in de gewenste richting vast te zetten om de ( verticale) richting van de luchtstroom te kiezen, wat bijvoorbeeld heel handig is om was op een wasrek te drogen.

Naast de ontvochtigende werking heeft de PD8 tevens een luchtreingende werking door toepassing van een ionisator en antibacteriëel filter.

De PD8 heeft 3 werkingsstanden voor de diverse toepassingen waarin het toestel ingezet kan worden:

 • NORMAL MODE, hierbij wordt door de ventilatorstand en de kracht de ontvochtiging te varieren de relatieve luchtvochtigheid automatisch tussen 45 en 55 procent gehouden, de optimale waarde voor een aangenaam binnenklimaat.
 • QUIET MODE, stille, energiebesparende werking waarbij de ventilatorstand en de ontvochtiging op de lage stand staat, eventueel te gebruiken in combinatie met de timer, onder de 45% wordt de ontvochtiging uitgeschakeld, maar wordt de lucht nog wel gecirculeerd met de interne ventilator.
 • POWERFUL MODE, krachtige werking met de ventilator en de ontvochtiging in de hoogste stand, eventueel te gebruiken in combinatie met de timer, ideaal om bijvoorbeeld wasgoed te drogen, onder de 45% wordt de ontvochtiging uitgeschakeld, maar wordt de lucht nog wel gecirculeerd met de interne ventilator.

ITEC

€ 259,00 € 214,05
Momenteel niet leverbaar
Incl. BTW en verzending

Waarom dit product

 • Adsorptie ontvochtiger
 • Ontvochtigt ook bij lage temperaturen
 • 2.6 liter watertank
 • Swingmodus met bewegende luchtstroom
 • Aansluiting voor permanente waterafvoer
 • Ionisator voor luchtzuiverende werking
 • Auto-restart na stroomuitval
 • Capaciteit vergelijkbaar met 20-liter condensatie-ontvochtiger
 • Capaciteit 8 liter per dag
 • Geschikt voor ruimten tot ca. 150 m³ (meer info)
Eigenschappen

Krachtige ontvochtigende werking, geschikt voor toepassing in vele verschillende ruimten

In tegenstelling tot conventionele luchtbevochtigers heeft de PD8 geen compressor, het vocht in de lucht wordt door een vochtabsorberend filterwiel opgevangen waarna het d.m.v. opwarming condenseert en in de watertank opgevangen wordt. De ontvochtigingseffectiviteit is constant bij alle temperaturen, hierdoor heeft de PD8 bij kamertemperatuur dezelfde capaciteit als een conventionele luchtroger met een capaciteit van 18-20 liter per dag en is deze bij lagere temperaturen veel effectiever.

De uitgeblazen lucht is 10-12 graden warmer dan de aangezogen lucht. Door deze droge, warme lucht is de PD8 bijzonder geschikt om wasgoed te drogen, dit is tevens een bijzonder energie-efficiente manier om de was te drogen vergeleken met het gebruik van een wasdroger.

De PD8 is voorzien van een aansluiting voor permanente waterafvoer, hierbij kan via een (tuin)slang het gecondenseerde water worden afgevoerd naar bijvoorbeeld een putje of gootsteen. Dit maakt de PD8 ideaal voor toepassing in ruimten of vaar-/voertuigen waar voor langere tijd niemand aanwezig is. De ingebouwde veiligheidsschakelaar schakelt het toestel automatisch uit mocht deze omvallen.

Werking in de verschillende werkingsstanden:

 

Werkingsmodus Luchtvochtigheid Ventilatorstand Ontvochtigingswerking
NORMAL >55% medium hoog
45-55% min eco
<45% min uit
SILENT >45% min eco
<45% min uit
POWERFUL >45% max hoog
<45% max uit

 

Luchtreinigende werking met antibacteriëel filter en ionisator

Naast een ontvochtigende werking heeft de PD8 tevens een luchtreinigende werking door toepassing van een luchtfilter waarin nano-zilver is toegepast voor een antibacteriële werking. Hiernaast is de PD8 voorzien van een krachtige ionisator met een hoge opbrengst van negatieve ionen. Dit zijn negatief geladen luchtdeeltjes. Deze binden zich aan stofdeeltjes, bacteriën, micro-organismen en andere luchtvervuilers en doen deze samenklonteren. Daardoor worden de deeltjes zwaarder dan lucht en slaan neer. Negatieve ionen hebben tevens een sterke antistatische werking.

Overzicht van de eigenschappen

 • Bewegende of op vaste stand instelbare uitstroomopening
 • 2.6 liter waterreservoir met handgreep
 • Automatisch uitschakelen d.m.v. overloopbeveiliging
 • In- en uitschakelen instelbaar met timer van 2 tot 8 uur
 • luchtreinigingsfilter en ionisator
 • Zichtvenster om waterniveau te controleren
 • Aansluiting voor permanente waterafvoer
 • Compact, licht en stil

 

PD8 luchtdroger Het toestel is eenvoudig te bedienen met de keuze tussen krachtige, stille en automatische werking, de werkingsduur is met een timer instelbaar.
PD8 luchtdroger De lamellen van de uitstroomopening zijn te verstellen en bewegen automatisch voor optimale circulatie van de lucht. Voor het drogen van wasgoed kan de beweging worden uitgeschakeld en kunnen de lamellen ook gericht worden.
PD8 luchtdroger

Het lage gewicht, de compacte afmetingen en de handgreep aan de bovenzijde maakt de PD8 eenvoudig te verplaatsen en op vele plaatsen inzetbaar.

PD8 luchtdroger

De watertank is eenvoudig uit te nemen en te ledigen, voor toepassing voor langere tijd kan tevens een waterslang aangesloten worden zodat het condensatiewater eenvoudig naar een groter reservoir of afvoer kan worden geleid.


Meer informatie over ontvochtigers

Foto/video

Itec PD8 luchtdroger

Specificaties
Specificaties
Ontvochtigingscapaciteit bij 10°C / 70% luchtvochtigheid in liter per dag 8
Ontvochtigingscapaciteit bij 30°C / 80% luchtvochtigheid in liter per dag 8
Luchtdoorvoer per uur 135
Voltage 220 - 240
Werkingsprincipe adsorptie
Werkingsstanden 3
Stroomverbruik 380 - 620
Tankinhoud 2.6
Geschikt voor onverwarmde ruimten tot (in m3) 150
Geschikt voor verwarmde ruimten tot (in m3) 150
Aansluiting voor afvoer Ja
Afmetingen (mm, HxBxD) 495 x 290 x 175
Automatische restart Ja
Bevochtigingsprincipe centrifugale verneveling
Functioneert bij temperaturen van +1°C tot +32°C
Garantie 2
Geluidsniveau 34 - 47
Gerelateerde producten
Meer keuzes:
Downloads 1
pdf
(Grootte: 604.3 KB)
Handleiding Itec PD8 ontvochtiger
Reviews 2
10
Waardering:
100% of 100
Based on 2 reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Itec PD8 adsorptie ontvochtiger
Uw waardering