Meaco DD8L Zambezi adsorptie ontvochtiger

Adsorptie onvochtiger met hygrostaat en 24-uur timer voor koele ruimten

De DD8L Zambezi is een krachtige adsorptie ontvochtiger geschikt voor toepassing in ruimten waar de temperatuur op kamertemperatuur of lager ligt, de adsorptie techniek in het toestel voorkomt dat de werking afneemt bij lage temperaturen en dat er ijsvorming ontstaat. De DD8 Zambezi is geschikt voor gebruik in kelders, woonruimten, garages, opslag en voertuigen/boten. De luchtuitlaat kan oscillleren of is in de gewenste richting vast te zetten om de ( verticale) richting van de luchtstroom te kiezen.

In tegenstelling tot conventionele luchtbevochtigers heeft de DD8L Zambezi geen compressor, het vocht in de lucht wordt door een vocht-absorberend filterwiel opgevangen waarna het d.m.v. opwarming condenseert en in de watertank opgevangen wordt. De ontvochtigingseffectiviteit is constant bij alle temperaturen, hierdoor heeft de DD8L Zambezi bij kamertemperatuur dezelfde capaciteit als een conventionele luchtdroger met een capaciteit van 16-20 liter per dag en is deze bij lagere temperaturen veel effectiever.

De DD8L Zambezi is voorzien van een 24-uurs timer om het dagelijkse moment van in- en uitschakelen te kiezen en heeft een speciale stand voor wasdroging waarbij de intensiteit van de droging automatisch wordt aangepast aan de luchtvochtigheid in de ruimte om snel en efficient te kunnen drogen.

meaco ontvochtigers

Meaco steunt de Afrikaanse olifant door een bijdrage te schenken aan de DSWF, een stichting die olifanten in het wild beschermt, voor iedere DD8L Zambezi schenkt Meaco £ 2,00 aan de David Shepherd Wildlife Foundation.

€ 329,00 € 271,90
Direct leverbaar
Incl. BTW en verzending
Prijs excl. BTW & incl. verzending
- +

Waarom dit product

 • Adsorptie ontvochtiger
 • Ontvochtigt ook bij lage temperaturen
 • 3 liter watertank
 • Aansluiting voor permanente waterafvoer
 • Ionisator voor luchtzuiverende werking
 • 24-uurs timer om een dagelijkse routine in te stellen
 • Capaciteit vergelijkbaar met 20-liter condensatie-ontvochtiger
 • Capaciteit 8 liter per dag
 • Geschikt voor ruimten tot ca. 120 m³ (zie specificaties)

Krachtige ontvochtigende werking, geschikt voor toepassing in vele verschillende ruimten, effectief bij lage temperaturen

In tegenstelling tot conventionele luchtbevochtigers heeft de DD8L-Zambezi geen compressor, het vocht in de lucht wordt door een vochtabsorberend filterwiel opgevangen waarna het d.m.v. opwarming condenseert en in de watertank opgevangen wordt. De ontvochtigingseffectiviteit is constant bij alle temperaturen, hierdoor heeft de DD8L-Zambezi bij kamertemperatuur dezelfde capaciteit als een conventionele luchtroger met een capaciteit van 16 - 20 liter per dag en is deze bij lagere temperaturen veel effectiever.

De uitgeblazen lucht is 10-12 graden warmer dan de aangezogen lucht. Door deze droge, warme lucht is is de DD8L-ION bijzonder geschikt om wasgoed te drogen, dit is tevens een bijzonder energie-efficiente manier om de was te drogen vergeleken met het gebruik van een wasdroger.

De DD8L-Zambezi is voorzien van een aansluiting voor permanente waterafvoer, hierbij kan de slang het gecondenseerde water worden afgevoerd naar bijvoorbeeld een putje of gootsteen. Deze slang heeft een binnendiameter van 8mm en is hier te bestellen in de gewenste lengte. Dit maakt de DD8L-Zambezi ideaal voor toepassing in ruimten of vaar-/voertuigen waar voor langere tijd niemand aanwezig is. De ingebouwde veiligheidsschakelaar schakelt het toestel automatisch uit mocht deze omvallen.

Instelbaar voor gebruiksgemak in vele omstandigheden

De ontvochtigende effectiviteit van de DD8L-Zambezi is aan te passen aan de omstandigheden om de juiste balans tussen effectiviteit en stroomverbruik te vinden. De gewenste luchtvochtigheid is tussen 40% en 70% instelbaar. Met de Fan Speed knop is de ventilatorsnelheid te kiezen, hierbij wordt tevens de ontvochtigende werking van de heater in het toestel aangepast, in stand 1 wordt er 300 Watt verwarmingsvermogen gebruikt, in stand 2 en 3 600 Watt.

Luchtreinigende werking met antibacteriëel filter en ionisator

Naast een ontvochtigende werking heeft de DD8L-Zambezi tevens een luchtreinigende werking door toepassing van een luchtfilter waarin nano-zilver is toegepast voor een antibacteriële werking. Hiernaast is de DD8L-Zambezi voorzien van een krachtiger ionisator met een hoge opbrengst van negatieve ionen. Dit zijn negatief geladen luchtdeeltjes. Deze binden zich aan stofdeeltjes, bacteriën, micro-organismen en andere luchtvervuilers en doen deze samenklonteren. Daardoor worden de deeltjes zwaarder dan lucht en slaan neer. Negatieve ionen hebben tevens een sterke antistatische werking.

Overzicht van de eigenschappen

 • 24-uurs timer om een dagelijkse routine in te stellen
 • 3 liter waterreservoir met handgreep
 • Aansluiting voor waterafvoer met afvoerslang
 • Automatisch uitschakelen d.m.v. overloopbeveiliging
 • Krachtige ionisator
 • Antibacterieel luchtreinigingsfilter
 • Zichtvenster om waterniveau te controleren
 • Auto-restart (na spanningsuitval)
 • Ontvochtigingscapaciteit tot 8 liter per dag, ook bij lage temperaturen
 • Compact, eenvoudig te bedienen, laag gewicht en energieverbruik
Specificaties
Gewicht (kg) 7,80
Professioneel inzetbaar Nee
Afmetingen 548 x 358 x 200 mm
Tankinhoud 3 L
Ontvochtigingscapaciteit bij 30°C / 80% luchtvochtigheid in liter per dag 8 L
Aansluiting voor afvoer Ja
Werkingsprincipe adsorptie
Werkingsstanden 3
WiFi connected Nee
Sensoren Luchtvochtigheid
Hygrostaat Ja
Luchtreinigingselementen Voorfilter, Ionisator
Ozonproductie 0~0.5 ppm
Koelmiddel geen
Automatische werking Ja
Luchtdoorvoer 50 m³/uur
Automatische restart Ja
Geluidsniveau < 50 dB
Stroomverbruik < 660 W
amperage 10 A
Voltage 220 - 240 v
Certificatie CE
Garantie 2 Jaar
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Meaco DD8L Zambezi adsorptie ontvochtiger
Uw waardering
Customer Questions
Er komt een geur uit mijn nieuwe adsorptie luchtontvochtiger.
Wanneer u de luchtontvochtiger voor het eerst gebruikt kan er misschien een geur uit komen.
Hoeveelheid opgevangen water bij ontvochtiging met de Meaco
De luchtontvochtiger zal in het begin langere tijd aanblijven om de kamer luchtvochtigheid te verlagen naar 50% (in “Normaal” mode).
Hoe werkt een ontvochtiger?
In de meeste ontvochtigers zit een compressor, net als in een airco of koelkast wordt er warmte en koude opgewekt door deze compressor.
Positionering van de luchtontvochtiger
Hier enige tips over plaatsing van uw luchtontvochtiger.
Please, mind that only logged in users can submit questions