Aerial AD 40 professionele ontvochtiger voor mobiel gebruik

Professionele mobiele ontvochtiger met draaggreep

De Aerial AD 40 is een professionele luchtontvochtiger voor (semi-)professioneel gebruik met een ontvochtigingscapaciteit van 35 liter per dag (bij 30°C/80%).

Het toestel is voorzien van een watertank van 6.5L met autostop wanneer de watertank vol is.

De AD 40 is voorzien van een digitaal bedieningspaneel met urenteller, weergave van de gewenste en ingestelde luchtvochtigheid, weergave van het energieverbruik en keuze van 2 werkingsstanden. De AD 40 heeft een "auto-restart" waarbij de ontvochtiger automatisch weer op de ingestelde stand inschakelt na onderbreking van de stroomtoevoer, wat ideaal is voor inzet in situaties waar voor langere tijd geen mensen aanwezig zijn.

De ingebouwde hygrostaat maakt dat de gewenste luchtvochtigheid naar wens in te stellen is en permanent op niveau gehouden wordt.

De toepassing van BlueDry technologie geeft het toestel een hogere capaciteit en effectievere werking bij lage temperaturen.

Professionele ontvochtigers als de AD 40 kennen een bijzonder lange levensduur en zijn bijvoorbeeld na tientallen jaren nog door een specialist te hervullen met koelmiddel zodat ze weer als nieuw functioneren, huishoudelijke toestellen hebben een gesloten systeem en kunnen niet op nieuw gevuld worden.

De AD 40 is voorzien van een stalen draaggreep en is stapelbaar voor inzet in grotere ruimten.

Aerial klimaatbeheersing BlueDry techniek Made in Germany

Is uw afleveradres op een bedrijventerrein? Dan wordt uw bestelling per pallet verzonden.

Is uw afleveradres in een woonwijk? Dan versturen wij uw bestelling met Offsize Parcel.

De Aerial toestellen kunnen niet bij een Parcelshop geleverd worden.

Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
Regular Price € 2.117,50 Special Price € 1.905,75 € 1.575,00
- +

Waarom dit product

 • Professionele ontvochtiger
 • Voor professionele en industriële toepassingen
 • Aansluiting voor permanente waterafvoer of opvoerpomp
 • BlueDry technologie voor krachtige werking, ook bij lage temperaturen
 • Traploos instelbare digitale hygrostaat
 • Dry Logic systeem voor snelle ontdooiing bij lage temperaturen
 • Draaggreep voor mobiel gebruik
 • 6.5 liter watertank
 • Made in Germany
 • Capaciteit 35 liter per dag
 • Geschikt voor ruimten tot ca. 450 m³ (meer info)

Aerial AD 40 professionele ontvochtiger

Overzicht van de eigenschappen

 • Efficiënte reciprocerende compressor
 • 6.5 L watertank
 • Automatische uitschakeling bij volle watertank
 • Energy efficiënte ventilator
 • Mogelijkheid van optionele pomp kit voor permanente water afvoer
 • Ingebouwde digitale hygrostaat
 • 2 werkingsstanden
 • Weergave energieverbruik
 • Luchtfilter
 • Voorzien van urenteller

 

Robuust DesignRobuust, schok en UV bestendig

Pomp Kit

Flexibel afstelbare pomp kit voor permanente afvoer (accessoires)

Installatie4 stevige, stabiele plastic voeten. StapelbaarKan veilig gecombineerd en gestapeld worden met alle producten van de AERCUBE serie Inklap HandgreepInklapbare handgrepen
VentilatorEnergie efficiënte radiale ventilator

Hete Gas OntdooiingHete gas ointdooiing

Lucht Filter

Lucht filter

Condensatie Afvoer

6.8L condensatie afvoer

KabelopwinderKabelopwinder voor veilig opslag van de bekabeling

 

Ontwikkeld voor professioneel gebruik

De Aerial ontvochtigers worden ontwikkeld en gebouwd voor professionele en industriële inzet, alle gebruikte componenten zijn van de hoogste kwaliteit om langdurige inzet onder zware omstandigheden te garanderen. Veel ontvochtigers zijn bij een lek in het koelsysteem niet te repareren en kunnen alleen maar vervangen worden, Aerial toestellen zijn te repareren en te hervullen zodat deze tot tientallen jaren kunnen worden ingezet.

BlueDry technologie

De BlueDry technologie verhoogt de ontvochtigingscapaciteit en verlaagt het energieverbruik van de ontvochtiger. De nanocoating op de interne onderdelen zorgt ervoor dat water sneller in de tank of waterafvoer stroomt en ijsvorming minder snel optreedt, de snellere waterafvoer maakt dat de condensatieoppervlakten droger blijven waardoor ze weer nieuw water aan de lucht kunnen onttrekken en dat bij lage temperaturen minder snel naar de ontijzing stand geschakeld hoeft te worden waardoor het toestel kan blijven ontvochtigen.

De BlueDry technologie is herkenbaar aan de blauwe verdamper (de roosters) in het toestel.

Dry Logic

Omdat alle condensatie ontvochtigers volgens het principe van condensatie van water op koude oppervlakten in het toestel werken kan het voorkomen dat bij lage temperaturen het condenserende water in het toestel bevriest, bij de meeste ontvochtigers wordt de ontvochtigende werking uitgeschakeld terwijl de ventilator blijft draaien, dit zorgt dat het ijs weer smelt en als water in de watertank of afvoer stroomt.

Het Dry Logic systeem draait het koelingsproces in het toestel om wat ervoor zorgt dat de koelings oppervlakken opwarmen en het ijs dus vele malen sneller ontdooit. Dit maakt het mogelijk dat het toestel veel sneller terug naar de ontvochtigende werking schakelt en dus alle energie weer voor het ontvochtigen kan gebruiken wat het stroomverbruik verlaagt.

MID Energiemeter

Een energiemeter moet de juiste waarde aangeven. Dat is beter te garanderen als de energiemeter voldoet aan de MID. In deze richtlijn zijn de voorwaarden opgenomen waaraan een fabrikant zich moet houden en waarop de meter uniform wordt geijkt. Met andere woorden, de eerste ijking vindt plaats met een conformiteitsverklaring van de fabrikant. Die verklaring wordt onder toezicht van een keuringsinstantie toegekend en verstrekt. In Nederland wordt dat onder andere verzorgd door Kema. Met de conformiteitsverklaring is de meter direct te gebruiken voor het doorbelasten van energie aan derden.

 

Aerial fabriek

Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
Gerelateerde producten