Aerial AD 420 professionele ontvochtiger

Professionele luchtontvochtiger met draaggreep

De Aerial AD 420 is een professionele luchtontvochtiger met draaggreep voor (semi-)professioneel gebruik met een ontvochtigingscapaciteit van 19 liter per dag (bij 30°C/80%).

Het toestel is voorzien van een grote 12 liter watertank, voor onbemande ruimten of waar de watertank niet regelmatig kan worden geleegd kan er een waterslang worden aangesloten voor permanente afvoer. Mocht het gecondenseerde water naar boven moeten worden afgevoerd is het toestel optioneel te voorzien van een opvoerpomp die in staat is het water tot 3.5 meter omhoog te pompen.

De AD 420 is voor 2014 van enkele verbeteringen voorzien, zo is het bedieningspaneel verzinkt gemonteerd om deze te beschermen tegen beschadigingen, heeft een hoogwaardigere afwerking gekregen en heeft het toestel 2 ventilatorsnelheden

De ingebouwde hygrostaat maakt dat de gewenste luchtvochtigheid naar wens in te stellen is en permanent op niveau gehouden wordt.

De toepassing van BlueDry technologie geeft het toestel een hogere capaciteit en effectievere werking bij lage temperaturen.

Professionele ontvochtigers als de AD 420 kennen een bijzonder lange levensduur en zijn bijvoorbeeld na tientallen jaren nog door een specialist te hervullen met koelmiddel zodat ze weer als nieuw functioneren, huishoudelijke toestellen hebben een gesloten systeem en kunnen niet op nieuw gevuld worden.

De AD 420 is voorzien van een stalen draaggreep en is stapelbaar voor inzet in grotere ruimten, met de optionele wandmontagebeugel (kijk onder "accessoires") kan het toestel aan de muur opgehangen worden.

De AD 420 is opgevolgd door de AD 520 met digitale hygrostaat en hogere ontvochtigingscapaciteit.

Made in Germany
Aerial BlueDry
€ 1.095,00 € 904,96
Direct leverbaar
Incl. BTW en verzending
Prijs excl. BTW & incl. verzending
Eigenschappen

Overzicht van de eigenschappen 

  • Efficiente reciprocerende compressor
  • Grote watertank
  • Automatische uitschakeling bij volle watertank
  • Slangaansluiting voor permanente waterafvoer
  • Mogelijkheid van optionele afvoerpomp
  • Ingebouwde hygrostaat
  • Luchtfilter
  • Voorzien van urenteller

Ontwikkeld voor professioneel gebruik

De Aerial ontvochtigers worden ontwikkeld en gebouwd voor professionele en industriële inzet, alle gebruikte componenten zijn van de hoogste kwaliteit om langdurige inzet onder zware omstandigheden te garanderen. Veel ontvochtigers zijn bij een lek in het koelsysteem niet te repareren en kunnen alleen maar vervangen worden, Aerial toestellen zijn te repareren en te hervullen zodat deze tot tientallen jaren kunnen worden ingezet.

BlueDry technologie

De BlueDry technologie verhoogt de ontvochtigingscapaciteit en verlaagt het energieverbruik van de ontvochtiger. De nanocoating op de op de interne onderdelen zorgt ervoor dat water sneller in de tank of waterafvoer stroomt en ijsvorming minder snel optreedt, de snellere waterafvoer maakt dat de condensatieoppervlakten droger blijven waardoor ze weer nieuw water aan de lucht kunnen onttrekken en dat bij lage temperaturen minder snel naar de ontijzing stand kan worden geschakeld hoeft te worden waardoor het toestel kan blijven ontvochtigen.

De BlueDry technologie is herkenbaar aan de blauwe verdamper (de roosters) in het toestel.

Dry Logic

Omdat alle condensatie ontvochtigers volgens het principe van condensatie van water op koude oppervlakten in het toestel werken kan het voorkomen dat bij lage temperaturen het condenserende water in het toestel bevriest, bij de meeste ontvochtigers wordt de ontvochtigende werking uitgeschakeld terwijl de ventilator blijft draaien, dit zorgt dat het ijs weer smelt en het ijs smelt en als water in de watertank of afvoer stroomt.

Het Dry Logic systeem draait het koelingsproces in het toestel om wat ervoor zorgt dat de koelings oppervlakken opwarmen en het ijs dus vele malen sneller ontdooit. Dit maakt het mogelijk dat het toestel veel sneller terug naar de ontvochtigende werking schakelt en dus alle energie weer voor het ontvochtigen kan gebruiken wat het stroomverbruik verlaagt.

Het toestel is optioneel te voorzien van een opvoerpomp die in staat is het water tot 3.5 meter omhoog te pompen

Aerial fabriek

Foto/video

Aerial presentatie (Duits):
 

De BlueDry technologie is herkenbaar aan de blauwe verdamper
Aerial BlueDry ontvochtiger

Specificaties
Specificaties
Ontvochtigingscapaciteit bij 10°C / 70% luchtvochtigheid in liter per dag 6
Ontvochtigingscapaciteit bij 20°C / 60% luchtvochtigheid in liter per dag 8
Ontvochtigingscapaciteit bij 27°C / 60% luchtvochtigheid in liter per dag 11
Ontvochtigingscapaciteit bij 30°C / 80% luchtvochtigheid in liter per dag 19
Koelmiddel R134a
Luchtdoorvoer per uur 315
Voltage 220 - 240
Werkingsprincipe condensatie
Werkingsstanden 2
Stroomverbruik maximaal 420
Tankinhoud 8.3
Geschikt voor onverwarmde ruimten tot (in m3) 200
Geschikt voor verwarmde ruimten tot (in m3) 300
Aansluiting voor afvoer Ja
Afmetingen (mm, HxBxD) 520 x 332 x 360
Automatische restart Ja
Functioneert bij temperaturen van +3°C tot +32°C
Garantie 2
Geluidsniveau 46
Gerelateerde producten
Meer keuzes:
Downloads 2
pdf
(Grootte: 78.3 KB)
Datablad Aerial AD 420 professionele ontvochtiger
pdf
(Grootte: 778.7 KB)
Handleiding Aerial AD 420 AD 430 ontvochtiger
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Aerial AD 420 professionele ontvochtiger
Uw waardering