Air Cube luchtkwaliteitsmeter

Meet en registreer CO2, fijnstof, temperatuur en luchtvochtigheid

€ 197,52
Excl. BTW en incl. verzending

Meet CO2, fijnstof, temperatuur en luchtvochtigheid thuis, op kantoor en onderweg

De kwaliteit van de door u ingeademde lucht heeft een extreem grote invloed op uw gezondheid en welbevinden, echter een nauwkeurig en gebruiksvriendelijk meetinstrument was tot op heden niet te vinden. De Air Cube meet en registreert CO2, fijnstof, temperatuur en luchtvochtigheid en geeft dit via uw smartphone weer.

De draadloze communicatie maakt het mogelijk de luchtkwaliteit in ruimten waarin u zich niet bevindt te meten, zoals bijvoorbeeld een babykamer. De Air Cube maakt gebruik van Japanse, Oostenrijkse en Zwitserse technologie voor nauwkeurige metingen en een lange levensduur.

De gemeten waarden worden opgeslagen zodat u het verloop van de luchtkwaliteit over enkele uren, dagen, weken of maanden kan registreren en bekijken. De Air cube hoeft niet permanent met een smartphone verbonden te zijn om de luchtkwaliteit te registreren, de gemeten waarden worden opgeslagen om bij de eerstvolgende connectie naar de smartphone te worden verzonden, de Air Cube kan de gemeten gegevens tot bijna een week (6 dagen en 22 uur)  opslaan.

Kijk onder "foto/video" om een video over de Air Cube te bekijken.

Luchtkwaliteit testen Air Cube

Eigenschappen

Sensoren van hoge kwaliteit voor nauwkeurige metingen

De Air Cube is voorzien van sensoren voor meting van CO2, fijnstof, en temperatuur/luchtvochtigheid, deze zijn ontwikkeld en geproduceerd door respectievelijk Oostenrijkse, Japanse en Zwitserse producenten.

Het gaat om producenten van gespecialiseerde meetinstrumenten die sensors voor professionele toepassingen ontwikkelen. Door voor de Air Cube te kiezen haalt u een instrument met profesionele sensortechniek in huis voor nauwkeurige metingen en een lange levensduur.

fijnstof sensor, co2 sensor, temperatuur sensor

 

Overzicht van de eigenschappen

Fijnstofmeter Air Cube De Air Cube maakt gebruik van hoogwaardige Europese meet-technologie om de hoeveelheid schadelijke fijnstof in de lucht te meten, zo kunt u een beeld vormen van de luchtkwaliteit op dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse basis. Dit stelt u in staat de factoren die de luchtkwaliteit beïnvloeden te herkennen, zoals het weer, industrie, verkeer en andere factoren. Bij gezondheidsklachten zoals allergie, astma of andere klachten aan de luchtwegen stelt de AIr Cube u in staat tijdig maatregelen te nemen als de luchtkwaliteit verslechtert
Fijnstofmeter Air Cube De Lithium-Ion batterij heeft een hoge capaciteit en maakt het mogelijk dat de AIr Cube tot 48 uur onafgebroken kan functioneren zonder noodzaak van stroomtoevoer.
Fijnstofmeter Air Cube

De Air Cube kan met Android en Apple smartphones communiceren, op de Air Cube zelf wordt de luchtkwaliteit met de LED's aan de bovenzijde weergegeven, de exacte waarden zijn af te lezen via de smartphone-app, hierin worden de gemeten gegevens tevens opgeslagen zodat u het verloop van de luchtkwaliteit over een langere periode kan bekijken.

De App is te vinden in de Appstore en in Google Play.

Fijnstofmeter Air Cube De Air Cube communiceert via Bluetooth 4.0 met uw smartphone, dit stelt u in staat de luchtkwaliteit, temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte te meten, maar ook in andere ruimten zoals bijvoorbeeld kinderkamers, vergaderruimten, klaslokalen enzovoort. Het signaal is in de praktijk krachtig genoeg om tot ca. 20 meter te kunnen communiceren.
Fijnstofmeter Air Cube De compacte afmetingen maken het mogelijk de Air Cube overal in te zetten, zoals thuis, in de auto, onderweg in het openbaar vervoer in de buitenlucht, en op kantoor.
Fijnstofmeter Air Cube Zowel de Aircube zelf als de App zijn met gebruiksgemak als uitgangspunt ontwikkeld. Op de Air Cube zelf is één knop voldoende om de luchtwaliteitsmeter in- en uit te schakelen en een meting te doen, de gekleurede LED's aan de bovenzijde tonen de gemeten CO2 en fijnstofwaarden zodat in één oogopslag de luchtkwaliteit vast te stellen is. Ook de App is zeer overzichtelijk en eenvoudig te gebruiken zodat u altijd exact in de gaten kunt houden wat de luchtkwaliteit is en hoe deze zich ontwikkelt.
Fijnstofmeter Air Cube Naast CO2 en fijnstof meet de Air Cube tevens de temperatuur en luchtvochtigheid, de combinatie van deze 2 factoren bepalen hoe aangenaam u het klimaat binnenshuis ervaart. De Air Cube berekent aan de hand van deze waarden de comfortindex en informeert u wat u kunt doen om het comfort binnenshuis te verhogen.
Fijnstofmeter Air Cube Luchtvochtigheid is een grote factor in het welbevinden binnenshuis, de Air Cube meet deze in combinatie met de temperatuur en informeert u over de comfortindex en wat u kunt doen om deze te verbeteren. Vaak betekent dit dat u geen energie hoeft te verspillen in het verwarmen of koelen van de ruimte en dat u op efficiënte wijze het binnenklimaat veraangenaamt.
Fijnstofmeter Air Cube

CO2 (koolstofdioxide) is een reuk- en kleurloos gas waarvan we de aanwezigheid maar beperkt op kunnen merken, echter heeft het een bijzonder grote invloed op ons functioneren. Een te hoog CO2 niveau verlaagt uw prestaties en alertheid, maakt u moe en maakt een ruimte onaangenaam aanvoelen.

Een gezond CO2 niveau helpt bij het werk, de studie, het sporten en slapen en is bijzonder belangrijk voor een aangenaam verblijf thuis en een productieve dag op kantoor.

De Air Cube stelt u in staat het CO2-niveau in een oogopslag te meten en helpt u om maatregelen te nemen om deze te verbeteren.

Smartphone klimaattester Air Cube

fijnstofmeting rapportage uurlijks fijnstofmeting dagelijkse rapportage comfortniveau rapportage wekelijks CO2 meting rapportage maandelijks
 Verloop van het fijnstofniveau per uur   Verloop van het fijnstofniveau op dagelijkse basis

Verloop van het comfortniveau (temperatuur en luchtvochtigheid) op wekelijkse basis 

 Verloop van het CO2 niveau op maandelijkse basis
Foto/video

 

Uitpakken en installatie van de Air Cube:

Specificaties
Gewicht 0.10 kg
Functionaliteit Fijnstof, CO2 en comfortniveau (temp+hygro) in 5 stappen
Batterij Li-ion, 3,7V/600mAh
Besturingssysteem Android (4.3+), IOS
Verbinding Bluetooth 4.0 BLE
Afmetingen 52 x 52 x 52 mm (HxBxD)
Meegeleverde toebehoren USB-laadkabel
Gerelateerde producten
Beoordelen
Air Cube | Geplaatst door: | Geplaatst op: 25-01-2016
Levering
Werking
Kwaliteit
Algemeen oordeel
Erg handig apparaatje om een aantal waardes te meten. Wij hebben het apparaat aangeschaft om te kunnen onderzoeken welke ruimtes beter geventileerd moeten worden.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Air Cube luchtkwaliteitsmeter

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Levering
Werking
Kwaliteit
Algemeen oordeel
Aanbiedingen

Winix P150 + Air Cube

 • Winix P150 PlasmaWave luchtreiniger
 • Air Cube fijnstofmeter

Vanaf: € 378,00

Incl. BTW en verzending
Uw voordeel: € 60,00

Winix P300 + Air Cube

 • Winix P300 luchtreiniger
 • Air Cube fijnstofmeter

Vanaf: € 438,00

Incl. BTW en verzending
Uw voordeel: € 50,00

Winix U300 + Air Cube

 • Winix U300 PlasmaWave luchtreiniger
 • Air Cube fijnstofmeter

Vanaf: € 438,00

Incl. BTW en verzending
Uw voordeel: € 40,00

Winix U450 + Air Cube

 • HEPA luchtreiniger Winix U450
 • Air Cube fijnstofmeter
€ 538,00
Incl. BTW en verzending
Uw voordeel: € 40,00

Winix AW600 + Air Cube

 • luchtbevochtiger Winix WSS-170 PlasmaWave
 • Air Cube fijnstofmeter

Vanaf: € 488,00

Incl. BTW en verzending
Uw voordeel: € 50,00

Coway AP1008CH + Air Cube

 • Coway AP-1008CH HEPA luchtreiniger
 • Air Cube fijnstofmeter

Vanaf: € 588,00

Incl. BTW en verzending
Uw voordeel: € 50,00

Coway AP-1008DH + Air Cube

 • Coway AP-1008DH Luchtreiniger
 • Air Cube fijnstofmeter

Vanaf: € 688,00

Incl. BTW en verzending
Uw voordeel: € 50,00

Coway APM-1010DH + Air Cube

 • Luchtzuiveraar Coway APM-1010DH
 • Air Cube fijnstofmeter

Vanaf: € 718,00

Incl. BTW en verzending
Uw voordeel: € 50,00

Boneco H680 + Air Cube

 • Boneco H680 luchtwasser
 • Air Cube fijnstofmeter

Vanaf: € 1.077,00

Incl. BTW en verzending
Uw voordeel: € 60,00

Airtek PCMH45DW + Air Cube

 • Airtek PCMH45 DW professionele luchtbevochtiger
 • Air Cube fijnstofmeter

Vanaf: € 788,00

Incl. BTW en verzending
Uw voordeel: € 50,00