Airtek PCMH45 DW professionele bevochtiger

Professionele luchtwasser met wateraansluiting voor grotere ruimten en mobiele inzet - by HALE

Waardering:
100%

De Airtek PCM45 DW is een professionele luchtbevochtiger/luchtwasser met een extreem hoge capaciteit. Deze professionele luchtbevochtiger verdampt het water volgens het luchtwasser-principe waarbij geen kalk (witte stof) in de ruimte wordt verspreidt en stofpartikels uit de lucht worden gefilterd, hiermee is de Airtek PCMH45 DW een zeer hygiënische en krachtige luchtbevochtiger.

De Airtek PCM45 DW is ontwikkeld voor toepassing in grote ruimten tot een inhoud van maximaal 1.000m³ en is daarmee in staat de luchtvochtigheid in een complete woning, kantoor, winkel of andere grote ruimte(n) op peil te brengen en houden.

De maximale bevochtigingscapaciteit is 45 liter per dag, afhankelijk van de hoogte van de heersende luchtvochtigheid.

De Airtek PCMH45 DW is standaard voorzien van een aansluiting voor permanente watertoevoer zodat het toestel permanent kan bevochtigen zonder de noodzaak van het regelmatig vullen van de watertank, de tank is echter ook eenvoudig handmatig te vullen.

Klik op "Foto/video" voor een video met uitleg en demonstratie van de PCMH45 DW.

 

I.v.m. de afmetingen van de doos is de Airtek niet geschikt voor levering via een GLS Parcelshop, kan dus alleen bij het door u opgegeven adres afgeleverd worden.

€ 769,00 € 635,54
Direct leverbaar
Incl. BTW en verzending
Prijs excl. BTW & incl. verzending

De volgende aanbiedingen zijn van toepassing op de Airtek PCMH45DW luchtbevochtiger;

Prijzen zijn inclusief BTW en verzending en worden bij bestelling automatisch gecalculeerd.

Waarom dit product

 • Professionele luchtbevochtiger
 • Hoge capaciteit
 • Snel en eenvoudig inzetbaar
 • Verrijdbaar voor extra gebruiksgemak
 • 30 liter waterreservoir
 • Handmatig te vullen en aansluitbaar op waterleiding
 • Maximale bevochtiging 1875 ml/uur
 • Geschikt voor ruimten tot ca. 400 m2 (meer informatie)
Eigenschappen

Optimale luchtbevochtiging met grote capaciteit, luchtreinigende werking door luchtwassing

De PCMH45 DW is een professionele bevochtiger volgens het koude verdampingsprincipe, hierbij wordt water uit het bevochtigingswiel afgegeven aan de lucht waarbij geen vervuilingen zoals kalk, stof of zoutdeeltjes in de lucht kunnen worden verspreid.

Naast een bevochtigende werking heeft de PCMH45 DW tevens een luchtreinigende werking, de te bevochtigen lucht wordt door een 2-staps filteringsysteem van stof, pluizen, haren en andere vervuilingen ontdaan. Het roterende bevochtigingsfilter heeft een luchtwassende werking. Dit filter draait langzaam als een groot wiel door het water aan de onderzijde, door het gedeelte wat boven het water uitsteekt wordt de lucht geblazen waardoor het water verdampt en de vervuilingen in het filtermateriaal van het wiel blijven hangen.

Als dit gedeelte van het filter weer door het water draait wordt dit aan het water afgegeven en zakt het naar de bodem van de uitneembare en wasbare tank. De vervuilingen worden niet meer aan de lucht afgegeven.

Stil en eenvoudig in gebruik

De ventilator is in drie standen in te stellen waarmee het toestel in de laagste standen nauwelijks hoorbaar is en in de hoogste stand een krachtige luchtstroom produceert voor een snelle en krachtige werking, reeds in de stille stand verdampt het toestel een grote hoeveelheid vocht waar andere toestellen hard moeten blazen voor dezelfde functionaliteit.

De gewenste luchtvochtigheid is in vijf stappen instelbaar plus een continue werking waarbij het toestel altijd werkt ongeacht de heersende luchtvochtigheid.

Voor situaties waar de luchtvochtigheid tot op de procent moet worden bewaakt is het toestel in de "remote" stand tevens te bedienen met een (optionele) hygrostaat in het stopcontact.

Het water is eenvoudig aan de bovenzijde bij te vullen.

Aansluitbaar op de waterleiding voor optimaal gebruiksgemak

De 30 liter watertank van de PCMH45 DW is handmatig te vullen met bijvoorbeeld een gieter maar voor optimale luchtbevochtiging met minimale inspanning is de PCMH45 DW tevens voorzien van een aansluiting voor watertoevoer, de watertank is van een vlottersysteem voorzien die de watertoevoer opent en sluit naar gelang het waterniveau. Hiermee is de watertank continu gevuld en is de bevochtigende werking van het toestel optimaal.

Airtek PCMH45 DW professionele luchtbevochtiger

Nieuw model 2019

De nieuwste generatie PCMH45 DW is stiller, stabieler, heeft een verbeterde bescherming tegen kalkaanslag op kritische punten en heeft door een geoptimaliseerde luchtstroom wederom een grotere verdampingscapaciteit.

2 weken proefperiode

We geven u de kans het apparaat uitgebreid te testen. Mocht u na 2 weken nog niet overtuigd zijn, kunt u het toestel retourneren en crediteren wij het aankoopbedrag.

De effecten van luchtvochtigheid

Zowel ’s winters als ’s zomers kan de luchtvochtigheid binnenshuis te laag uitvallen. In de winter wordt de buitenlucht die door de kou al minder vocht bevat door de centrale verwarming verder uitgedroogd. De door de airconditioning gekoelde lucht heeft een zeer lage luchtvochtigheid en kan in de zomer hierdoor gezondheidsklachten of ongemakken opleveren. Ook het hout in meubels, parketvloeren en muziekinstrumenten kan beschadigen of gaan vervormen door een gebrek aan vocht in de lucht, ook planten en dieren kunnen gevoelig zijn voor een te lage luchtvochtigheid..

De luchtvochtigheid wordt meestal uitgedrukt in de relatieve luchtvochtigheid. Dit is het percentage van de maximale hoeveelheid waterdamp die de lucht bij de gegeven temperatuur en luchtdruk bevat. Bij dalende temperatuur neemt het vermogen van de lucht, waterdamp te bevatten af; bij dezelfde hoeveelheid waterdamp neemt de relatieve vochtigheid dan toe. Wordt deze groter dan 100%, is de lucht verzadigd en zal er dauw of mist vormen.

Een gezonde relatieve luchtvochtigheid bedraagt 50 à 60 procent

Een te lage luchtvochtigheid kan de volgende klachten opleveren:

 • Koudegevoel bij normale warmte
 • Uitgedroogde of geïrriteerde slijmvliezen in de neus- en keelholte
 • Prikkelende keel
 • Droge hoest
 • Droge, schilferige huid
 • Gebarsten lippen
 • Droge, branderige ogen
 • Irriterende contactlenzen
 • Geïrriteerde luchtwegen
 • Verhoogde kans op infecties
 • Verminderde weerstand
 • Hoofdpijn
 • Vermoeidheid
 • Concentratieproblemen


Zoals door ons geleverd aan:

ministerie van justitie

amsterdam RAI logo

SBS Broadcasting


De Airtek PCMH45 is uit voorraad leverbaar en kost € 495,04 exclusief BTW, inclusief verzendkosten.

Foto/video

Airtek PCMH45 DW luchtbevochtigerAirtek PCMH45 DW luchtbevochtiger Airtek PCMH45 DW luchtbevochtiger Airtek PCMH45 DW luchtbevochtiger

 Airtek PCMH45 DW luchtbevochtigerAirtek PCMH45 DW luchtbevochtiger

 Airtek PCMH45 DW luchtbevochtigerAirtek PCMH45 DW luchtbevochtigerAirtek PCMH45 DW luchtbevochtiger

Specificaties
Specificaties
Voltage 220 - 240
Werkingsstanden 3
Stroomverbruik maximaal 70
Tankinhoud 30
Maximale bevochtigingscapaciteit 1875
Permanente watertoevoer Ja
Afmetingen (mm, HxBxD) 740 x 750 x 440
Bevochtigingsprincipe luchtwasser
Garantie 2
Geluidsniveau 30 - 47
Geschikt voor ruimten tot ca. 400
Hygrostaat Ja
Gerelateerde producten
Meer keuzes:
Downloads 2
pdf
(Grootte: 949.7 KB)
Airtek PCMH45 DW Handleiding
pdf
(Grootte: 667.2 KB)
Datablad Airtek PCMH45DW professionele luchtbevochtiger
Reviews 2
10
Waardering:
100% of 100
Based on 2 reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Airtek PCMH45 DW professionele bevochtiger
Uw waardering