Veel gestelde vragen en antwoorden

Help Center

 

Itec Luchtreiniging
Hoe lang is de garantie op de producten?
Op alle toestellen is een garantie van 2 jaar van toepassing.
Kan ik het product retourneren?
Ja, het is mogelijk om een product binnen 14 dagen te retourneren.
Ik heb interesse in de Innova, kan ik een offerte krijgen?
Absoluut, u kunt een offerte aanvragen.
Komt de installateur ook bij mij? (bijv: Limburg)
Ja zeker! De installateur rijdt door heel Nederland.
Hebben jullie ook een showroom?
Jazeker! Bel of mail gerust om een afspraak te maken.
Kan ik langskomen in de showroom?
Ja, de showroom is op afspraak te bezoeken.
Welke apparaten zijn te bezichtigen in de showroom van Itec?
In de showroom van Itec kunt u de volgende merken bezichtigen: Innova, HALE, SNE, PureAirPro en meer. Wilt u een ander merk toestel bezichtigen? Lees dan verder, daar staat hoe u in contact met ons kan opnemen. We staan u graag te woord!
Wat doet een luchtreiniger?
Een luchtreiniger doet exact wat de naam suggereerd, het reinigd de lucht van luchtledige onzuiverheden.
Levert Itec producten in het buitenland?
Ja, Itec levert producten in het buitenland. Echter, wij leveren geen service in het buitenland.
Verleent Itec service in het buitenland?
Nee, Itec levert geen service in het buitenland.
toon alle vragen
Allergieën en luchtreiniging
Wat doet een luchtreiniger?
Een luchtreiniger doet exact wat de naam suggereerd, het reinigd de lucht van luchtledige onzuiverheden.
Wat kunt u doen tegen hooikoorts?
Wat u tegen hooikoorts zou kunnen doen is het volgende. Hooikoorts wordt veroorzaakt door in de pollenkalender aangegeven pollen en een allergie hiervoor. Deze pollen kunt u uit de lucht filteren met een luchtreiniger die voorzien is van een HEPA-filter. Lees verder voor welke luchtreinigers uitermate geschikt zijn voor het filteren van deze pollen. Ook voor meer informatie over HEPA-luchtreinigers.
Wat kunnen luchtreinigers betekenen in het gevecht tegen virussen?
Wat luchtreinigers kunnen betekenen in het gevecht tegen virussen? De kwaliteit van de lucht om ons heen en de vochtigheid ervan spelen een grote rol bij de bescherming tegen ziekteverwekkers. Hoe minder de lucht vervuild is, hoe kleiner het risico dat we ons lichaam binnendringen. Het is ook erg belangrijk om voldoende luchtvochtigheid te behouden. Als de lucht droog is, drogen onze ademhalingsslijmvliezen of ogen uit en verliezen ze hun afweer tegen bacteriën, virussen en andere stoffen. Zo hebben luchtreinigers en luchtbevochtigers een onvervangbare plaats in het geval van immuunproblemen.
Hoe lang blijft ozon actief?
Ozon is een instabiel gas, na activering door de ozongenerator begint de reductie naar zuurstof onmiddellijk, de halveringstijd bij droge, schone lucht is gemiddeld 20 tot 100 minuten. De duur van dit proces varieert in de praktijk en is afhankelijk van omstandigheden als temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk en met name de hoeveelheid reactieve stoffen/organismen in de lucht. Oftewel hoe meer vervuilingen in de lucht die door ozon worden geoxideerd hoe sneller de ozon zelf ook tot zuurstof wordt gereduceerd. Ozon is zwaarder dan lucht dus is het aan te raden bij ozon geurbestrijding een ventilator te gebruiken om de lucht in de ruimte te circuleren.
Waar komen schimmels voor?
Schimmels/sporen komen in bijna elke woning voor, waar in de buitenlucht schimmels erg nuttig zijn in bijvoorbeeld de afbraak van bijvoorbeeld bladeren, dode planten, takken, organismen etc., leveren deze micro-organismen binnenshuis de nodige problemen op, deze variëren van een onaangename, muffe lucht tot serieuze gezondheidsproblemen. Door de bijzonder kleine afmetingen zweven de schimmels door de lucht en als deze op vochtige oppervlakten terecht komen gedijen ze bijzonder goed en groeien tot de bekende schimmelplekken op bijvoorbeeld muren en plafonds.
Hoe komen schimmels in het lichaam terecht?
Schimmels/sporen varieen in grootte van 1-30 micron (micrometer), en kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid als deze geinhaleerd worden, trilhaartjes in de neus voorkomen dat stofdeeltjes en andere schadelijke partikelen in de longen kunnen komen maar de meeste schimmelpartikels zijn dermate klein dat deze niet door dit natuurlijke filtersysteem worden tegengehouden, hierdoor kunnen ze in de luchtwegen en longen terechtkomen en in het longweefsel gevangen worden en kan hiermee een infectie en zelfs een ontsteking veroorzaken. Longproblemen door schimmels worden meestal veroozaakt door de schimmel Aspergillus.
Welke gezondheidsrisicio’s kunnen schimmels opleveren?
Hiernaast kunnen schimmels diverse andere gezondheidsproblemen opleveren; Bij personen die allergisch voor schimmels zijn kan astma ontstaan. Dit zijn de beroepsziekten bij boeren, duivenmelkers, bierbrouwers, enz. Een schimmelbal. Dit komt voor bij personen die eerder een longziekte hebben gehad die een 'holte' in de long heeft achtergelaten, bijvoorbeeld tbc. In die holte kunnen de sporen uitgroeien tot een schimmelbal. In veel gevallen heeft de drager hier geen last van, maar soms ontstaat uit deze schimmelbal een van de andere ziekten. Ingroei in de longen. Bij personen met een sterk zwak afweer kan de schimmel de longen ingroeien en uiteindelijk zelfs in de bloedvaten terechtkomen. Dit kan fataal zijn, met geneesmiddelen kan worden geprobeerd de groei van de schimmel te stoppen, maar dit lukt niet altijd.
Hoe kan een luchtreiniger problemen door schimmels voorkomen?
Een luchtreiniger is een effectief middel tegen de verspreiding van schimmels binnenshuis, verschillende technieken kunnen hiervoor worden toegepast.
Hoe werkt de bestrijding door luchtdesinfectie met UV/fotokatalytische techniek?
Toestellen als de Airbi Spring bestrijdt micro-organismen als schimmels door toepassing van een combinatie van UV licht en een fotokatalytisch filter, ultraviolet licht dringt de celwand van een organisme binnen en reageert daar met het DNA van het organisme. De C=C koolstofverbindingen in de moleculen van het organisme worden afgebroken. Dit leidt tot sterfte van de cellen, waardoor het organisme niet meer kan groeien of zich vermenigvuldigen. In combinatie met het UV-licht worden optische katalysatoren toegepast, dit zijn samenstellingen van stoffen die als er UV licht op schijnt als gevolg van een katalytische reactie gasvormige waterstofperoxide (H2O2), hydroxyl radicalen (OH), negatieve ionen (O3-) en superoxiden (O2-) produceert. Door de uitstoot van deze oxidatoren ontstaat een oxidatieproces waarbij bacteriën, virussen, micro-organismen en schimmels worden geoxideerd, bij dit proces worden de oxidatoren tegelijkertijd geoxideerd tot zuurstof en waterstof. Het systeem is tevens effectief tegen vluchtige stoffen zoals formaldehyde, rook en onaangename geuren. De vervuilingen en oxidatoren brengen elkaar in balans met als resultaat schone, zuivere, reukvrije lucht, hierbij kunnen ook schimmels op oppervlakten teruggedrongen worden
toon alle vragen
Lucht en gezondheid
Is ozon schadelijk voor de gezondheid?
Ozon kan schadelijk voor de gezondheid zijn, echter wel alleen in hoge dosering.
Doodt een fotokatalytische luchtreiniger schimmels en sporen?
Ja, de UV-lamp doodt schimmels en sporen die door het toestel worden aangezogen, de uitgestoten lucht bevat verschillende oxidatoren die in de gehele ruimte micro-organismen bestrijden.
Wat is de werking van luchtvochtigheid op uw gezondheid?
De werking van luchtvochtigheid op uw gezondheid is complex gezien uw gewicht tussen de 50 & 75% van uw lichaamsgewicht bepaald.
Wat kan luchtreiniging betekenen bij allergieën?
Lees verder voor meer informatie omtrent luchtreiniging bij allergieën.
Waarvoor is de PureAirPro 1200 allemaal in te zetten?
De PureAirPro 1200 professionele luchtreiniger, zuiveraar en puntafzuiging is zeer breed inzetbaar. Lees verder voor de details.
Wat is de ideale luchtvochtigheid?
De ideale luchtvochtigheid is sterk afhankelijk van de doeleinde. De ideale luchtvochtigheid voor een leefomgeving is tussen de 50 en 55%.
Plaats ik de luchtontvochtiger in de meest vochtige kamer?
Als u wilt kunt u de luchtontvochtiger in de meest problematische ruimte plaatsen en wanneer de situatie verbetert het apparaat verplaatsen.
Verminderen allergieën bij het gebruik van een luchtontvochtiger?
Een luchtontvochtiger vermindert de relatieve luchtvochtigheid in huis. Stofmijten en ander ongedierte en tevens schimmelsporen gedijen het beste in een vochtige omgeving.
Waarom is een gezonde luchtkwaliteit zo belangrijk?
Een gezonde luchtkwaliteit is zo belangrijk omdat uw longen de luchtfilters van het lichaam zijn, deze schoon houden is een heuse aanrader.
Hoe wordt luchtkwaliteit gemeten?
Luchtkwaliteit wordt gemeten door een tal van sensoren, zo is er een (fijn)stofsensor, luchtvochtigheidsensor, temperatuursensor, co2 (koolmonoxide) sensor, licht sensor en een geursensor.
toon alle vragen
(Sigaretten) Rook
Hoe effectief is de SNE RAS-60 tegen sigarettenrook?
De SNE RAS-60 is zeer effectief tegen sigarettenrook.
Is ozon schadelijk voor de gezondheid?
Ozon kan schadelijk voor de gezondheid zijn, echter wel alleen in hoge dosering.
Hoe worden geuren effectief verwijderd?
Door middel van een fotokatalytische luchtreiniger worden geuren effectief effectief verwijderd.
Doodt een fotokatalytische luchtreiniger schimmels en sporen?
Ja, de UV-lamp doodt schimmels en sporen die door het toestel worden aangezogen, de uitgestoten lucht bevat verschillende oxidatoren die in de gehele ruimte micro-organismen bestrijden.
Waarvoor is de PureAirPro 1200 allemaal in te zetten?
De PureAirPro 1200 professionele luchtreiniger, zuiveraar en puntafzuiging is zeer breed inzetbaar. Lees verder voor de details.
toon alle vragen
Bestellingen
Ik heb perongeluk het verkeerde factuur-/afleveradres gegeven, kan dit aangepast worden?
Ja, dat kan soms. Geef het zo snel mogelijk door via de mail/telefoon voor 16:00 op een werkdag.
Ik heb vorig jaar een bestelling gedaan en wil deze graag nog een keer bestellen, kan dat?
Dit kan absoluut. Stuur een email met daarin het ordernummer, dan kunnen wij uw oude bestelling makkelijk vinden en opnieuw plaatsen.
Wanneer ontvang ik mijn Track & Trace?
Elke dag wordt om 17:00 de dagafsluiting gedaan.
Wat gebeurt er na de retourzending?
Zodra wij uw retourzending hebben ontvangen, worden de goederen door de logistieke afdeling gecontroleerd.
Zijn er voor mij kosten verbonden aan een retourzending?
Ja, de kosten van een retourzending zijn voor uw eigen rekening.
Kan ik mijn bestelling annuleren?
Ja, het is mogelijk om uw bestelling te annuleren. Neem contact met ons op via 0571 840 844 voor 16:00 op werkdagen.
Wat gebeurt er nadat ik mijn bestelling heb afgerond?
Na afronding van uw bestelling krijgt u automatisch een bestelbevestiging per mail. Deze bevat alle details van uw bestelling. Zodra uw bestelling vanuit ons magazijn wordt verstuurd, ontvangt u van GLS een Track&Trace.
Welke verzendwijze biedt Itec Luchtreiniging?
Wij versturen uw bestelling met GLS of Offsize Parcel. De levertermijn bedraagt ca. 2-4 werkdagen.
Levert u ook in het buitenland?
Ja, hiervoor worden wel andere verzendkosten berekend.
Hebben jullie een Thuiswinkel Waarborg Certificaat?
Ja, wij hebben een Thuiswinkel Waarborg Certificaat.
toon alle vragen
Facturatie
Ik ben mijn factuur kwijt, kan ik deze nog een keer krijgen?
Natuurlijk, stuur ons gerust een email en onze backoffice medewerker stuurt de factuur nog een keer naar u toe.
Ik heb perongeluk het verkeerde factuur-/afleveradres gegeven, kan dit aangepast worden?
Ja, dat kan soms. Geef het zo snel mogelijk door via de mail/telefoon voor 16:00 op een werkdag.
toon alle vragen
Support
Hoe verbind ik de Innova app met de Innova monoblock airco?
Klik op: 'Meer Lezen', daar staat een instructie filmpje hoe u de Innova app kunt verbinden aan uw Innova monoblock airconditioner.
De filter van mijn HALE / Airtek zijn erg vies, kan ik deze vervangen?
Het filter kunt u zeker vervangen, u kunt deze via onze website bestellen en thuis of op uw werkplek zelf vervangen.
Hoe controleer ik de standaard kleppen en vervang ik de veertjes?
Voor het controleren van de plastic kleppen en het vervangen van de veertjes hebben wij een filmpje gemaakt met uitleg. Klik op "Meer lezen" om het filmpje te bekijken.
Hoe vervang ik de plastic kleppen voor metalen roosters?
Als u op "Meer Lezen" klikt vindt u een filmpje met daarin de uitleg voor het vervangen van de plastic kleppen voor de metalen roosters.
Wat als ik na de installatie service nodig heb?
In de garantieperiode rijdt de servicemonteur door het hele land. Na de garantieperiode worden er wel kosten in rekening gebracht.
Waar vind ik de installatiehandleiding van de Innova monoblock airco's?
U vindt verwijzingen naar alle handleidingen omtrent de Innova toestellen op de product pagina van het toestel zelf. Of lees verder, daar staan de handleidingen op een rijtje.
Waar vind ik de gebruikershandleiding?
Lees verder voor de gebruikershandleiding van uw desbetreffende toestel.
Hoe installeer ik de Innova monoblock afdekplaat?
Voor het installeren van de afdekplaat hebben wij een handleiding gemaakt. Klik op "Meer lezen", daar vindt u de link naar de handleiding.
Hoe download ik de Innova App?
Voor het installeren van de Innova App is er een handleiding beschikbaar. Deze handleiding is echter wel in het Engels. Lees verder voor de link naar deze handleiding.
Zijn er voor mij kosten verbonden aan een retourzending?
Ja, de kosten van een retourzending zijn voor uw eigen rekening.
toon alle vragen
Airconditioning
Hoe verbind ik de Innova app met de Innova monoblock airco?
Klik op: 'Meer Lezen', daar staat een instructie filmpje hoe u de Innova app kunt verbinden aan uw Innova monoblock airconditioner.
Is het mogelijk om een standaard Innova 15HP om te bouwen naar een Innova 15HP ELEC?
Nee, helaas is dit niet mogelijk.
Wat is klimaatbeheersing?
Klimaatbeheersing is een collectief van technieken, maatregelen en systemen die kunnen worden gebruikt om de temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie in een gesloten leefomgeving te beheersen. Ook bekend als binnenklimaatbeheersing.
Wat is de werking van luchtvochtigheid op uw gezondheid?
De werking van luchtvochtigheid op uw gezondheid is complex gezien uw gewicht tussen de 50 & 75% van uw lichaamsgewicht bepaald.
Ik heb interesse in de Innova, kan ik een offerte krijgen?
Absoluut, u kunt een offerte aanvragen.
Hoe vervang ik de plastic kleppen voor metalen roosters?
Als u op "Meer Lezen" klikt vindt u een filmpje met daarin de uitleg voor het vervangen van de plastic kleppen voor de metalen roosters.
Komt de installateur ook bij mij? (bijv: Limburg)
Ja zeker! De installateur rijdt door heel Nederland.
Wat als ik na de installatie service nodig heb?
In de garantieperiode rijdt de servicemonteur door het hele land. Na de garantieperiode worden er wel kosten in rekening gebracht.
Waar vind ik het installatiesjabloon voor de gaten die geboord moeten worden?
Het desbetreffende sjabloon voor uw toestel vindt u, op de product pagina, onder het tabblad "downloads" en/of door op "Meer lezen" te klikken.
Waar vind ik de installatiehandleiding van de Innova monoblock airco's?
U vindt verwijzingen naar alle handleidingen omtrent de Innova toestellen op de product pagina van het toestel zelf. Of lees verder, daar staan de handleidingen op een rijtje.
toon alle vragen
Ventilatie
Kunt u voor mij een offerte aanmaken t.b.v. de Innova HRA-i-PLUS?
Ja, u kunt telefonisch en/of via mail contact met ons opnemen. Lees verder voor aanvullende informatie.
Wat is klimaatbeheersing?
Klimaatbeheersing is een collectief van technieken, maatregelen en systemen die kunnen worden gebruikt om de temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie in een gesloten leefomgeving te beheersen. Ook bekend als binnenklimaatbeheersing.
Wat is de werking van luchtvochtigheid op uw gezondheid?
De werking van luchtvochtigheid op uw gezondheid is complex gezien uw gewicht tussen de 50 & 75% van uw lichaamsgewicht bepaald.
Komt de installateur ook bij mij? (bijv: Limburg)
Ja zeker! De installateur rijdt door heel Nederland.
Wat als ik na de installatie service nodig heb?
In de garantieperiode rijdt de servicemonteur door het hele land. Na de garantieperiode worden er wel kosten in rekening gebracht.
Voorziet de Innova 2.0 Monoblok airco ook verse lucht van buiten naar binnen?
De luchtstromen van de binnen- en buitenlucht zijn gescheiden, dus komt er geen lucht van buiten naar binnen. Lees verder welke toestellen u wel hiervoor zou kunnen inzetten.
Wat is een warmtepomp?
Een warmtepomp is een toestel in de vorm van bijv. een airconditioner, ventilatie-unit of verwarming (of alle drie) die warmte uit de lucht, bodem of het grondwater haalt. Hij gebruikt hiervoor elektriciteit, maar veel minder dan bijv. een elektrische verwarming zonder warmtepomp.
Wat is een WTW unit?
Een WTW unit is een losstaand toestel voorzien van warmte terugwinnende (oftewel WTW) eigenschappen.
Hoe werkt een wtw systeem?
Een WTW systeem werkt door de ruimten binnenshuis van verse lucht te voorzien en daarbij de temperatuur binnenshuis te bewaren.
Wat is een WTW installatie?
Een WTW installatie is een installatie met de kwaliteit van WarmteTerugWinning (oftewel WTW).
toon alle vragen