Coway APM-1010DH luchtreiniger / bevochtiger

HEPA luchtreiniger met luchtbevochtiging

Waardering:
95%

De Coway APM-1010DH is uitverkocht een alternatief hierop is de Coway APMS-0815C.

De Coway APM-1010DH reinigt niet alleen de lucht met 5 filters, maar bevochtigt deze ook met zijn Natural Humidification System. 

De APM-1010DH brengt de lucht binnenshuis die door bijvoorbeeld airconditioning of verwarming is uitgedroogd weer in balans.

De werking is aan te passen aan uw individuele klachten/omstandigheden door de mogelijkheid van het plaatsen van costum filters die de effectiviteit tegen verschillende verontreinigingen zoals allergenen/pollen, virusen, bacteriën of vluchtige stoffen vergroten.

 

certificaten Coway APM-1010DH

€ 529,00 € 437,19
Momenteel niet leverbaar
Incl. BTW en verzending
Prijs excl. BTW & incl. verzending

Waarom dit product

 • Luchtreiniger en bevochtiger in één
 • HEPA-filtratie tegen partikels zoals fijnstof
 • Volwaardig actieve kool filter tegen geuren, vluchtige stoffen en gassen
 • Hygiënische luchtbevochtiging door natuurlijke verdamping
 • Automatische en handmatige bediening
 • Premium bouwkwaliteit
 • Zeer stil
 • CADR-gecertificeerd
 • Capaciteit 324 m³/uur
 • Geschikt voor ruimten tot ca. 65 m2 (meer informatie)
Eigenschappen

Effectieve luchtreinigende werking met 5 filters

Coway APM-1010DH luchtreiniger

Een optimale luchtreininging wordt bereikt door toepassing van 5 filters:

 • Wasbaar voorfilter, verwijdert stof deeltjes, pluizen en (huisdieren)haren, hiermee wordt de levensduur van het HEPA filter verlengd.
 • Medium filter, (maakt deel uit van het Custom filter) filtert stofdeeltjes van 1 micrometer (micron, een duizendste deel van een millimeter) en groter uit de lucht, net als het voorfilter is deze van een antibacterieel materiaal en is de hoofdfunctie het verlengen van de levensduur van het HEPA filter.
 • Custom filter, de Coway APM-1010DH luchtreiniger is te voorzien van 5 verschillende costum filters voor verschillende toepassingen;
  • AI/HI Virus filter, is effectief tegen Avian influenza (H5N1, vogelgriep), Human Influenza (griep) virussen. Door toepassing van ginkgo extracten en synthetische enzymen worden 99,97% van de viruseiwitten door dit filter geëlimineerd.
  • Legionella filter, Het legionella filter doodt 99.99% van de legionellabacteriën en is voor oudere mensen, zeer jonge kinderen en mensen met een zwak afweersysteem een zeer geschikt filter
  • Allergenen filter, verwijdert inhalatieallergenen zoals stuifmeel (pollen), huidschilfers van (huis)dieren, huidschilfers en uitwerpselen van de huisstofmijt. Dit filter heeft tevens een antibacteriële werking en doodt het de Escherichia Coli (E. coli) en Staphylococcus aureus (MRSA) bacterie (99,9% in 24 uur).
  • Yellow dust filter, filtert stof en fijn zand uit de lucht en verlengt hiermee de levensduur van het HEPA filter, effectief tegen NOX en SO2.
  • MCC™ medium filter, (Multi Care Complex) filter combineert de werking van het Yellow Dust filter, het Legionella filter en AI/HI virus filter.

Standaard is de Coway APM-1010DH voorzien van een Formaldehyde (nieuw huis) filter.

 • HEPA filter, deze is 99.97% effectief in het verwijderen van kleine onzichtbare (fijn)stofdeeltjes, rook, bacteriën, virussen en andere micro-organismen. Het filter is met anti-microbial behandeld om schimmelvorming en het overleven van micro-organismen op het filter tegen te gaan.
 • Actieve kool filter, actieve kool is een speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden en is daardoor een sterk absorptiemiddel. Actieve kool kenmerkt zich door het zeer grote oppervlak, een gram vaste stof kan een oppervlak hebben van enkele honderden vierkante meters. Hierdoor is het in staat verschillende schadelijke stoffen aan zich te binden, en is het actieve kool filter effectief tegen vluchtige organische stoffen, sigarettenrook en onaangename luchtjes.
 

Overzicht van de functionaliteit

Effectieve filterwerking met Innovatief ANTI-FLU™ filter systeem
De combinatie van een HEPA-, Pt (platina) catalyst-, en actieve koolstoffilter garandeert een effectieve reiniging van stof, virussen, bacteriën, vluchtige organische stoffen en onaangename luchtjes.

Combinatie van luchtreiniging en bevochtiging
Filtert stof, bacteriën, virussen, micro-organismen en brengt de luchtvochtigheid op niveau om gezondheidsklachten tegen te gaan.
Luchtvochtigheidsmeting en weergave
De luchtvochtigheid wordt continu gemeten en de werking van de luchtbevochtiger kan hier naar wens automatisch of handmatig op worden aangepast.
Krachtige luchtbevochtiging
Het bevochtigingssysteem kan tot 450 ml per uur verdampen, de kalk in het water blijft achter in de tank zodat er geen kans bestaat dat de kalk in de lucht wordt verspreid, wat tot witte neerslag kan leiden.
Timer functie
De APM-1010DH schakelt naar wens automatisch uit na 1, 4 of 8 uur.

Aan te passen aan individuele wensen met Custom filters
De filterwerking kan aan uw individuele eisen aangepast worden door de mogelijkheid van inzet van een custom filter, dat de werking van de luchtreiniger versterkt tegen specifieke vervuilingen.

Automatische werking
De werking van de bevochtiging en luchtreiniging wordt automatisch aangepast aan de luchtkwaliteit, hierdoor wordt een effectieve werking gegarandeerd en energie bespaard.

Weergave van de luchtkwaliteit
De luchtkwaliteit wordt continu gemeten en wordt weergegeven door middel van de kleur van de verlichting op het toestel.

Hygienische werking
De antibacterië eigenschappen van de materialen in het bevochtigingssysteem voorkomen dat micro-organismen in de tank kunnen gedijen en in de lucht worden verspreid. 

 

SIAA certificatie De antibacteriele eigenschappen van de gebruikte materialen in de Coway APM-1010DH voldoen aan de ISO 22196 standaards van de Japanse Society of lndustrial Technology for Antimicrobial Articles.

 

De gezondheidseffecten van luchtvochtigheid

Zowel ’s winters als ’s zomers kan de luchtvochtigheid binnenshuis te laag uitvallen. In de winter wordt de buitenlucht die door de kou al minder vocht bevat, door de centrale verwarming verder uitgedroogd. De door de airconditioning gekoelde lucht heeft een zeer lage luchtvochtigheid en kan in de zomer hierdoor gezondheidsklachten of ongemakken opleveren. Ook het hout in meubels, parketvloeren en muziekinstrumenten kan beschadigen of gaan vervormen door een gebrek aan vocht in de lucht.

De luchtvochtigheid wordt meestal uitgedrukt in de relatieve luchtvochtigheid. Dit is het percentage van de maximale hoeveelheid waterdamp die de lucht bij de gegeven temperatuur en luchtdruk bevat. Bij dalende temperatuur neemt het vermogen van de lucht, waterdamp te bevatten af; bij dezelfde hoeveelheid waterdamp neemt de relatieve vochtigheid dan toe. Wordt deze groter dan 100%, is de lucht verzadigd en zal er dauw of mist vormen.

Een gezonde relatieve luchtvochtigheid bedraagt 50 à 60 procent.

Een te lage luchtvochtigheid kan de volgende klachten opleveren:

 • Koudegevoel bij een normale warmte
 • Uitgedroogde of geïrriteerde slijmvliezen in de neus- en keelholte
 • Prikkelende keel
 • Droge hoest
 • Droge, schilferige huid
 • Gebarsten lippen
 • Droge, branderige ogen
 • Irriterende contactlenzen
 • Geïrriteerde luchtwegen
 • Verhoogde kans op infecties
 • Verminderde weerstand
 • Hoofdpijn
 • Vermoeidheid
 • Concentratieproblemen

De bevochtigingsfunctie van de APM-1010DH verspreidt een nevel van waterdeeltjes in de ruimte. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid automatisch naar de ingestelde waarde gebracht. De verneveling is zo fijn dat er geen condensatie optreedt (natuurlijke verdamping)

Zowel de bevochtigingsfunctie als de luchtreinigende werking is volautomatisch te bedienen, de toestand van de lucht wordt continu gemeten (door een stof & gas sensor) en wordt aangegeven middels weergave van gekleurde verlichting, de werking van de luchtreiniger wordt hierop automatisch aangepast. Hiernaast wordt de luchtvochtigheid continu gemeten en wordt de bevochtigingsfunctie geactiveerd als deze onder de door de gebruiker ingestelde waarde komt.

Foto/video

Coway APM-1010DH luchtreiniger

certificaten Coway APM-1010DH

Specificaties
Specificaties
Gewicht 10
Automatische werking Ja
Luchtreinigingselementen Voorfilter
Ionisatie Nee
Levensduur luchtreinigingselementen 1 Jaar
Luchtdoorvoer per uur 324 m³
Voltage 220-240 Volt / 50Hz
Werkingsstanden 4
Sensoren Stof
Stroomverbruik 10 - 50 Watt
Maximale bevochtigingscapaciteit 450 m³
CADR-waarde stof 149
Ruimtecapaciteit binnen 20 minuten volgens AHAM 33
CADR-waarde pollen 196
Afmetingen (mm, HxBxD) 410 x 586 x 243 mm
Garantie 2 Jaar
Geluidsniveau 18 - 49 dB
Geschikt voor ruimten tot ca. 65 m²
Gerelateerde producten
Meer keuzes:
Reviews 1
9.5
Waardering:
95% of 100
Op basis van 1 reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Coway APM-1010DH luchtreiniger / bevochtiger
Uw waardering