Hoeveelheid opgevangen water bij ontvochtiging met de Meaco

  • De luchtontvochtiger zal in het begin langere tijd aanblijven om de kamer luchtvochtigheid te verlagen naar 50% (in “Normaal” mode). Dit is wanneer het apparaat het meeste water zal produceren en het vaakst geleegd zal moeten worden. Naar mate de kamer droger wordt zal de luchtontvochtiger minder snel het reservoir met water vullen, dit is
    normaal. Wanneer de gewenste relatieve luchtvochtigheid bereikt is zal de luchtontvochtiger stoppen en dit is ook gewoon.
  • Stel de luchtontvochtiger in op de “Maximum” modus wanneer er nog steeds condensering op de ramen plaatsvindt. Dit kan goed nodig zijn wanneer uw huis enkel glas heeft of wanneer de buitentemperatuur rond het vriespunt daalt.
  • De luchtontvochtiger zal stoppen te werken uit wanneer de gewenste relatieve vochtigheid is bereikt in
    de 3 modus die worden geregeld door de hygrostat (minimum/normal en maximum), maar de ventilator zal nog 5 minuten blijven draaien. Er wordt dan geen water meer opgevangen en dit is normaal. De ventilator gaat vervolgens 30 minuten in slaapstand waarna het weer aanslaat en de lucht opnieuw door de hygrostaat zuigt om te testen of er weer water uit de lucht gehaald moet worden. Als de lucht nog steeds droger is dan de doel luchtvochtigheid dan zal de fan nogmaals 30 minuten in slaapstand gaan. Zodra de luchtvochtigheid omhoog gaat zal het apparaat automatisch weer opstarten en water gaan verzamelen.
  • Alhoewel de ‘Was’ modus als doel heeft de relatieve vochtigheid te verlagen zal er op een gegeven moment een luchtvochtigheid bereikt worden waarbij het apparaat geen water meer
    opvangt omdat anders de lucht te droog en daarmee oncomfortable wordt.