Welke filter combinaties zijn er voor de PureAirPro 1200?

 De PureAirPro 1200 industriele luchtreiniger en haar toepassingen

De PureAirPro 1200 luchtreiniger is een uitermate breedt inzetbare, krachtige, compacte en mobiele luchtreiniger. De brede inzetbaarheid heeft zij aan al deze factoren te danken maar de voornaamste kwaliteit is de enorme diversiteit van de toepasbare filters.

Allereerst verkopen wij de PureAirPro 1200 luchtreiniger in maarliefst zes verschillende varianten.

Deze even op een rijtje:

 

De PureAirPro 1200 professionele luchtreiniger en haar accessoires

De fotokatalytische set voor luchtdesinfectie

De fotokatalytische set voor luchtdesinfectie is ontwikkeld door Itec zelf en wordt gefabriceerd door SNE Fotokatalytische luchtreiniging.
Deze set is uitermate geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld labaratoria.

 

Geluidsdemper

De geluiddemper dempt het geluid van de luchtuitlaat van de PureAirPro luchtreiniger, door de geluiddemper te plaatsen is het door de luchtreiniger geproduceerde geluid met de helft te verminderen.

 

Wandmontage beugel

De wandmontagebeugel is ideaal voor stationair gebruik, zo kunt u hem altijd uit op een plek bevestigen waar de PureAirPro niet in de weg zal staan.

Afstandbediening

Een bekabelde afstandbediening voor wanneer het toestel hoog aan de wand geplaatst wordt.

De Luchtslang

Een flexibele harmonica slang, zowel aan te sluiten op de lucht toevoer als op de lucht afvoer, verkrijgbaar in 5 en 10 meter.
Let hierbij wel op dat u ook een slangen adapter besteld. Deze is verkrijgbaar in verschillende maten. Voor de harmonica slang heeft u enkel de 315mm nodig.

Een Semi-flexibele aluminium luchtslang 200 / 250mmom deze te gebruiken zijn beiden onderstaande adaptoren nodig.

 

Een set zwenkwielen

Een set zwenkwielen voor wanneer u de luchtreiniger in de werkplaats wilt kunnen verrijden.

 

Diep deksel

Het diepe deksel is ook achteraf los bij te bestellen mocht de filter capaciteit van één van uw toestellen toch niet voldoende blijken. Let hierbij wel op dat u de juiste filters besteld.

 

1-Arm en 2-Arm afzuigkit en de "afzuigkit PureAirPro 1200 met flexibele slang"

Voor zowel de standaard als de diepe versie van de PureAirPro 1200 professionele luchtreiniger zijn de afzuig kit's t.b.v. puntafzuiging ook achteraf los te bestellen.

 

De PureAirPro 1200 luchtreiniger en haar mogelijke filter combinaties

Het is hierbij goed om te weten dat de PureAirPro in 2019 een nieuwer model op de markt heeft gebracht, hierbij horen ook andere filters.
Ieder filter is los te verkrijgen maar ook als complete set.

Zie hieronder een overzicht van alle mogelijke filtersets met het daarbij behorende model.

Model 2016 tot 2019:

Model vanaf 2019 - 125mm - Standaard:

Model vanaf 2019  - 175mm - Diep:

 

De filtersets uitgelegd

Alle onderstaande filtersets zijn in meerdere dieptes te verkrijgen, de diepte is bepalend voor het absorberende oppervlakte van het desbetreffende filter. Meer filter betekent meer absorberen vermogen.

Standaard filtersets

Standaard filtersets worden ingezet om o.a. grovere stofdelen te filteren (denk aan haren en pluizen), zichtbare zwevende stofdelen (denk aan huidschilvers en grote stofdeeltjes), fijnstoffen van kleiner dan 10 micrometer tot 0.3 micrometer op te vangen. Maar ook om geuren en vluchtige stoffen te neutraliseren.

Het standaard filter op een rijtje:

 

Stoffiltersets

De stoffiltersets zijn een aanpassing op het standaardfilterset, deze zijn gefocussed op het filteren van stof. Hier zit dan ook geen actieve koolfilter in. Het filter is samengesteld om de capaciteit van de PureAirPro 1200 te optimaliseren.
Met dit filter heeft de PureAirPro een capaciteit van 1.590m³ per uur, uitermate geschikt voor op de bouw.

Het stoffilter op een rijtje:

 

Actieve kool geurfilterset

Het actieve kool geurfilterset is voorzien van een 3kg actieve kool filter (CTC 80), dit filter is voorzien van speciaal behandeld koolstof en heeft na deze behandeling een enorm vermogen om allerlei stoffen aan zich te binden. Actieve kool is een sterk adsorptiemiddel en heeft een uitermate groot adsorptie oppervlak.

Het actieve kool geurfilterset op een rijtje:

 

HEPA filterset

Het HEPA filterset van de PureAirPro 1200 professionele luchtreiniger is een H13 HEPA set. Speciaal samengesteld voor het zuiveren van de kleinste fijnstoffen, deze verwijdert minimaal 99.97% van fijnstofdeeltjes van 0.3 micrometer.

Het H13 HEPA filterset op een rijtje:

 

Formaldehyde filterset

Formaldehydefilter 4KG is hetzelfde als Actieve kool op de toevoeging van platina na. Dit verbeterd de efficiënte van het al eerder behandelde kool aanzienlijk en kan nog meer varianten vluchtige stof absorberen. Het absorberende vermogen is tot wel 100x zo hoog als die van het actieve kool zelf.

Het formaldehyde filterset op een rijtje:

 

PureAirPro merken pagina