Fellowes AeraMax Professional AM III

Professionele luchtreiniger voor wandmontage

De Fellowes AeraMax Professional AM III is een compacte, professionele luchtreiniger voor wandmontage.

De Fellowes Aeramax Professional luchtreinigers zijn ontwikkeld voor professioneel gebruik in ruimten als vergaderruimten, klaslokalen, conferentiezalen, sanitaire voorzieningen, fitnessruimten, horeca en vele andere toepassingen waar een compacte, professionele en effectieve oplossing gevraagd is.

De AM III is te voorzien van verschillende filtersets voor geoptimaliseerde werking voor specifieke toepassingen.

De intelligente EnviroSmart technologie zorgt dat de luchtreiniger met een minimum aan geluidsproductie en energieverbruik een maximale effectiviteit kan bereiken. De EnviroSmart sensoren monitoren geluid, beweging in de ruimte en luchtkwaliteit en het systeem optimaliseert de werking van de luchtreiniger naar gelang de omstandigheden; stil in vergaderruimten en klaslokalen, en krachtig in toepassingen als horeca, fitnessruimten, werkruimten voor een efficiënte en krachtige luchtzuivering.

Fellowes Aeramax Professional

€ 1.082,95 € 895,00
Direct leverbaar
Incl. BTW en verzending

Waarom dit product

 • Professionele luchtreiniger voor wandmontage
 • Te voorzien van filters voor specifieke toepassingen
 • EnviroSmart meting van luchtkwaliteit, geluid en beweging in de ruimte
 • Automatische aanpassing van de werking aan de omstandigheden
 • PlasmaTrue ionisatie
 • HEPA-filtratie en volwaardig actieve koolfilter
 • Capaciteit 374 m³/uur
 • Geschikt voor ruimten tot ca. 79 m2 (meer informatie)
Eigenschappen

Optimale luchtkwaliteit door hoge kwaliteit filters

Fellowes Aeramax luchtzuiveraar

3 filters zuiveren de lucht voor zuivere, geurvrije lucht:

 • Voorfilter, dit filter verlengt de levensduur van de achterliggende filters zoals het HEPA filter en het actieve koolfilter door de deeltjes die door het voorfilter worden doorgelaten te filteren, hierdoor hoeft het HEPA filter alleen nog de zeer kleine (fijn)stofdeeltjes te filteren.
 • Actieve koolfilter, actieve kool is een speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden en is daardoor een sterk absorberend materiaal. Actieve kool kenmerkt zich door het zeer grote oppervlak, een gram vaste stof kan een oppervlak hebben van enkele honderden vierkante meters. Hierdoor is het in staat verschillende schadelijke stoffen aan zich te binden, en is het actieve koolfilter effectief tegen vluchtige organische stoffen, gassen, sigarettenrook en onaangename geuren.
 • HEPA filter, deze is 99.97% effectief in het verwijderen van kleine onzichtbare (fijn)stofdeeltjes, rook, bacteriën, virussen en andere micro-organismen. Dit filter voorkomt de verspreiding van deze microscopisch kleine deeltjes en hiermee allergische reacties, de verspreiding van virussen en ziektekiemen, en lange-termijn gezondheidsschade door fijnstof.

Geschikt voor ruimten tot ca. 65m²

De AM III is met een maximale luchtcirculatie van 375m³/uur geschikt voor ruimten van 28 tot 65m², afhankelijk van de omstandigheden:
 • Onder relatief milde omstandigheden is en luchtcirculatie van twee maal de ruimtegrootte voldoende, dus hierbij kan de AM III een ruimte van 65m² zuiveren
 • Onder middelzware omstandigheden is en luchtcirculatie van 3.5 maal de ruimtegrootte voldoende, dus hierbij kan de AM III een ruimte van 37m² zuiveren
 • Onder zware omstandigheden is en luchtcirculatie van vijfmaal de ruimtegrootte voldoende, dus hierbij kan de AM III een ruimte van 28m² zuiveren
Bij deze capaciteit en oppervlakten wordt uitgegaan van een ruimtegrootte van 275cm.
 

Speciale filters voor specifieke toepassingen

Naast de standaard "all round" set van voorfilter, actieve koolfilter en HEPA filter is de AM III tevens te voorzien van 2 specifieke filtersets voor specifieke toepassingen:
 • Hybrid Filter, dit is één filter bestaande uit actieve kool en HEPA, waarbij het actieve koolfilter extra groot is, en 4x meer actieve koolstof bevat (ca. 2kg i.p.v. 500gr), en dus een extra geurabsorberende werking heeft. Het Hybrid filter is ideaal voor toepassingen als sanitaire voorzieningen en heeft een levensduur van 12 maanden onder gemiddelde omstandigheden voor een minimum aan onderhoud.
 • Volledig actieve koolfilter, dit filter bestaat uit een voorfilter en ca 3 kilo actieve koolstof. Dit filter is ontwikkeld voor ruimten waar (fijn)stof, allergenen en micro-organismen van minder belang zijn, en maximale effectiviteit tegen geuren, vluchtige stoffen en gassen gevraagd is. Het actieve koolstof filter is ontwikkeld voor toepassingen als productie-faciliteiten, nagelstudio's, laboratoria en andere omstandigheden waar geuren, chemische dampen en vluchtige stoffen bestreden dienen te worden.

PlasmaTrue ionisatie voor extra luchtzuiverende werking

Het PlasmaTrue systeem ioniseert de lucht waarmee de luchtzuiverende werking van de filters extra ondersteund wordt door de bestrijding van geuren, vluchtige stoffen en micro-organismen, tevens heeft de plasma-ionisatie een antistatische werking waardoor fijnstofdeeltjes zich niet aan wanden of liggende oppervlakten in de ruimte hechten maar in de lucht blijven zweven waar ze door de luchtzuiveraar kunnen worden gefilterd.   Fellowes PlasmaTrue
 

Overzicht van de onderdelen

Fellowes Aeramax Professional luchtreiniger

 1. Filter met schuimrand-afdichting tegen lekkage van lucht
 2. Bedieningspaneel met tiptoetsen
 3. Filterset bestaande uit voorfilter, HEPA en actieve koolfilter
 4. Efficiënte en stille ventilatormotor
 5. Stille en krachtige ventilator
 6. Sterke stootbestendige behuizing
 7. Afsluitbare toegang tot de filters

Envirosmart technologie met intelligente functionaliteit

Met de Envirosmart technologie worden de omstandigheden in de ruimte worden permanent gemonitord en de werking van de Aeramax PRO wordt automatisch aangepast aan de heersende omstandigheden, naast de heersende luchtkwaliteit wordt tevens gemonitord of de ruimte vol met mensen is of leeg. Hoe meer mensen er zich in een ruimte bevinden, hoe hoger de noodzaak voor schone lucht is, echter in een klaslokaal of conferentieruimte is natuurlijk stilte gevraagd.

Daarom heeft de Aeramax PRO verschillende werkingsmodi die in te stellen zijn voor optimale werking voor de ruimte waarin het toestel wordt gebruikt; in een ruimte waar zich veel personen bevinden en waar geuren bestreden dienen te worden is de Normal Mode de beste keuze, het toestel zal hierbij harder gaan werken bij een slechte luchtkwaliteit en als er zich veel mensen in de ruimte bevinden. Voor klaslokalen en conferentieruimten is de Quiet Mode de beste keuze, het toestel zal dan in alle stilte werken totdat er zich niemand meer in de ruimte bevindt waarna de Aeramax Pro in de hoogste stand de luchtkwaliteit zal optimaliseren zodat de luchtreiniger als er weer lessen of vergaderingen zijn weer stil kan werken.

  

Fellowes EnviroSmart

De Fellowes Aeramax Pro is geschikt voor gebruik in:

Luchtzuivering voor kinderopvang  

Kinderdagverblijven en klaslokalen

Voorkom de verspreiding van virussen en ziektekiemen, met name jonge kinderen hebben een zwakkere afweer dan volwassenen, dus is het zaak deze micro-organismen te elimineren om verspreiding van ziekten of virussen te voorkomen.

     
Luchtzuivering voor vergaderruimte  

Vergaderruimten en conferentiezalen

Creeër een aangenaam binnenklimaat door de geuren en vluchtige stoffen van kantoormeubelen, apparatuur, printers, luchtverfrissers en schoonmaakmiddelen, bestijd ziektekiemen ter voorkoming van ziekteverzuim

     
Luchtzuivering voor verzorgingshuis  

Zieken- en verzorgingshuizen

Bescherm de bewoners die vaak reeds een zwak afweersysteem hebben tegen de verspreiding van ziektekiemen en virussen, bestrijd allergenen en voorkomt onaangename geuren.

     
Luchtzuivering voor horeca  

Horeca

Optimaliseer de hygiene in de keuken, voorkomt onaangename geuren van afval, sigarettenrook en voedselbereiding en creëer een aangenaam binnenklimaat voor uw gasten.

     
Luchtzuivering voor wachtruimte  

Wachtruimten

Daar waar mensen met gezondheidsklachten zich verzamelen is zuivering van de lucht extra belangrijk, voorkomt de verspreiding van virussen, micro-organismen en ziektekiemen door de lucht effectief te zuiveren voor een hygienisch en aangenaam binnenklimaat.

     
Luchtzuivering voor fitnessruimte  

Sportscholen en fitnesruimten

Voorkomt onaangename geuren in kleedruimten en fitnessruimten en bestrijd schadelijke micro-organismen zoals bacteriën en schimmels voor een hygiënisch en aangenaam binnenklimaat.

 

Het belang van zuivere lucht  

Het belang van zuivere lucht

De installatie van een luchtzuiveringsinstallatie is een symbool voor de waarde die een organisatie of dienstverlener hecht aan de gezondheid en/of welbevinden van haar gasten, medewerkers, klanten of patiënten.

Zuivere lucht vergroot de productiviteit  

Vergroot de productiviteit

Zuivere en gezonde lucht voorkomt de verspreiding van bacteriën, virussen en ziektekiemen, vermindert ziekteverzuim, creëert een aangenamer binnenklimaat zonder onaangename geuren en ongezonde vluchtige stoffen. Hiermee vergroot u de productiviteit van uw medewerkers. Vergaderingen en conferenties zullen succesvoller verlopen doordat de deelnemers alerter zijn en zich prettiger voelen.

HEPA luchtzuivering tegen fijnstof  

Bestrijdt fijnstof

HEPA luchtzuivering is de meest effectieve vorm van fijnstofbestrijding, deze microscopisch kleine stofdeeltjes dringen diep door in longweefsel en de bloedsomloop. Dit leidt tot luchtwegklachten en tast het immuunsysteem aan. Per dag besteden we vele uren op de werkplek, een schone werkomgeving heeft een grote invloed op de gezondheid op korte en lange termijn.

Bestrijding van vluchtige stoffen  

Aangename lucht zonder vluchtige stoffen

Daar waar onaangename geuren heersen of waar de lucht muf is of minimaal circuleert worden regelmatig aroma's, geurstoffen en luchtverfrissers ingezet. Deze middelen brengen nog meer vluchtige stoffen in de lucht waarmee de lucht alleen maar ongezonder wordt. Door de lucht met actieve kool te filteren worden schadelijke stoffen geabsorbeerd, het enige dat overblijft is zuivere, gezonde lucht.

Specificaties
Specificaties
Automatische werking Ja
Luchtreinigingselementen HEPA filter
Ionisatie Ja
Luchtdoorvoer per uur 374
Voltage 220 - 240
Werkingsstanden 4
Sensoren Geur
Stroomverbruik max. 175
Afmetingen (HxBxD) 499 x 531x 228
Garantie 5
Geluidsniveau 39 / 46 / 51 / 64
Geschikt voor ruimten tot ca. 79
Gerelateerde producten
Meer keuzes:
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Fellowes AeraMax Professional AM III
Uw waardering