Filterset Winix U300

Complete filterset t.b.v. de Winix U300 luchtreiniger, bestaande uit:

  • Pre-filter, Het (plastic) voorfilter vangt de grovere stofdelen zoals pluizen en (huisdieren)haren. Om accumulatie van bacteriën en schimmels te voorkomen is in het plastic voorfilter een antibacterieel materiaal toegepast. Het voorfilter is uitwasbaar of met de stofzuiger te reinigen. Het filter verhoogd de levensduur van het achterliggende HEPA filter verlengd.

  • HEPA filter, dit effectieve filter verwijdert minimaal 99.97% van fijnstofdeeltjes van 0.3 micrometer. Dit formaat van fijnstofdeeltjes staat ook wel bekend als de "Most Penetrating Particle Size" (MPPS) ofwel de moeilijkst te filteren deeltjesgrootte, grotere zowel als kleinere stofdeeltjes zijn makkelijker te filteren dan deze specifiekere fijnstofdeeltjes. Onder fijnstof worden stofdeeltjes kleiner dan 10 micrometer gerekend, een micrometer is 1/1000e deel van een millimeter.

  • Actieve kool filter, actieve kool is een behandelde koolstof die de speciale eigenschap heeft om een tal van stoffen tot zich te binden. Het actieve kool filter heeft een honingraatstructuur waarin honderden losse korrels actieve kool opgesloten zitten. Actieve kool heeft een sterk absorende functie. Het kenmerkt zich door het zeer grote oppervlak, een gram vaste stof kan een oppervlak hebben van enkele honderden m². Hierdoor is het in staat een verscheidenheid van stoffen aan zich te binden, en is het actieve kool filter zeer effectief tegen vluchtige organische stoffen, sigarettenrook en onaangename luchtjes.

De afmetingen van de filtercassette zijn 416 x 321 x 55 mm (HxBxD).

Winix luchtbehandeling

€ 69,00 € 57,02
In bestelling
Incl. BTW
Excl. BTW
Specificaties
Specificaties
Gewicht (kg) 1
Afmetingen 416 x 321 x 55 mm
Luchtreinigingselementen Voorfilter, H13 HEPA-filter, Actieve kool filter
Levensduur luchtreinigingselementen tot ca. 1 jaar, afhankelijk van de omstandigheden
Voltage 220V / 50Hz
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Filterset Winix U300
Uw waardering
(4)
Customer Questions
Wat is actieve kool?
Actieve kool is speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden, voor verdere info hierover meer op onze site.
Wat is een custom filter?
De Coway AP-1007EH, AP-1008DH en AP-0807DH kunnen worden voorzien van filters die speciaal ontwikkeld zijn voor specifieke toepassingen, deze filters verhogen de effectiviteit van de luchtreiniger tegen specifieke klachten of bedreigingen voor de gezondheid. De filters werken in combinatie met de toegepaste voor-, actieve kool- en HEPA filters.
Wat is een HEPA filter?
Een HEPA filter is een filter dat bestaat uit een mat met in willekeurige richting liggende polypropeen/glasfiber vezels. HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air.
Wat is de levensduur van luchtfilters?
De levensduur van luchtfilters is afhankelijk van de hoeveelheid vervuiling in de te reinigen lucht, dus een exacte levensduur is niet van te voren vast te stellen. Als de filtereffectiviteit met de helft is afgenomen, is het aan te raden het filter te vervangen, voor de meeste toestellen HEPA filter is dit gemiddeld één jaar bij continu gebruik. De actieve kool filters en custom filters voor specifieke toepassingen hebben een gemiddelde levensduur van half jaar.
Did you find what you were looking for?