Idealin FOG 360 industriële luchtbevochtiger

Ophangbare industriële luchtbevochtiger met een capaciteit van 6 liter per uur

De Idealin FOG 360 is een professionele/industriële bevochtiger ontwikkeld om aan het plafond van grote ruimten zoals magazijnen of kweekruimten te hangen om met een minimum aan ruimtegebruik een ruimte effectief te bevochtigen.

De FOG 360 is eenvoudig en snel in te zetten; materiaal om het toestel op te hangen wordt meegeleverd, samen met een water toevoerslang en stroomkabel met stekker.

Kijk onder Accessoires voor nuttige toebehoren voor directe inzetbaarheid bij vele toepassingen en onder Aanbiedingen om combinatie-aanbiedingen van product en accessoires te vinden.

 

Idealin professionele bevochtigers

 

industriële bevochtiger Idealin Fog 360

 

€ 869,99 € 719,00
Direct leverbaar
Incl. BTW en verzending
Prijs excl. BTW & incl. verzending
- +

De volgende aanbiedingen zijn van toepassing op de Idealin FOG 360 luchtbevochtiger;

Prijzen zijn exclusief BTW en verzending en worden bij bestelling automatisch gecalculeerd.

Waarom dit product

 • Professionele/industriële ophangbare luchtbevochtiger.
 • Zeer hoge capaciteit en in staat zeer hoge luchtvochtigheidsniveaus te genereren (tot 100%) in middelgrote ruimten (tot ca. 50 m²), in staat luchtvochtigheidsniveau van 50-55% te genereren in ruimten tot ca. 700 m², afhankelijk van de omstandigheden.
 • Snel en eenvoudig inzetbaar, een stopcontact en een waterkraan zijn voldoende.
 • Zeer betrouwbaar.
 • Nagenoeg onderhoudsvrij.
 • Voor directe aansluiting aan de watertoevoer, watertanks tevens leverbaar voor waar een vaste watertoevoer niet beschikbaar is.
 • Accessoires beschikbaar voor inzet voor vele verschillende toepassingen en omstandigheden.
 • Druppelgrootte 5 ~ 8 micron.
 • Capaciteit maximaal 6000 ml/uur. (meer informatie)
Eigenschappen

Centrifugale verneveling

In het toestel wordt water op een snel roterende schijf te gespoten, door de middelpuntvliedende kracht wordt het water met grote kracht naar buiten geworpen waarbij het door een fijn rooster wordt gedwongen, hierbij wordt het water uiteengeslagen tot een fijne nevel. De ventilator in het toestel verspreidt de nevel en versnelt de verdamping. De waterdruppeltjes zijn zo klein (5 - 8 duizendste van een millimeter) dat ze snel verdampen en de luchtvochtigheid in de ruimte verhogen.

Egale verspreiding van nevel voor een uniform luchtvochtigheidsniveau in de gehele ruimte.  

Door de FOG 360 aan het plafond te hangen kan de bevochtiger op een centrale plek nevel verspreiden wat zorgt dat het vocht in alle richtingen verspreidt wordt en de luchtvochtigheid overal in de ruimte op hetzelfde niveau is.

Onderhoudsvrij

Voor deze centrale verneveling zijn geen vervangingsdelen als bevochtigingsfilters benodigd en de gebruikte componenten zijn van hoogwaardige kwaliteit en zelfsmerend.

Eenvoudig in te zetten

Een stroom- en watertoevoer zijn voldoende, de compacte afmetingen en het lage gewicht maakt het toestel eenvoudig en snel op vele plekken te installeren.

De FOG 360 is van een vlotter voorzien waarmee de watertoevoer geregeld wordt, er is geen waterpomp benodigd, de druk van de waterleiding is voldoende. Het gewenste luchtvochtigheidsniveau is te regelen met een hygrostaat die de stroomtoevoer in- en uitschakelt. Hiervoor zijn 2 opties beschikbaar; de Hale Hygro Control die voor verreweg de meeste situaties een nauwkeurige en betrouwbare oplossing is, en de Idealin Digicon die ook bij luchtvochtigheidsniveaus tot boven 90% bijzonder nauwkeurig is.

De FOG 360 wordt geleverd met materiaal om het toestel op te hangen, een FE waterslang van 5 meter met aansluiting zodat de bevochtiger direct aan een 1/2" wateraansluiting aan te sluiten is, en een stroomkabel van 4,5 meter met stekker. Onder het tabblad "accessoires" kunt u toebehoren vinden zoals koppelstukken, waterreservoirs, waterslang, insteekkoppelingen en andere nuttige accessoires.

 

Overzicht van de eigenschappen

 • Hoge verdampingscapaciteit (tot 6 liter per uur) bij een laag energieverbruik (>90 Watt).
 • Hoogwaardige componenten en materialen ter voorkoming van corrosie en slijtage
 • Onderhoudsvrij, slechts het periodiek reinigen ter voorkoming van kalkopbouw volstaat (afhankelijk van de hardheid van het water en eventueel te voorkomen met een kalkfilter).
 • Egale verspreiding van nevel voor een uniform luchtvochtigheidsniveau in de gehele ruimte. Door de FOG 360 aan het plafond te hangen kan de bevochtiger op een centrale plek nevel verspreiden wat zorgt dat het vocht in alle richtingen verspreidt wordt en de luchtvochtigheid overal in de ruimte op hetzelfde niveau is.
 • De bevochtiger bespaart ruimte omdat deze geen plek op de grond inneemt.

Geschikt voor toepassing in o.a.:

 • Productiefaciliteit
 • Opslag/magazijn
 • Laboratorium
 • Kas
 • Kweekruimte
Specificaties
Specificaties
Gewicht (kg) 9
Voltage 220 - 240 V
Stroomverbruik < 90 W
Permanente watertoevoer Ja
Afmetingen 400 x 380 x 380 mm
Garantie 1 jaar
Geluidsniveau < 60 dB
Grootte waterdeeltjes 5 ~ 10 micron
Hygrostaat Nee
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Idealin FOG 360 industriële luchtbevochtiger
Uw waardering
(4)
Customer Questions
Hoe lang is de garantie op de producten?
Op alle toestellen is een garantie van minimaal 2 jaar van toepassing.
Wat is de ideale luchtvochtigheid?
De ideale luchtvochtigheid is sterk afhankelijk van de doeleinde. De ideale luchtvochtigheid voor een leefomgeving is tussen de 50 en 55%.
Hebben jullie ook een showroom?
Jazeker! Bel of mail gerust om een afspraak te maken.
Wat is de werking van luchtvochtigheid op uw gezondheid?
De mens bestaat (afhankelijk van gewicht) voor 50 – 75% uit water, naast lucht is water het belangrijkste levensmiddel.
Did you find what you were looking for?