Idealin Fogmax professionele industrie bevochtiger

De compacte afmetingen en een bijzonder hoge bevochtigingscapaciteit van 6 tot 8 liter per uur maakt de Idealin Fogmax een effectieve industrie luchtbevochtiger voor professionele toepassingen.

De centrifugale verneveling verspreidt microscopische waterdruppels met een grootte van 5 - 10 micrometer die direct verdampen en dus snel de luchtvochtigheid verhogen. De nevel kan zowel naar boven als zijwaarts verspreid worden.

De Fogmax is snel een eenvoudig in te zetten, een stroomtoevoer en een wateraansluiting volstaan.

Kijk onder Accessoires voor nuttige toebehoren voor directe inzetbaarheid bij vele toepassingen, onder Aanbiedingen om combinatie-aanbiedingen van product en accessoires te vinden.

Kijk ook onder Foto/Video voor een demonstratievideo van de Idealin Fogmax.

 

Idealin professionele bevochtigers

 

Idealin Fogmax / Superfog luchtbevochtiger

 

 

Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
€ 773,19 € 639,00

De volgende aanbiedingen zijn van toepassing op de Idealin Fogmax luchtbevochtiger;

Prijzen zijn exclusief BTW en verzending en worden bij bestelling automatisch gecalculeerd.

- +

Waarom dit product

 • Professionele / industrie luchtbevochtiger
 • Extreem hoge capaciteit en in staat zeer hoge luchtvochtigheidsniveaus te genereren (tot 100%) in ruimten tot ca. 60 m², in staat luchtvochtigheidsniveau van 50-55% te genereren in ruimten tot ca. 800 m², afhankelijk van de omstandigheden.
 • Snel en eenvoudig inzetbaar, een stopcontact en een waterkraan zijn voldoende.
 • Zeer betrouwbaar.
 • Nagenoeg onderhoudsvrij.
 • Voor directe aansluiting aan de watertoevoer, watertanks tevens leverbaar voor waar een vaste watertoevoer niet beschikbaar is.
 • Accessoires beschikbaar voor inzet voor vele verschillende toepassingen en omstandigheden; stekkerhygrostaat, antikalkfilter, waterslang, watertank, etc
 • Druppelgrootte 5 ~ 10 micron
 • Capaciteit maximaal 8000 ml/uur (meer informatie)

Centrifugale verneveling

In het toestel wordt water op een snel roterende schijf gespoten, door de middelpuntvliedende kracht wordt het water met grote kracht naar buiten geworpen waarbij het door een fijn rooster wordt gedwongen, hierbij wordt het water uiteengeslagen tot een fijne nevel. De ventilator in het toestel verspreidt de nevel en versnelt de verdamping. De waterdruppeltjes zijn zo klein (5 - 10 duizendste van een millimeter) dat ze snel verdampen en de luchtvochtigheid in de ruimte verhogen. De Fogmax is met deze vernevelingstechniek in staat ook zeer hoge luchtvochtigheidsniveaus (>90%) te bereiken.

Onderhoudsvrij

Voor deze centrale verneveling zijn geen vervangingsdelen als bevochtigingsfilters benodigd en de gebruikte componenten zijn van hoogwaardige kwaliteit en zelfsmerend.

Voor stoffige omstandigheden is de Fogmax te voorzien van een filter die de aangezogen lucht zuivert wat vuilopbouw in het toestel voorkomt en een consistente en betrouwbare werking verzekert, ook in  een industriële omgeving of in andere omstandigheden waar stof of andere luchtvervuiling wordt geproduceerd. 

Eenvoudig in te zetten

Een stroom- en watertoevoer zijn voldoende, de compacte afmetingen en het lage gewicht maakt het toestel eenvoudig en snel op vele plekken te installeren.

de Fogmax is van een vlotter voorzien waarmee de watertoevoer geregeld wordt, er is geen waterpomp benodigd, de druk van de waterleiding is voldoende. Het gewenste luchtvochtigheidsniveau is te regelen met een hygrostaat die de stroomtoevoer in- en uitschakelt. Hiervoor zijn 2 opties beschikbaar; de Hale Hygro Control die voor verreweg de meeste situaties een nauwkeurige en betrouwbare oplossing is, en de Idealin Digicon die ook bij luchtvochtigheidsniveaus tot boven 90% bijzonder nauwkeurig is.

De Fogmax wordt geleverd met een FE waterslang van 2 meter met aansluiting zodat de bevochtiger direct aan een 1/2" wateraansluiting aan te sluiten is, en een stroomkabel van 1,5 meter met stekker. Onder het tabblad "accessoires" kunt u toebehoren vinden zoals koppelstukken, waterreservoirs, waterslang, insteekkoppelingen en andere nuttige accessoires.

Overzicht van de eigenschappen

 • Hoge verdampingscapaciteit (tot ca. 8 liter per uur) bij een laag energieverbruik (>90 Watt).
 • In staat zeer hoge luchtvochtigheid te bereiken (>90%).
 • Hoogwaardige componenten en materialen ter voorkoming van corrosie en slijtage
 • Onderhoudsvrij, slechts het periodiek reinigen ter voorkoming van kalkopbouw volstaat (afhankelijk van de hardheid van het water en eventueel te voorkomen met een kalkfilter).

Geschikt voor toepassing in industriën als:

 • Productiefaciliteit
 • Opslag/magazijn
 • Laboratorium
 • Drukkerij
 • Kas
 • Kweekruimte
Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
Specificaties
Gewicht (kg) 9
Professioneel inzetbaar Ja
Afmetingen 480 x 370 x 370 mm
Permanente watertoevoer Ja
Afmeting waterslangaansluiting 1/2”
Grootte waterdeeltjes 5 ~ 10 micron
WiFi connected Nee
Automatische werking Nee
Hygrostaat Nee
Werkingsstanden 1
Maximale bevochtigingscapaciteit 8 L / uur
Geluidsniveau < 60 dB
Lengte stroomkabel 1,5 m
Voltage 220V / 50Hz
Stroomverbruik < 90 W
Certificatie CE
Garantie 1 jaar
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Idealin Fogmax professionele industrie bevochtiger
Uw waardering
Klantvragen
Welke luchtbevochtiger?
Welke luchtbevochtiger voor welke toepassing blijft en moeilijke vraag om te beantwoorden. Uiteraard zijn wij er om hierbij te helpen.
Hoe werkt een luchtbevochtiger?
Een luchtbevochtiger werkt d.m.v. koude verdamping, centrifugale verneveling, ultrasone verdamping of met warme stoom.
Wat is een goede luchtbevochtiger?
Een goede luchtbevochtiger is geschikt voor verschillende situaties en/of verontreinigingen.
Waarom een luchtbevochtiger?
Een luchtbevochtiger omdat een te hoge luchtvochtigheid of een te lage luchtvochtigheid een diverse hoeveelheid gezondheidsklachten, concentratie problemen, schimmelvormingen en/of luchtledige fijn stoffen kunnen veroorzaken.
Gerelateerde producten