Condenswaterpompkit Innova 2.0 H2O

Omdat de Innova 2.0 H2O water gebruikt in plaats van lucht om warmte aan af te geven (bij koeling) of warmte aan te onttrekken (bij verwarming) hoeven er geen gaten in de muur geboord te worden. Dit maakt dat de 2.0 H2O in principe nog eenvoudiger te monteren is dan een standaard monoblock airco unit. Ook kan de 2.0 H2O aan een binnenmuur gemonteerd worden wat bij een standaard monoblock toestel niet mogelijk is.

Daar staat wel tegenover dat er moet worden voorzien in een water toe- en afvoer en dat het door het toestel geproduceerde condenswater afgevoerd dient te worden.

Standaard is de 2.0 H20 voorzien van een 3/4" aansluiting voor water toe- en afvoer, alsmede een separate slang voor de afvoer van het condenswater (zie afbeelding in de fotogalerij). De slangen kunnen via een uit te zagen uitsparing aan de onder- of achterkant naar binnen geleid worden.

Met deze kit is het monteren van water toe- en afvoerleidingen een klus van enkele seconden en de ingebouwde condenswaterpomp maakt het aanleggen van een afvoer voor het condenswater overbodig, de pomp maakt dat het condenswater samen met het proceswater wordt afgevoerd.

Na inbouw van deze kit zijn er nog slechts 2 push-fit aansluitingen aan de onderzijde van het toestel te vinden waarin een 10mm waterslang te drukken is. De slangen kunnen naar onderen of naar de zij/achterkant worden geleid met 2 haakse aansluitingen zoals te zien in de afbeeldingen galerij.

Deze kit kan worden ingebouwd in de standaard versie van de 2.0 H2O en de versie met doseerklep. De standaard versie is bedoeld voor een situatie waar een waterkringloop wordt gebruikt, de versie met doseerklep is voor situaties waar het toestel leidingwater gebruikt.

De kit bestaat uit de pomp en alle fittingen, aansluitmateriaal, isolatiemateriaal, bekabeling en montage binnenin het toestel. Daarnaast wordt er 10 meter 10mm slang meegeleverd, 2 haakse aansluitnippels om de slangen vlak onder het toestel weg te laten lopen en een aansluit adapter om de toevoerslang aan te kunnen sluiten aan een gangbare kraan zoals die gebruikt wordt voor een vaatwasser, wasmachine etc., de afvoerslang kan bijvoorbeeld worden geleid naar de afvoer van een vaatwasser of wasmachine.

Hiermee heeft u alles in huis om het toestel te kunnen installeren en inzetten. Een optionele doseerkraan is separaat te bestellen.

Dit accessoire is alleen bij een nieuwe Innova 2.0 H2O te bestellen omdat deze in het product ingebouwd dient te worden.

 

innova energie inverter airco

€ 229,00 € 189,26
Direct leverbaar
Incl. BTW
Excl. BTW
- +
Specificaties
Gewicht (kg) 0,43
Materiaal Kunststof
Diameter 10 mm
Afmetingen 3/4"
Pompcapaciteit 12 L
Opwaartse pomp capaciteit 10 m
Geluidsniveau 21 dB
Stroomverbruik 16 w
Meer keuzes:
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Condenswaterpompkit Innova 2.0 H2O
Uw waardering
Customer Questions
Wat is ozon?
Ozon (Trizuurstof, O3) is een blauwachtig gas, het is een geactiveerde vorm van zuurstof die bestaat uit drie zuurstof atomen in plaats van twee. Deze actieve moleculen zijn instabiel en zoeken stabiele (geur)moleculen om zich aan te binden en deze daardoor te oxideren. Ozon is bekend als een gas dat ontstaat bij smog en warmere temperaturen, daarom heeft het vaak een negatieve associatie bij mensen, het is echter een natuurlijke luchtzuiveraar zonder welke leven op aarde niet mogelijk zou zijn. Ook in de bergen en op grote hoogten is het ozonniveau hoger, plaatsen die bekend staan om hun zuivere lucht.
Wat kunt u doen tegen hooikoorts?
Wat u tegen hooikoorts zou kunnen doen is het volgende. Hooikoorts wordt veroorzaakt door in de pollenkalender aangegeven pollen en een allergie hiervoor. Deze pollen kunt u uit de lucht filteren met een luchtreiniger die voorzien is van een HEPA-filter. Welke luchtreinigers uitermaten geschikt zijn voor het filteren van deze pollen vindt u hier. Meer informatie over HEPA-luchtreinigers vindt u hier.
Wat luchtreinigers kunnen betekenen in het gevecht tegen virussen?
Wat luchtreinigers kunnen betekenen in het gevecht tegen virussen? De kwaliteit van de lucht om ons heen en de vochtigheid ervan spelen een grote rol bij de bescherming tegen ziekteverwekkers. Hoe minder de lucht vervuild is, hoe kleiner het risico dat we ons lichaam binnendringen. Het is ook erg belangrijk om voldoende luchtvochtigheid te behouden. Als de lucht droog is, drogen onze ademhalingsslijmvliezen of ogen uit en verliezen ze hun afweer tegen bacteriën, virussen en andere stoffen. Zo hebben luchtreinigers en luchtbevochtigers een onvervangbare plaats in het geval van immuunproblemen.
Is een airco zonder buiten unit net zo goed als een met een buitenunit?
Een toestel als deze is in principe gelijkwaardig aan een airco met buitenunit, omdat alle techniek in het toestel zelf zit zouden ze wat minder stil kunnen zijn, maar in het geval van de Innova is dit verschil echt minimaal, sterker nog, onder bijna alle omstandigheden is het verschil niet te horen.
Please, mind that only logged in users can submit questions