PureAirPro CBT-2 ozongenerator

Ozongenerator en ionisator voor geurverdrijving, luchtzuivering bestrijding van micro-organismen

De PureAirPro CBT-2 is niet meer leverbaar, alternatief is de PureAirPro CH-200 professionele ozongenerator met aluminium behuizing.

Niets is zo sterk als ozon als het gaat om de effectieve en permanente bestrijding van geuren in ruimten als huizen, voertuigen, vaartuigen, kleedruimten, hotelkamers, opslagruimten en alle andere plaatsen waar onaangename geuren kunnen ontstaan.

De PureAirPro CBT-2 ozongenerator is een krachtige geurbestrijder die inzetbaar is tegen alle mogelijke geuren zoals die van rook, dieren, schimmels, rottende voedingsmiddelen. De geuren worden effectief, blijvend en zonder "bij-geuren" effectief tot in de bekleding afgebroken.

Naast de ozongenerator is de CBT-2 ook van een ionisator voorzien en is hiermee ook permanent inzetbaar om de lucht te zuiveren.

Speciale prijs € 179,00 € 147,93 Normale prijs € 219,00 € 180,99
Momenteel niet leverbaar
Incl. BTW en verzending
Prijs excl. BTW & incl. verzending
Eigenschappen

Effectieve geurbestrijding zonder restproducten

Door toepassing van corona-ontlading technologie zet de CBT-2 zuurstof om in ozon, dit is een instabiele vorm van zuurstof. Deze actieve moleculen zijn instabiel en zoeken stabiele (geur)moleculen om zich aan te binden en deze daardoor te oxideren.

Dit oxidatieproces “verbrandt” de geurmoleculen die daardoor onschadelijk worden gemaakt. Het enige restproduct na oxidatie is zuurstof. De ozonmoleculen zijn effectief in de lucht in zachte/poreuze materialen zoals stoffen en (auto)bekleding.

Dit principe is tevens van toepassing voor sterilisatie van de lucht, de ozonmoleculen tasten de celwanden van bacteriën, schimmels en virussen aan, deze micro-organismen worden op deze wijze effectief geëlimineerd.

Een ozonbehandeling van één uur is al voldoende voor het verwijderen van zwakke geuren in voertuigen, bij sterke geuren in grotere ruimten is een behandeling tot 8 uur aan te raden. De CBT-2 is in staat de lucht van geuren te ontdoen en te steriliseren in ruimten tot 200m³, afhankelijk van de intensiteit van de geuroverlast.

Voor duurzame en effectieve werking schakelt de CBT-2 de ozonproductie elke 20 minuten aan en uit zodat er zuurstof beschikbaar komt om ozon te produceren, en het ozonniveau niet te extreem hoog op te laten lopen, dit maakt het toestel ook geschikt voor luchtreiniging en geurbestrijding in grotere ruimten (ca. > 50m²).

Geschikt voor zowel lucht- als waterzuivering

Ozon is zeer geschikt voor de zuivering van water, door de sterk oxiderende eigenschappen doodt ozon alle schadelijke bacteriën en microben in het water zonder gebruik van chemische middelen, het resultaat is zuiver, zuurstofijk water zonder enig residu. 

De CBT-2 is voorzien van een luchtpomp met een capaciteit van 1 liter per minuut.

Voordelen corona-ontlading:

  • Lange levensduur
  • Zeer hoge capaciteit
  • Compacte afmetingen voor gebruik in vele ruimten of voertuigen
  • Geen periodiek te vervangen onderdelen
  • Laag energieverbruik
  • Generatie van pure ozon zonder bijproducten/gassen
  • Volledige eliminatie van geuren zonder "bijgeuren"

Een demonstratie van de ozonproductie en ionisatie van de CBT-2 ozongenerator, kijk onder "Foto/video" voor een grote versie van deze video:

Bijzonder geschikt voor:

Auto's (Hotel)kamers Na brandschade Bussen/trucks
Campers Caravans Boten Schimmelbestrijding
Containers  Kleedkamers Geurbestrijding Waterzuivering

De PureAirPro CBT-2 ozongenerator is ontwikkeld voor zorgvuldig gebruik, het toestel moet zorgvuldig gebruikt worden. In de ruimte waar het toestel wordt gebruikt dienen geen mensen of dieren aanwezig te zijn, ook moet de ruimte na gebruik goed geventileerd worden zodat de ozon kans krijgt om af te breken. Lees de handleiding zorgvuldig, bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Meer informatie over de luchtreinigende werking van ozon. 

Foto/video

Opwekking van ozonmoleculen door corona-ontlading:

Specificaties
Specificaties
Opbrengst luchtpomp (t.b.v. waterzuivering) 200 m3
Ozonproductie 100 mg/uur
Luchtreinigingselementen Ozongenerator
Voltage 220-240
Stroomverbruik 10
Afmetingen (mm, HxBxD) 65 x 160 x 200 cm
Afmeting waterslangaansluiting 4*8
Garantie 2
Gerelateerde producten
Meer keuzes:
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:PureAirPro CBT-2 ozongenerator
Uw waardering