Lucht koelen

Stap 1

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Stap 3

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Producten

De lucht koelen voor een aangenaam binnen- en buitenklimaat

Lucht koelende producten zijn er in vele verschillende soorten en maten, van mobiel inzetbare toestellen tot installaties die een compleet gebouw van verkoeling en verwarming kunnen voorzien.

De toestellen in ons programma zijn mobiel inzetbaar of snel en eenvoudig (vergeleken met gangbare systemen) te installeren, in ons programma zijn de volgende soorten toestellen te vinden:

Mobiele airco's; deze toestellen zijn direct inzetbaar en brengen dus direct verlichting, de beste oplossing waar een vaste airco geen optie is. bij deze toestellen is altijd een slang nodige die de door de airco geproduceerde warme lucht naar buiten afvoert. Hierdoor is hiet niet de stilste of meest efficiënte oplossing maar als er geen andere opties zijn is dit een snel inzetbare en voordelige oplossing.

Monoblock airco's; deze toestellen zijn snel te installeren en werken stil en efficiënt. Door het ontbreken van een buitenunit zijn deze toestellen eenvoudiger te installeren en zijn ze ook niet voor altijd gebonden aan één ruimte, pand of locatie. Bij verhuizing zijn ze mee te nemen bijvoorbeeld. De toestellen dienen wel aan een buitenmuur opgehangen te worden omdat er 2 gaten geboord dienen te worden om de buitenlucht aan- en af te voeren. Door de warmtepomp werking zijn deze toestellen tevens als verwarming te gebruiken.

Water/lucht monoblock airco's; deze toestellen gebruiken water in plaats van lucht om de warmte aan af te geven, dit water kan met flexibele dunne slangen worden aan-en afgevoerd waardoor er meer vrijheid van plaatsing is (geen noodzaak van het ophangen aan een buitenmuur) en ze nog eenvoudiger te installeren zijn. Het water kan leidingwater zijn voor de eenvoudigste installatie maar een water/lucht monoblock airco kan ook aan een systeem worden aangesloten waarbij het water circuleert, hierbij kan de geproduceerde warmte bijvoorbeeld nog gebruikt worden. In de komende jaren zullen hier nog vele ontwikkelingen volgen waarbij de mogelijkheid van de inzet van deze toestellen alleen maar zullen toenemen.ende werking van een luchtreiniger en verlengt de levensduur van het actieve kool filter.

Nevelkoelers; dit zijn ventilatoren die tevens een fijne nevel verspreiden voor extra verkoeling, deze toestellen kunnen gebruikt worden op een terras bijvoorbeeld of een andere buitenlocatie waar koeling wenselijk is.

Zie ook:

Terug naar stap één

Lucht koelen thuis