Stap 1

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Stap 3

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Producten

 1. Winix ZERO Compact Luchtreiniger
  Winix ZERO Compact Luchtreiniger
  € 129,00 € 106,61
 2. Airbi Space luchtreiniger
  Airbi Space Luchtreiniger
  Waardering:
  100%
  € 649,00 € 536,36
 3. Airbi Spring Luchtreiniger
  Airbi Spring Luchtreiniger
  € 279,00 € 230,58
 4. Winix ZERO Luchtreiniger
  Winix ZERO Luchtreiniger
  Waardering:
  100%
  Speciale prijs € 219,00 € 180,99 Normale prijs € 299,00 € 247,11
 5. Winix ZERO Pro luchtzuiveraar
  Winix ZERO Pro PlasmaWave luchtreiniger
  Waardering:
  95%
  € 329,00 € 271,90
 6. Blaupunkt U-Virus Killer
  Blaupunkt UVirus Killer
  € 369,00 € 304,96

Lucht zuiveren van rook: zuiver de lucht van zware verontreiniging

Lucht zuiveren van rook is eenvoudig omdat ITEC de juiste oplossingen biedt. Maar eigenlijk is het een heel complex probleem. Dat komt doordat rook maar liefst uit 400 stoffen bestaat, waarvan er bovendien 50 bijdragen aan de ontwikkeling van longkanker. Deze stoffen slaan daarnaast neer op oppervlakken. Heeft u wel eens in een auto gezeten waarin gerookt wordt? De ramen worden in de loop der tijd bedekt met een bruin filmpje. Dat geeft al aan hoe zwaar lucht vervuild wordt door rook.

Lucht zuiveren van rook: een eenvoudige oplossing voor een complex probleem

Lucht zuiveren van rook is belangrijk als uw gezondheid u lief is. Wellicht heeft u een rokende bewoner in huis, of u ontvangt regelmatig mensen die roken. Het is natuurlijk prettig direct de lucht te kunnen zuiveren als er bij u thuis gerookt wordt. Wellicht wilt u voorkomen dat er een vieze rooklucht blijft hangen in huis nadat u een roker in huis heeft gehad. Hiervoor is bestrijding op moleculair niveau van belang. Dat kan met plasma of een foto-katalytische oplossing.

Met 3 technologieën verdrijft u de rook uit uw woning

Rook bestaat uit een grote hoeveelheid complexe verbindingen, waaronder het zwaar verontreinigende teer en vele carcinogene (kankerverwekkende) stoffen. Een goede aanpak bestaat uit:

 • Filtratie van teer en partikels uit de lucht
 • Absorptie voor de meeste chemische verbindingen
 • Eventueel plasma-ionisatie voor het verder afbreken van de geur

 

Demonstratie van de effectiviteit van een Winix luchtreiniger tegen rook:


Zet uw apparatuur slim in voor langdurige reiniging

Omdat rook zulke zware verontreiniging bevat is het van belang de schadelijke stoffen gefaseerd in filters op te vangen. Zo zijn diverse door ons geleverde oplossingen te bestellen met ‘medium filter’ die eerste de grofste verontreiniging filteren en de lucht verder leiden naar meer verfijnde filters die de minder grove contaminanten uit de lucht filteren.

Ook verkrijgbaar bij Itec zijn luchtreinigers die door middel van 3 filtertechnieken de lucht reinigen, gecombineerd in 1 apparaat. Zo kunt u bij ons luchtreinigers bestellen die voorzien zijn van een voorfilter, een HEPA filter en een actief koolfilter. In combinatie met een plasma luchtreiniger wordt ook de geur effectief aangepakt.

Sigarettenrook zorgt wel dat de levensduur van de filters sterk wordt verkort, sommige toestellen zijn daarom ook uit te rusten met een zogenaamd Medium filter, deze filtert de deeltjes en de teer uit de lucht die niet door het voorfilter wordt tegengehouden, het medium filter zorgt op deze manier er voor dat deze vervuilingen niet in het HEPA filter terecht komen en hierdoor wordt de levensduur van het HEPA filter verlengd.

Rook uit de lucht verwijderen? Wij hebben de oplossing

Bekijk ons aanbod van producten, specifiek voor het verwijderen van rook. Geen halve oplossingen natuurlijk. Door onze grote inkoopkracht zijn deze oplossingen bovendien zeer betaalbaar. Klik op de links hieronder voor onze producten op dit gebied.