Coronavirus bestrijden op het werk

Stap 1

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Stap 3

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Producten

Coronavirus (COVID 19) bestrijden op het werk

Voor het bestrijden van de verspreiding van het Coronavirus op het werk in onder professionele/industriële omstandigheden hebben wij producten in ons programma die op verschillende wijzen en situaties ingezet kunnen worden voor sterilisatie, luchtzuivering of de verbetering van het menselijk afweersysteem:

Luchtreinigers

Het virus kan zich op een aantal manieren verspreiden waaronder in de kleine druppeltjes die verspreidt worden als iemand niest.

De druppeltjes die ontstaan bij een hoest- of niesbui zullen over het algemeen niet verder reiken dan één, maximaal twee meter dus die zullen niet schadelijk zijn voor personen op een grotere afstand.

Aerosolen daarentegen blijven wel in de lucht hangen en kunnen dus ook een veel langere afstand overbrengen.

Een aerosol is een mengsel van stofdeeltjes of vloeistofdruppels in een gas. De grootte is in de orde van 0,2 tot 200 micrometer. Wolken en mist zijn voorbeelden van een aerosol; zij bestaan beide uit zeer kleine druppeltjes water in lucht.

Luchtreinigers met een volwaardig HEPA filter zijn effectief in het zuiveren van deze partikels.

Luchtbevochtigers

Een lage luchtvochtigheid schaadt de werking van het immuunsysteem om virale luchtweginfecties bij personen te bestrijden. In de wintermaanden worden binnenruimten verwarmd, deze verwarming doet de luchtvochtigheid dalen, wat op zijn beurt leidt tot een verminderde mucociliaire reiniging (reiniging van de lucht in onze luchtwegen door slijm) en een aangeboren antivirale immuniteit, wat resulteert in meer respiratoir virus in de longen.

De epitheelcellen hebben kleine cellulaire uitsteeksels, cilia genaamd, die het slijm verplaatsen om de reiniging van ziekteverwekkers en deeltjes die de luchtwegen binnendringen te bevorderen. Infectie bij lage vochtigheid resulteert in het onvermogen van de trilharen op de epitheelcellen om het te verplaatsen. Door de lage luchtvochtigheid wordt het slijm te dik en niet effectief.

Door de luchtvochtigheid op een niveau van ongeveer 50% te brengen en te houden is het infectiegevaar zeer significant in te dammen.

Ozongeneratoren

De hierboven genoemde aerosolen kunnen tot rond 2 uren na ontstaan in de lucht aanwezig zijn, vergelijkbaar met het gerelateerde SARS coronavirus.

Daarnaast kan het levensvatbaar blijven op oppervlakten in de ruimte. Er is een onderzoek gedaan door medewerkers van het University of Michigan School of Public Health om vast te stellen hoe lang het virus levensvatbaar bleef op verschillende materialen

Het team onderzocht ook hoe lang het virus levensvatbaar blijft op koper, roestvrij staal, plastic en karton.

Een levensvatbaar virus kon na 4 uur niet meer worden gedetecteerd op koper, en na 24 uur niet meer op karton.

De kiem overleefde het beste op plastic en roestvrij staal en bleef tot 72 uur houdbaar, hoewel de algehele concentratie tegen die tijd aanzienlijk was gedaald.

De halfwaardetijd van het virus varieerde ook op elk oppervlak; het virus vertoonde een halfwaardetijd van ongeveer 0,8 uur op koper, 3,46 uur op karton, 5,6 uur op staal en 6,8 uur op plastic.

De resultaten op karton kunnen zijn opvallend omdat veel pakketten die per post worden verzonden, van karton zijn gemaakt. Maar hoewel 24 uur als een lange tijd klinkt, zei hoofdonderzoeker Morris dat de auteurs "voorzichtig zijn" bij het interpreteren van deze resultaten. "Onze kartonnen gegevens waren vertoonden meer ruis dan onze gegevens van andere oppervlakken", wat betekent dat de resultaten merkbaar verschilden toen ze het experiment herhaalden.

Ozon is bijzonder effectief tegen micro-organismen waaronder schimmels, gisten, algen, (griep)virussen en bacteriën zoals legionella, salmonella, Escherichia coli en MRSA. De instabiele ozonmoleculen komen in contact met de celwand van de bacterie waardoor er een oxiderende reactie optreedt, de celwand wordt hierdoor geperforeerd en de bacterie kan hierdoor niet overleven. In het geval van virussen wordt de eiwitmantel aangetast wat het onmogelijk maakt voor het virus zich te reproduceren wat het virus effectief uitschakelt.

Op deze pagina kunt u een aantal producten vinden die effectief zijn voor het bestrijden van het virus door de lucht te zuiveren, de luchtvochtigheid te verhogen of de lucht en de oppervlakten in de ruimte te steriliseren met ozon.

Luchtreiniging tegen virus verspreiding

Zie ook:

Terug naar stap twee.

Coronavirus bestrijden op het werk