Lucht zuiveren in de kapsalon

Stap 1

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Stap 3

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Luchtreiniger kapsalon: waarom zou je en welke heb je nodig?

Vervuilde lucht in een kapsalon zorgt voor problemen. Zo maakt vuile lucht ziek en zorgt het voor productiviteitsverlies bij kappers. De luchtkwaliteit van een kapsalon is vaak niet optimaal. Dagelijkse behandelingen met verf en sprays zijn hiervan de veroorzaker. Die brengen onder andere verf gassen, fijnstof en vieze geuren in de kapsalon lucht. Een luchtreiniger voor een kapsalon houdt de lucht echter schoon en gezond. Lees er hier meer over.

Slechte luchtkwaliteit bij kappers

Kappers gebruiken dagelijks dus diverse middelen om behandelingen uit te voeren. Denk daarbij aan sprays, blondeermiddelen en permanentvloeistoffen. Hierbij komen chemische, ongezonde stoffen vrij in de lucht. Langdurige blootstelling aan dit soort stoffen zorgt voor gezondheidsklachten bij medewerkers. Klanten ondervinden tevens hinder aan de sterke verf geur die vrijkomt bij dit soort kapper stoffen.

Neem daarbij ook dat ventilatiesystemen in kapsalons niet zaligmakend zijn. Ten eerste verversen deze systemen de lucht maar op één punt en circuleren ze de binnenlucht niet. Ten tweede halen ventilatiesystemen vuile lucht van buiten naar binnen toe. Als gevolg van dit komt er stof en fijnstof bij de kapper in de kapsalon. Er zijn bepaalde ventilatie eisen voor een kapsalon. Een luchtreiniger voor een kapsalon biedt uitkomst tegen kapper stof, fijnstof en beperkte ventilatie.

Gezondheidsklachten bij langdurige blootstelling

Bij langdurige blootstelling en veelvuldig gebruik van materialen die chemische stoffen vrijstellen treden gezondheidsproblemen op bij medewerkers (Longfonds). De meest voorkomende klachten zijn:

  • hoofdpijn
  • vermoeidheid
  • ademhalingsproblemen
  • allergische reacties

Hoe werken kapsalon luchtreinigers?

Een luchtreiniger in een kapsalon is een uitstekende keuze voor het schoon en gezond houden van je binnenlucht. Een kapperszaak luchtreiniger werkt met behulp van een HEPA-filter. Dit filter zorgt ervoor dat fijnstof, virussen, bacterien, gassen en stof uit de lucht van een kapsalon worden verwijdert. Ook haalt zo’n filter vieze geuren uit de lucht. Na het verwijderen van deze deeltjes blaast de luchtreiniger bovendien weer schone, verse lucht de ruimte in.

Waarom zou je een luchtreiniger kopen voor je kapsalon?

Iedere dag komen je klanten en je personeel in aanraking met chemische stoffen en fijnstof. Daardoor loopt deze groep het risico op eerder genoemde gezondheidsklachten. Een kapsalon luchtreiniger biedt ze echter de bescherming en luchtkwaliteit die ze nodig hebben en ook verdienen. Verder heb je ook geen last meer van stank en geuroverlast in je kapsalon. Een schoon en fris ruikende kapperszaak zorgt als laatste ook weer voor een positief imago.

Voordelen van luchtreiniging in een kapsalon

Luchtreinigers in kapsalons zorgen ten eerste voor schone, gezonde lucht. Ten tweede verwijderen ze stank en geuroverlast. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een kapsalon luchtreiniger:

  • Bescherming van klanten en personeel
  • Verhoging van prestaties
  • Afname ziekteverzuim
  • Goed voor het imago

Zie ook:

Terug naar stap twee.

Lucht zuiveren in de kapsalon