Lucht zuiveren in de nagelstudio

Stap 1

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Stap 3

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Producten

Lucht zuiveren in de nagelstudio: vluchtige stoffen neutraliseren

Lucht zuiveren in de nagelstudio is belangrijk aangezien uzelf en/of  uw medewerkers de gehele dag worden blootgesteld aan zeer complexe chemische verbindingen en vluchtige stoffen. Hoewel uw klanten slechts korte tijd aan deze vervuilde lucht  worden blootgesteld, is het reduceren van de bijbehorende stank een prettige bijkomstigheid.

Lucht zuiveren in de nagelstudio: dampen en stof uit de lucht filteren

Lucht zuiveren in de nagelstudio is belangrijk aangezien veel van de stoffen die vrijkomen bij het gebruik van nagellak schadelijk zijn. Deze vluchtige stoffen ontsnappen aan de nagellak zodra deze wordt aangebracht. De reden hiervoor is simpel: door vluchtige stoffen te gebruiken droogt de nagellak snel.

Nagelstudio’s en (fijn)stof

Door het gebruik van vijlen/slijpen (al dan niet gemotoriseerd) is de lucht in nagelstudio’s gevuld met fijnstof, dat ook acryl kan bevatten. Dit is verantwoordelijk voor de zogenoemde ‘schildersziekte’. Het spreekt voor zich dat het filteren van lucht een grote stap voorwaarts is in luchtkwaliteit voor nagelstudio’s.

Schoonheidssalons en vluchtige stoffen

Naast nagellak wordt er in nagelstudio's en schoonheidssalons met veel andere stoffen gewerkt die schadelijke gassen produceren zoals nagellak remover, de lijm om gel nagels te bevestigen, wimperlijm en wimperlijm remover.

De oplossing voor een betere luchtkwaliteit nagelstudio's en schoonheidssalons
De beste oplossing voor deze combinatie is een luchtfilter met HEPA filter en een filter van actieve kool. Dit materiaal (inderdaad: zwart) is ‘geactiveerd’, wat wil zeggen dat het deeltjes verontreiniging aan zich bindt.

HEPA filters zijn echter de meest verfijnde en daarmee meest effectieve luchtfilters. HEPA (High Efficiency Particulate Air) filters zijn bovendien aan strikte Europese normen onderhevig. De kunst van het HEPA filter is de fijnmazigheid, die de lucht door uiterst kleine openingen laat stromen.

De door de diverse lijmen geproduceerde vluchtige stoffen zijn met een actieve kool filter uit de lucht te zuiveren, belangrijk is dus dat een luchtreiniger of afzuiger voorzien is of uit te rusten is met zowel een HEPA filter als een actieve kool filter. Voor actieve kool geldt; hoe zwaarder het filter hoe beter de werking.

Zie ook:

Terug naar stap twee.

Lucht zuiveren in de nagelsalon