Lucht zuiveren in luchtkanalen of HVAC systemen

Stap 1

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Stap 3

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Lucht zuiveren in luchtkanalen of HVAC systemen: belangrijk!

Lucht zuiveren in luchtkanalen of HVAC systemen zou eigenlijk een vaste praktijk moeten zijn. HVAC systemen verspreiden warme of koude lucht naar bedrijfsruimtes. De kanalen die door het gebouw lopen zijn echter ideale plekken voor micro-organismen zoals bacteriën en virussen, om zich te vermenigvuldigen. Dankzij het HVAC systeem worden deze vervolgens snel en efficiënt door het pand verspreid.

Lucht zuiveren in luchtkanalen of HVAC systemen

Lucht zuiveren in luchtkanalen of HVAC systemen is om bovengenoemde redenen van groot belang. HVAC (Heating Ventilation Air Conditioning) systemen ventileren, verwarmen, koelen en distribueren de luchtstroom door een gebouw. Het doel hiervan is een optimaal binnenklimaat. Door de ideale omstandigheden voor micro-organismen zijn het echter ook ideale systemen voor de verspreiding van virussen e.d., zoals:

  • Bacteriën
  • Schimmels
  • Virussen
  • Sporen

De oplossing

De hoeveelheid aan micro-organismen vraagt om een grondige aanpak. Het gebruik van HEPA filters is afdoende voor vele soorten luchtreiniging. Maar geurpartikels zijn zo klein dat ze probleemloos door het extreem fijnmazige HEPA filter heen gaan.

Een actief systeem daarentegen verspreidt het reinigende effect door de gehele ruimte. Denk daarbij aan plasma of foto-katalytische systemen. Deze breken de organische stoffen op moleculair niveau af en zetten ze om in onschadelijke stoffen. Het neveneffect is het verdwijnen van de irritante geur.

Zie ook:

Terug naar stap twee.

  Lucht zuivering in luchtkanalen   SNE Luchtzuivering in luchtkanalen