Lucht verwarmen

Stap 1

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Stap 3

Voor welk soort locatie zoekt u een oplossing?

Producten

Warmteterugwinning en verwarming

Wat is invertertechnologie?

Invertertechnologie is een technologie die ervoor zorgt dat bijvoorbeeld een Innova 2.0 monobloc of Rinnova warmtepomp de temperatuur sneller verhoogt of verlaagt dan een normale warmtepomp, en vervolgens die temperatuur handhaaft met minimaal energieverbruik. De HRV-unit uitgerust met invertertechnologie is in staat om de koel-/verwarmingsfunctie van de compressor te wijzigen, dit zorgt ervoor dat de Innova 2.0 een hogere koelcapaciteit heeft bij het opstarten en op een constant en lager toerental moet draaien wanneer de temperatuur moet worden gehandhaafd Conventionele compressie Machines kunnen maar op één snelheid draaien, ze kunnen alleen aan en uit worden gezet. Volgens dit principe is continu dezelfde hoeveelheid energie nodig en gaat hij altijd aan en uit, wat meer geluid maakt en meer vermogen vereist. De Innova 2.0 airconditioner is uitgerust met de nieuwste en beste invertercompressor van Mitsubishi. De BLCD-ventilatormotor maakt gebruik van borstelloze motortechnologie om het stroomverbruik te verminderen, de capaciteit te vergroten en trillingen te elimineren. Deze moderne elektromotoren worden ook gebruikt in ventilatoren in apparatuur voor een stille, trillingsvrije en energiezuinige werking.

Milieuvriendelijke bediening

Het grootste verschil tussen een inverter-airconditioner met warmtepomp en een inverter-airconditioner zonder warmtepomp is dat de eerste een variabele compressorsnelheid biedt. De snelheid van een compressor zonder inverter is vast, wat betekent dat hij op volle of minimale snelheid zal draaien. In vergelijking met de niet-inverter-warmtepomp heeft de inverter-warmtepomp de functie van detectie van plotselinge fluctuaties en automatische aanpassing van de compressorsnelheid, wat milieuvriendelijker is. Dit zeer complexe en innovatieve mechanisme helpt energie te besparen en is goed voor het milieu.

Energiezuinig

In termen van energie-efficiëntie en economisch gebruik wordt de inverter-warmtepomptechnologie als de perfecte oplossing beschouwd. Innova's single-block inverter-airconditioners koelen en verwarmen automatisch op een energiezuinige en naadloze manier, terwijl eerdere technologieën veel elektriciteit verbruikten, wat het doel ook was.

langdurig

De technologie en hardware die Innova toepast, maken niet alleen het koel- en verwarmingseffect efficiënter, maar zorgen er ook voor dat de unit langer meegaat. In tegenstelling tot de werking van units zonder inverter, verbruiken inverters minder stroom, dus werken ze minder, waardoor slijtage wordt verminderd.

stille werking

De inverter-warmtepomptechnologie die in de Innova wordt gebruikt, zorgt voor een continue werking. Zo gaat de compressor niet elke keer aan en uit, maar draait hij continu. Daarnaast is de airconditioner uitgerust met een compressor met een borstelloze BLCD ventilatormotor. Beide factoren zorgen ervoor dat de apparatuur met minimale trillingen kan werken, en verdere interne geluidsisolatie zorgt voor een extreem stille werking.

Snel verwarmings- en koeleffect

Een warmtepomp met omvormer kan uw kamer sneller verwarmen en koelen dan een warmtepomp zonder omvormer. Dit komt doordat de inverter-warmtepompunit op een compressor met variabel toerental werkt in plaats van op een compressor met vast toerental. Het proces zorgt voor een snelle airconditioning door snellere variabele snelheden, waardoor de compressor alleen op vol vermogen kan draaien wanneer dat nodig is, terwijl de temperatuur continu wordt geregeld volgens de behoeften van de eindgebruiker.

De voordelen van invertertechnologie in airconditioners zoals de Innova 2.0 inverter zijn:

  • Milieuvriendelijke werking Vermindert het stroomverbruik met ongeveer 30%
  • sneller de gewenste temperatuur bereiken
  • Opstarttijd verminderd met 30%
  • stillere werking
  • geen trillingen
  • Minder temperatuurschommelingen in de kamer
  • Slank ontwerp

Zie ook:

Terug naar stap één

 

 Inverter techniek