De LENA UV-C Sterilon Air 72W ontsmet de lucht van micro-organismen zoals virussen, bacteriën, ziektekiemen en schimmels door toepassing van UV-C licht, deze compacte en hoogwaardige luchtreiniger is inzetbaar in medische faciliteiten, salons, kantoren, winkels en alle andere locaties waar mensen samen komen en de verspreiding van virussen en andere micro-organismen bestreden moet worden.

In de UV-C Sterilon Air 72W worden twee krachtige UV-C lampen ingezet zodat de lucht die door het toestel stroomt zo lang en intensief mogelijk wordt blootgesteld aan de UV-straling voor maximaal effectieve desinfectie. De UV lampen in de UV-C Sterilon Air 72W produceren geen ozon en daarmee is het toestel veilig in het gebruik.

De UV-C Sterilon Air 72W is voor professioneel gebruik ontwikkeld en heeft een stevige metalen behuizing die is gepoedercoat voor maximale duurzaamheid.

Het toestel is voorzien van een urenteller ter indicatie van de levensduur van de UV-lampen.

 

Lena Lighting professionele reiniging

Beschikbaarheid:
Levertijd op aanvraag
€ 398,09 € 329,00
- +

Waarom dit product

  • Compacte luchtreiniger voor luchtdesinfectie
  • Voorzien van 2 36 Watt UV-C lampen
  • UV-C golflengte 253.7 nm (ozonvrij)
  • Effectief tegen virussen, bacteriën, schimmels en ziektekiemen
  • Levensduur UV-lampen ca. 9.000 uur
  • Poedercoating (UV-bestendig) binnen- en buitenzijde
  • Solide metalen behuizing
  • Luchtdoorvoer instelbaar op 110m³/uur en 160m³/uur
  • Geschikt voor ruimten van tot 30m² (90m³)

De desinfecterende werking van UV-C licht

UV-licht wordt reeds sinds vele jaren toegepast voor de desinfectie van lucht, water en oppervlakten. UV-lampen zijn beschikbaar in verschillende golflengten en hebben daarmee verschillende eigenschappen, de golflengte bepaalt of er ozon geproduceerd wordt en waar de lampen het meest effectief tegen zijn.

UV-licht is een vorm van elektromagnetische straling. Het heeft meer energie dan radiogolven of zichtbaar licht maar minder energie dan Röntgenstraling of gammastraling.

UV-licht wordt reeds sinds vele jaren gebruikt om micro-organismen te doden, het wordt toegepast in ziekenhuizen, cleanrooms en om medische instrumenten, lucht en water te steriliseren.

Het DNA van het micro-organisme (virus, bacterie, schimmel, gisten) absorbeert het energierijke UV licht, hierdoor wordt het DNA beschadigd en kan het organisme zich niet verder voortplanten, hierdoor is het uitgeschakeld en vormt het geen gezondheidsrisico meer.

UV licht voor bestrijding van micro-organismen

De golflengte van de UV-C lampen in de LENA UV-C Sterilon Air 72W is 253.7nm. Deze golflengte is het meest geschikt voor het doden van micro-organismen en produceert geen ozon, lampen met golflengte 185nm produceren wel ozon, maar deze worden dus niet toegepast in de LENA toestellen.

Door de voor- of achterkap van het toestel te verwijderen, is het UV-C licht rechtstreeks op een te ontsmetten oppervlakte te schijnen. Let op: bij UV-desinfectie wordt het DNA of RNA van cellen, bacteriën, schimmels en virussen vernietigd. Zorg ervoor dat de UV-C straling uw huid of ogen niet raakt. Neem a.u.b. de veiligheidsinstructies in de gebruiksaanwijzing in acht! Planten, dieren, mensen en gevoelige materialen moeten uit de buurt van het bestraalde gebied worden gehouden.

In de UV-C Sterilon Flow toestellen worden Philips TUV PL-L 36W 4P UV-C lampen toegepast, deze zijn universeel verkrijgbaar, dus het vinden van vervangingslampen is eenvoudig.

Beschikbaarheid:
Levertijd op aanvraag

UV desinfectie van de lucht

Beschikbaarheid:
Levertijd op aanvraag
Specificaties
Gewicht (kg) 4
Afmetingen 600 x 148 x 148 mm
Levensduur luchtreinigingselementen UV-C lamp +/- 9000 uur
Luchtbevochtigingsfunctie Nee
WiFi connected Nee
Geschikt voor ruimten tot ca. 30 m² / 90 m³
Luchtdoorvoer per uur 110 m³/h
Lengte stroomkabel 3 m
Stroomverbruik 73 Watt
Voltage 220-240 V
Geluidsniveau 37 - 41 dB
Certificatie PZH
Garantie 2 Jaar
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:LENA UV-C Sterilon Air 72W
Uw waardering

Gerelateerde producten

Klantvragen
Wat kunt u doen tegen hooikoorts?
Wat u tegen hooikoorts zou kunnen doen is het volgende. Hooikoorts wordt veroorzaakt door in de pollenkalender aangegeven pollen en een allergie hiervoor. Deze pollen kunt u uit de lucht filteren met een luchtreiniger die voorzien is van een HEPA-filter. Welke luchtreinigers uitermaten geschikt zijn voor het filteren van deze pollen vindt u hier. Meer informatie over HEPA-luchtreinigers vindt u hier.
Wat doet een luchtreiniger?
Een luchtreiniger doet exact wat de naam suggereerd, het reinigd de lucht van luchtledige onzuiverheden. Het is per toestel afhankelijk welke onzuiverheden er precies gefilterd worden. Luchtreinigers met enkel HEPA-filtratie zal enkel fijnstoffen van diverse formaten filteren, een luchtreiniger met ...
Wat kost een luchtreiniger?
Een luchtreiniger kost tussen de €130,- en de €1445,- Euro Incl. BTW, dit zijn luchtreinigers bedoeld voor gebruik in huis. Professionele luchtreinigers zijn te koop vanaf €745,- Ex BTW.
Wat is een goede luchtreiniger?
Een goede luchtreiniger is er één met voldoende luchtdoorvoer en met hoogwaardige filters.
U moet ingelogd zijn om vragen te kunnen stellen.

Gerelateerde producten