LENA UV-C Sterilon HEPA luchtreiniger

De LENA UV-C Sterilon HEPA is een luchtreiniger specifiek ontwikkeld voor de bestrijding van micro-organismen zoals virussen, bacteriën, ziektekiemen en schimmels.

In de UV-C Sterilon HEPA worden zes krachtige UV-C lampen ingezet zodat de lucht die door het toestel stroomt zo lang en intensief mogelijk wordt blootgesteld aan de UV-straling voor maximaal effectieve desinfectie. De UV lampen in de UV-C Sterilon HEPA produceren geen ozon en daarmee is het toestel veilig in het gebruik.

Naast de UV lampen wordt er tevens een filter toegepast bestaande uit een H13 HEPA filter en een actieve kool filter. Hiermee is de UV-C Sterilon HEPA tevens effectief tegen in de lucht zwevende partikels zoals (fijn)stof en worden geuren en vluchtige stoffen door het actieve kool filter geabsorbeerd.

De UV-C Sterilon HEPA is voor professioneel gebruik ontwikkeld en heeft een stevige metalen behuizing die is gepoedercoat voor maximale duurzaamheid.

Het toestel is eenvoudig te bedienen met een bedieningspaneel aan de achterzijde waar de werkingsstand is in te stellen, de in- en uitschakeltimer is in te stellen en de UV-lampen in-en uit te schakelen zijn. Op het display is af te lezen wat de levensduur van de UV-lampen is.

De UV-C Sterilon HEPA is leverbaar in wit-zilver en zwart-goud waarmee een luchtreiniger te selecteren is voor medische faciliteiten, praktijken, salons, kantoren en winkels maar ook in een restaurant, bar, hotel of klassiek interieur niet uit de toon valt.

De UV-C Sterilon HEPA wordt veelvuldig ingezet in medische omgevingen, om deze reden staat LENA ons niet toe het toestel online aan te bieden gezien het feit dat producten voor medische toepassingen in de praktijk voor hogere prijzen aangeboden worden vergeleken met onze online prijzen.

Als u contact met ons opneemt informeren wij u graag betreffende de prijs en beschikbaarheid.

 

Prijs is enkel verkrijgbaar op aanvraag

 

Lena Lighting luchtreiniging

Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
As low as € 1.080,00 € 892,56
- +

Waarom dit product

 • Professionele luchtreiniger voor luchtdesinfectie
 • Voorzien van 6 36 Watt UV-C lampen
 • UV-C golflengte 253.7 nm (ozonvrij)
 • HEPA filter tegen (fijnstof) partikels
 • Actieve kool filter om geuren en vluchtige stoffen te absorberen
 • Effectief tegen virussen, bacteriën, schimmels en ziektekiemen
 • Levensduur UV-lampen ca. 9.000 uur
 • Poedercoating (UV-bestendig) binnen- en buitenzijde
 • Solide metalen behuizing
 • Luchtdoorvoer instelbaar tussen 70m³/uur to 200m³/uur
 • Geschikt voor ruimten van 20m² (60m³) tot 100m² (300m³) (meer informatie)

De desinfecterende werking van UV-C licht

UV-licht wordt reeds sinds vele jaren toegepast voor de desinfectie van lucht, water en oppervlakten. UV-lampen zijn beschikbaar in verschillende golflengten en hebben daarmee verschillende eigenschappen, de golflengte bepaalt of er ozon geproduceerd wordt en waar de lampen het meest effectief tegen zijn.

UV-licht is een vorm van elektromagnetische straling. Het heeft meer energie dan radiogolven of zichtbaar licht maar minder energie dan Röntgenstraling of gammastraling.

UV-licht wordt reeds sinds vele jaren gebruikt om micro-organismen te doden, het wordt toegepast in ziekenhuizen, cleanrooms en om medische instrumenten, lucht en water te steriliseren.

Het DNA van het micro-organisme (virus, bacterie, schimmel, gisten) absorbeert het energierijke UV licht, hierdoor wordt het DNA beschadigd en kan het organisme zich niet verder voortplanten, hierdoor is het uitgeschakeld en vormt het geen gezondheidsrisico meer.

UV licht voor bestrijding van micro-organismen

De golflengte van de UV-C lampen in de LENA UV-C Sterilon HEPA is 253.7nm. Deze golflengte is het meest geschikt voor het doden van micro-organismen en produceert geen ozon, lampen met golflengte 185nm produceren wel ozon, maar deze worden dus niet toegepast in de LENA toestellen.

In de UV-C Sterilon Flow toestellen worden Philips TUV PL-L 36W 4P UV-C lampen toegepast, deze zijn universeel verkrijgbaar, dus het vinden van vervangingslampen is eenvoudig.

Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
Specificaties
Gewicht (kg) 16
Afmetingen 710 x 260 x 260 mm
Levensduur luchtreinigingselementen Gemiddeld 1 jaar voor de filters, de UV-C lamp +/- 9000 uur.
Luchtbevochtigingsfunctie Nee
WiFi connected Nee
Geschikt voor ruimten tot ca. 100 m² / 300 m³
Lengte stroomkabel 3 m
Stroomverbruik 216 Watt
Voltage 220-240 v
Geluidsniveau 38 - 51 dB
Certificatie PZH
Garantie 2 Jaar
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:LENA UV-C Sterilon HEPA luchtreiniger
Uw waardering
Klantvragen
Wat kunt u doen tegen hooikoorts?
Wat u tegen hooikoorts zou kunnen doen is het volgende. Hooikoorts wordt veroorzaakt door in de pollenkalender aangegeven pollen en een allergie hiervoor. Deze pollen kunt u uit de lucht filteren met een luchtreiniger die voorzien is van een HEPA-filter. Welke luchtreinigers uitermaten geschikt zijn voor het filteren van deze pollen vindt u hier. Meer informatie over HEPA-luchtreinigers vindt u hier.
Wat doet een luchtreiniger?
Een luchtreiniger doet exact wat de naam suggereerd, het reinigd de lucht van luchtledige onzuiverheden. Het is per toestel afhankelijk welke onzuiverheden er precies gefilterd worden. Luchtreinigers met enkel HEPA-filtratie zal enkel fijnstoffen van diverse formaten filteren, een luchtreiniger met ...
Wat kost een luchtreiniger?
Een luchtreiniger kost tussen de €130,- en de €1445,- Euro Incl. BTW, dit zijn luchtreinigers bedoeld voor gebruik in huis. Professionele luchtreinigers zijn te koop vanaf €745,- Ex BTW.
Wat is een goede luchtreiniger?
Een goede luchtreiniger is er één met voldoende luchtdoorvoer en met hoogwaardige filters.
Gerelateerde producten