LENA UV-C Sterilon HEPA luchtreiniger

Luchtreiniger voor eliminatie van micro-organismen, virussen en ziektekiemen

De LENA UV-C Sterilon HEPA is een luchtreiniger speciefiek ontwikkeld voor de bestrijding van micro-organismen zoals virussen, bacteriën, ziektekiemen en schimmels.

In de UV-C Sterilon HEPA worden zes krachtige UV-C lampen ingezet zodat de lucht die door het toestel stroomt zo lang en intensief mogelijk wordt blootgesteld aan de UV-straling voor maximaal effectieve desinfectie. De UV lampen in de UV-C Sterilon HEPA produceren geen ozon en daarmee is het toestel veilig in het gebruik.

Naast de UV lampen wordt er tevens een filter toegepast bestaande uit een H13 HEPA filter en een actieve kool filter. Hiermee is de UV-C Sterilon HEPA tevens effectief tegen in de lucht zwevende partikels zoals (fijn)stof en worden geuren en vluchtige stoffen door het actieve kool fiilter geabsorbeerd.

De UV-C Sterilon HEPA is voor professioneel gebruik ontwikkeld en heeft een stevige metalen behuizing die is gepoedercoat voor maximale duurzaamheid.

Het toestel is eenvoudig te bedienen met een bedieningspaneel aan de achterzijde waar de werkingsstand is in te stellen, een in- en uitschakeltimer is in te stellen, de UV-lampen in-en uit te schakelen zijn. Op het display is af te lezen wat de levensduur van de UV-lampen is.

De UV-C Sterilon HEPA is leverbaar in wit-zilver en zwart-goud waarmee een luchtreiniger te selecteren is voor medische faciliteiten, praktijken, salons, kantoren en winkels maar ook in een restaurant, bar, hotel of klassiek interieur niet uit de toom valt.

Lena Lighting

€ 1.813,79 € 1.499,00
In bestelling
Incl. BTW en verzending
Prijs excl. BTW & incl. verzending
- +

Waarom dit product

 • Professionele luchtreiniger voor luchtdesinfectie
 • Voorzien van 6 36 Watt UV-C lampen
 • UV-C golflengte 253.7 nm (ozonvrij)
 • HEPA filter tegen (fijnstof) partikels
 • Actieve kool filter om geuren en vluchtige stoffen te absorberen
 • Effectief tegen virussen, bacteriën, schimmels en ziektekiemen
 • Levensduur UV-lampen ca. 9.000 uur
 • Poedercoating (UV-bestendig) binnen- en buitenzijde
 • Solide metalen behuizing
 • Luchtdoorvoer instelbaar tussen 70m³/uur to 200m³/uur
 • Geschikt voor ruimten van 20m² (60m³) tot 100m² (300m³)
Eigenschappen

De desinfecterende werking van UV-C licht

UV-licht wordt reeds sinds vele jaren toegepast voor de desinfectie van lucht, water en oppervlakten. UV-lampen zijn beschikbaar in verschillende golflengten en hebben daarmee verschillende eigenschappen, de golflengte bepaalt of er ozon geproduceerd wordt en waar de lampen het meest effectief tegen zijn.

UV-licht is een vorm van elektromagnetische straling. Het heeft meer energie dan radiogolven of zichtbaar licht maar minder energie dan Röntgenstraling of gammastraling.

UV-licht wordt reeds sinds vele jaren gebruikt om micro-organismen te doden, het wordt toegepast in ziekenhuizen, cleanrooms en om medische instrumenten, lucht en water te steriliseren.

Het DNA van het micro-organisme (virus, bacterie, schimmel, gisten) absorbeert het energierijke UV licht, hierdoor wordt het DNA beschadigd en kan het organisme zich niet verder voortplanten, hierdoor is het uitgeschakeld en vormt het geen gezondheidsrisico meer.

UV licht voor bestrijding van micro-organismen

De golflengte van de UV-C lampen in de LENA UV-C Sterilon HEPA is 253.7nm. Deze golflengte is het meest geschikt voor het doden van micro-organismen en produceert geen ozon, lampen met golflengte 185nm produceren wel ozon, maar deze worden dus niet toegepast in de LENA toestellen.

In de UV-C Sterilon Flow toestellen worden Philips TUV PL-L 36W 4P UV-C lampen toegepast, deze zijn universeel verkrijgbaar, dus het vinden van vervangingslampen is eenvoudig.

Specificaties
Specificaties
Gewicht 16
Lengte stroomkabel 3 m
Levensduur luchtreinigingselementen Gemiddeld 1 jaar voor de filters, de UV-C lamp +/- 9000 uur.
Voltage 220-240 v
WiFi connected Nee
Stroomverbruik 216 Watt
Certificatie PZH
Afmetingen (mm, HxBxD) 710 x 260 x 260 mm
Garantie 2 Jaar
Geluidsniveau 38 - 51 dB
Geschikt voor ruimten tot ca. 100 m² / 300 m³
Gerelateerde producten
Meer keuzes:
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:LENA UV-C Sterilon HEPA luchtreiniger
Uw waardering