Luchtwassers

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Airbi Airwasher / luchtwasser
  Airbi Airwasher luchtwasser / luchtbevochtiger
  • Geluidsarme en compacte luchtbevochtiger
  • Luchtwassing voor bevochtigende en luchtzuiverende werking
  • Geen verspreiding van kalk (witte stof).
  • Zeer energiezuinig (maximaal 8 Watt)
  • Onderhoudsarm en eenvoudig in gebruik
  • Maximale bevochtiging ca. 380 ml/uur.
  • Geschikt voor ruimten tot ca. 45 m² (meer informatie)
  Special Price € 269,00 € 222,31 Regular Price € 299,00
  Beschikbaarheid:
  Direct leverbaar
 2. Airbi prime luchtbevochtiger voor in huis
  Airbi Prime luchtwasser / luchtbevochtiger
  • Geluidsarme en compacte luchtbevochtiger
  • Hoge luchtbevochtigende capaciteit
  • Luchtwassing voor hygiënische werking, alleen het pure water wordt verdampt en stofdeeltjes worden uit de lucht gefilterd
  • Geen verspreiding van kalk (geen neerslag van witte stof)
  • Laag energieverbruik (7 - 15W)
  • Onderhoudsvriendelijk en eenvoudig in gebruik
  • Maximale bevochtiging ca. 600 ml/uur
  • Geschikt voor ruimten tot ca. 65 m² (meer informatie)
  Special Price € 349,00 € 288,43 Regular Price € 399,00
  Beschikbaarheid:
  Direct leverbaar
 3. Airbi Maximum luchtwasser
  Airbi Maximum luchtwasser / luchtbevochtiger
  • Zeer hoge luchtbevochtigende capaciteit
  • Luchtwassing voor hygiënische werking, alleen het pure water wordt verdampt en stofdeeltjes worden uit de lucht gefilterd.
  • Geen verspreiding van kalk (witte stof).
  • HEPA filtratie van de de lucht
  • Onderhoudsarm en eenvoudig in gebruik
  • Maximale bevochtiging ca. 1.150 ml/uur.
  • Geschikt voor ruimten tot ca. 85 m² (meer informatie)
  Special Price € 469,00 € 387,60 Regular Price € 519,00
  Beschikbaarheid:
  Direct leverbaar
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Luchtzuivering en bevochtiging zonder filters met een luchtwasser

Een luchtwasser dankt zijn naam aan het feit dat naast bevochtigen deze luchtbevochtigers de lucht tevens reinigen door het gebruik van water. 

hoe werkt een luchtwasser
Het hart van een luchtwasser is een wiel bestaande uit filtermateriaal of dicht op elkaar staande schijven, deze draait langzaam rond en staat gedeeltelijk in het water, water wordt door de roterende beweging meegenomen en verdampt doordat lucht door het wiel geblazen wordt. Stofdeeltjes, pluizen en andere in de lucht zwevende deeltjes blijven in het filterwiel hangen en worden afgegeven aan het water en bezinken in het waterreservoir waar het wiel doorheen draait. Hiermee heeft een luchtwasser naast een bevochtigende tevens een luchtreinigende werking.

Omdat het bevochtigingswiel over het algmeen niet uit een filtermateriaal bestaat volstaat het om de luchtwasser periodiek te reinigen en hoeven er geen bevochtigingsfilters vervangen te worden, dit maakt een luchtwasser voordelig in het gebruik.

Luchtwassers in vergelijking met andere soorten luchtbevochtigers

Luchtbevochtigers zijn beschikbaar in vele vormen met allemaal hun eigen voor- en nadelen, maar in onze ervaring is een luchtwasser het meest optimale compromis. De eerste luchtbevochtigers maakten gebruik van verwarming door stoom, dit kostte veel energie en was gevoelig voor kalk. Ultrasone luchtbevochtigers verspreiden ondanks het gebruik van antikalk filters nog steeds veel kalk in de lucht wat zich als wit stof openbaart en luchtbevochtigers met bevochtigingsfilters zijn gevoelig voor het dalen van de capaciteit omdat de filters snel verzadigen met de kalk die in het water zit.

De natuurlijke verdamping van een luchtwasser voorkomt de verspreiding van kalk en andere vervuilingen en het gebruik van een roterend wiel vermindert of voorkomt de vermindering van de luchtbevochtigende capaiteit van de luchtwasser. Een bijkomend voordeel van de luchtwasser is de luchtzuiverende werking waarbij er geen filters toegepast worden.

Luchtwasser kopen voor luchtbevochtiging en luchtzuivering

Een luchtwasser kan gedurende het hele jaar worden ingezet, ook als de luchtvochtigheid reeds op het gewenste niveau is blijft een luchtwasser zijn luchtreinigende werking behouden, luchtwassers hebben namelijk een soort "natuurlijke zelfregulering" omdat bevochtigende werking bij droge lucht toeneemt en bij vochtige lucht afneemt.

Bij hogere luchtvochtigheidsniveaus zal een luchtwasser dus nog maar nauwelijks water verdampen en dus voornamelijk de lucht reinigen. Als de luchtvochtigheid weer daalt zal de luchtbevochtigende werking weer toenemen zodat de luchtvochtigheid op een gezond en aangenaam niveau gehouden wordt. Het omslagpunt ligt rond de 50-55%, boven dit niveau verdampt een luchtwasser nog maar weinig water, hiermee wordt dan ook voorkomen dat het onaangenaam benauwd wordt of er kans is op de vorming van schimmel.
Hiermee is een luchtwasser een all round luchtbehandelingstoestel die gedurende het gehele jaar en tijdens alle seizoenen de luchtkwaliteit optimaliseert.

Gebruik en onderhoud van de luchtwasser

Een luchtwasser vangt vervuilingen zoals stofdeeltjes, pollen en pluizen in het bevochtigingswiel, deze komen vervolgens in het waterreservoir terecht waar ze naar de bodem zinken. Het is dus zaak regelmatig het bevochtigingswiel en het waterreservoir om te spoelen, hoe regelmatiger u dit doet, hoe eenvoudiger het is de luchtwasser te reinigen, meestal is omspoelen reeds voldoende. Mocht u dit echter niet regelmatig doen kan het zijn dat de onderdelen grondiger moeten worden schoongemaakt.

Bekijk hier al onze luchtbevochtigers

Luchtwasser