Ultrasone luchtbevochtigers

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Ultrasone luchtbevochtigers combineren hoge bevochtigingscapaciteit met compacte afmetingen en een lage aanschafprijs.

In de ultrasone luchtbevochtiger wordt koude stoom geproduceerd door toepassing van een een trilplaatje die op een zeer hoge (ultrasone) frequentie trilt waarbij de oppervlaktespanning van het water wordt gebroken en het in extreem kleine druppeltjes wordt verneveld.

Deze fijne nevel wordt met een kleine en stille ventilator naar buiten geblazen waar het snel verdampt en op deze wijde de relatieve luchtvochtigheid snel verhoogd.

Omdat een ultrasone luchtbevochtiger onafhankelijk van de heersende luchtvochtigheid deze koude stoom produceert is een ultrasone luchtbevochtiger in staat de luchtvochtigheid tot hogere waarden te brengen dan verdampingsbevochtigers zoals luchtwassers en koude verdamping bevochtigers die minder zullen bevochtigen naarmate de luchtvochtigheid stijgt. Als u dus een luchtvochtigheid hoger dan ca 60% wenst te bereiken is een ultrasone luchtbevochtiger de juiste keuze.

Een goede ultrasone luchtbevochtiger is voorzien van een anti-kalk filter, deze voorkomt dat de kalk in het water samen met het water in de lucht verspreidt wordt.