Plasma luchtreiniging

 

Hoe zijn de technieken van de plasma luchtreinigers effectief tegen de diverse vormen van luchtverontreiniging?

 

allergenen, fijnstof, huisdier, pollen, astma luchtreiniger

 

In de lucht zwevende allergenen/micro-organismen.

Stof/fijnstof/vuildeeltjes De plasma-ionisator doet de in de lucht aanwezige deeltjes aan elkaar klonteren, dit maakt de partikelen beter te filteren en zullen ze eenvoudiger in het filter blijven hangen
Pollen die in de lucht aanwezig zijn worden door tevens door deze technologie opgevangen.
Huisstofmijt De uitwerpselen en vervellinghuidjes van de huisstofmijt kunnen gezondheidsklachten veroorzaken bij de mens, zoals allergische reacties Deze in de lucht zwevende vuildeeltjes worden tevens door de filters opgevangen.

Ongezonde, ziek makende stoffen/micro-organismen.

Bacteriën worden door personen die in een ruimte binnenkomen mee naar binnen genomen. Op plaatsen waar veel beweging is zweven zeer veel bacteriën in de lucht. De UV lamp doodt deze virussen en de stofverzamelende platen filterende overblijfselen uit de lucht.
Schimmels/schimmelsporen de in de lucht aanwezige schimmelsporen worden door de filters uit de lucht gefilterd.
Sigarettenrook dat in de lucht aanwezig is. Van (mee)roken u verschillende stoffen binnen. Deze bestaan uit: vaste deeltjes en gassen. De bekendste stoffen die u via tabaksrook binnen krijgt zijn:
Teer: Een verzamelnaam van allerlei verbrandingsproducten van tabak. Teer kan o.a. bronchitis veroorzaken.
Nicotine: Een vloeistof die zeer vluchtig is en bruin wordt zodra hij in aanraking komt met de lucht. Nicotine is de verslavende stof in tabak.
Koolmonoxide: Een gas dat het transport van voldoende zuurstof in uw bloed belemmert.
Ammoniak: Een prikkelend gas dat de slijmvliezen kan irriteren. Teer kan door zijn vaste bestandsdelen alleen door filters worden opgevangen. Nicotine, Koolmonoxide en Ammoniak worden daarnaast door de ionisator afgebroken.

Vervelend ruikende geurtjes.

De sterk ruikende rooklucht die in ruimtes waar veel wordt gerookt en vaak lang blijft hangen, worden door de Plasma ionen en het filter uit de lucht verwijderd.
Kook en bakluchtjes die niet door de afzuiginstallatie worden verwijderd worden door de ionisator en het filter uit de lucht verwijderd.
Huisdier geurtjes Vervelend ruikende huisdier geurtjes worden door ionisator en het filter uit de lucht verwijderd.