Airvita FAQ

Wat is het verschil tussen de Airvita en andere ionisatoren?

De ionenuitstoot van de meeste ionisatoren is slechts in één richting, en hebben hierdoor een zeer beperkt gebied waarin ze effectief zijn, ook heft de een vele malen grotere uitstoot (4x zoveel negatieve ionen als de gemiddelde ionisator). De negatieve ionen worden geproduceerd door vier ionisatienaalden, deze zijn krachtiger en hebben een stabielere ionenopbrengst vergeleken met de meer gebruikelijke ionisatieborstels.

Verreweg de meeste ionisatoren hebben een dergelijk lage uitstoot van negatieve ionen en hebben en dermate beperkt bereik dat ze in de praktijk geen enkel effect hebben. De Airvita heeft een opbrengst van één miljoen negatieve ionen kubieke centimeter (per cc) op 50 centimeter afstand. Het aantal ionen neemt af naarmate de afstand naar de ionisator toeneemt. Sommige fabrikanten geven bijvoorbeeld een uitstoot van 3 miljoen negatieve ionen per cc op, maar na enkele centimeters zijn hier slechts enkele duizenden van over.

Om de ideale levensomstandigheden te bereiken, moet de ionen concentratie minimaal 2000-4000 negatieve ionen per per cc zijn.

Door de extreem hoge uitstoot van negatieve ionen heeft de Airvita niet alleen een positieve uitwerking op de menselijke gezondheid en gemoedstoestand, maar ook een sterke luchtreinigende werking, de negatieve ionen binden zich aan stofdeeltjes, bacteriën, micro-organismen en andere luchtvervuilers en doen deze samenklonteren. Daardoor worden de deeltjes zwaarder dan lucht en slaan neer.

Moeten er filters of andere onderdelen na verloop van tijd vervangen worden?

Nee, u hoeft alleen het ionisatie gedeelte (dit is het cilindervormige deel dat uit de armatuur te draaien is) periodiek te reinigen, door de speciale coating kan het ionisatiegedeelte met water gereinigd worden, hierna functioneert deze weer als nieuw.

Heeft de Airvita werkelijk effect op mijn welzijn en gezondheid?

Elk mens is anders er reageert anders op zijn omgevingsfactoren, hierdoor is het niet mogelijk voor iedereen de effectiviteit te garanderen, echter de werking van negatieve ionen is al op vele plaatsen bewezen. Alle onderzeeboten van de Amerikaanse en Russische marine hebben bijvoorbeeld meerdere ionisatoren aan boord.

Hoeveel ozon produceert de Airvita?

Maximaal 0.005ppm, dit is minder dan een twintigste deel van de maximaal toegestane waarde in huizen en bedrijfspanden. Dit is echter in de luchtdesinfecterende werkingsstand, in de ionisatiestand produceert de Airvita geen meetbare ozon.

Is ozon niet schadelijk voor de gezondheid?

Ozon is een onderwerp wat voor veel mensen een afschrikwekkende uitwerking heeft, in de praktijk heeft het echter een krachtige luchtdesinfecterende werking en is het erg effectief tegen onaangename geuren, en is het in de hoeveelheden zoals het door deze apparaten geproduceerd wordt absoluut ongevaarlijk voor de gezondheid.

De productie van ozon zal nooit gezondheidsbedreigende niveaus produceren, als de Airvita op de desinfectie-stand staat waarbij ozon wordt geproduceerd, is dit dicht bij het apparaat wel te ruiken (een lucht vergelijkbaar met die van een oude TV, vlak bij het beeldscherm). Als in de gehele ruimte deze ozonlucht te ruiken is, zou het wel schadelijk zijn voor de gezondheid, zoals een ruimte vol sigarettenrook ook schadelijk voor de gezondheid is.

Ozon is in feite een zuurstofmolecuul die uit 3 atomen bestaat i.p.v. 2. Dit ozonmolecuul is zeer instabiel en zal erg snel terug vallen naar de oorspronkelijke vorm, zuurstof. Het molecuul is zeer instabiel en zodra een ozonmolecuul in contact komt met iets oxideerbaars zal het extra zuurstof molecuul direct naar deze stof overgaan want het molecuul wil zich zo snel mogelijk binden en zal daarbij, om het simpel te zeggen, met alles waar het zich maar aan kan binden genoegen nemen. Dit binden noemen we oxideren (een vorm van verbranden). Dit oxideren (verbranden) kan met allerlei soorten stoffen plaatsvinden, zichtbare en onzichtbare stoffen, zoals vluchtige stoffen, geuren, virussen, schimmels, bacteriën en alle soorten micro-organismen.

Hoeveel geluid maakt de Airvita

De Airvita maakt niet tot nauwelijks geluid, de negatieve ionen worden verspreid zonder gebruik te maken van een ventilator. Minder krachtige ionisatoren hebben een ventilator nodig om de effectiviteit van de negatieve ionen op enige afstand van het apparaat merkbaar te maken, hierdoor produceren deze ionisatoren meer geluid en zijn ze slechts in de richting van de luchtstroom effectief. De Airvita is dermate krachtig dat deze effectief is in de gehele ruimte en dit in volledige stilte!

Wat is het stroomverbruik van de Airvita?

1.5 Watt, een bijna te verwaarlozen stroomverbruik dus, een reden om de Airvita de gehele dag te kunnen gebruiken.

Waar moet ik de Airvita plaatsen?

De Airvita wordt rechtstreeks in het stopcontact geplaatst, het scherm voorkomt aanhechting van stof op de achterliggende muur wat bij krachtige ionisatoren een probleem kan zijn. een iets dieper (half opbouw of geaarde) gelegen stopcontact is wel aan te bevelen voor de stabiliteit. Het ionisatie-gedeelte van de airvita kan ook in een lampfitting worden gedraaid, wat het armatuur overbodig maakt.

Hoelang is de garantie op de producten?

Op alle producten is een garantie op fabricagefouten van 2 jaar van toepassing.

Kan ik het product terugsturen als het niet blijkt te zijn wat ik er van verwacht?

Een “niet goed, geld terug” garantie is van toepassing, als u het product binnen 14 dagen terugstuurt, ontvangt u het aankoopbedrag (exclusief verzendkosten) terug. Klik hier voor de voorwaarden.

Ik heb een andere vraag

Bel ons op 0571-840844 of stuur ons een e-mail.