Clean Air luchtreiniger FAQ

De Itec Clean Air is niet meer leverbaar, effectieve alternatieve luchtreinigers zijn .

Welke vervuilingen worden door de Itec Clean Air gefilterd?

Stof, pollen, Virussen, bacteriën, micro-organismen, schimmel, uitwerpselen van de stofmijt, geur veroorzakende deeltjes of gas stoffen afkomstig van huisdieren, voedselbereiding of sigarettenrook worden uit de lucht verwijderd door de combinatie UV-lamp, fotokatalytisch filter, elektrostatische stofverzameling en ionisator.

Hoe groot is de ruimte die deze luchtreiniger kan reinigen?

De Itec Clean Air kan ruimtes tot 82m² reinigen en ioniseren, uitgaande van een plafondhoogte van 2,5 tot 3 meter.

Hoe reinig ik de stofverzamelende platen?

Trek de platen aan de handgreep uit het apparaat en veeg ze af met een licht vochtige doek, u hoeft dus geen luchtfilters te vervangen. Het apparaat geeft via het “CLEAN” lampje aan wanneer het tijd is de platen te reinigen. Aan te raden is dit onder normale omstandigheden ongeveer één keer per week te doen. Als er in de omgeving van de lucht reiniger veel gerookt wordt, kan het aan te raden zijn de stofverzamelbladen met wat schoonmaakmiddel (bijvoorbeeld Glassex) te reiniger om de teeraanslag te verwijderen.

Hoe kan dit apparaat de lucht zuiveren zonder het met een gemotoriseerde ventilator aan te zuigen?

Binnenin het apparaat wordt elektrostatische energie opgebouwd, de lucht en de stof en vuildeeltjes in de lucht komen onder spanning te staan, en worden hierdoor als een magneet naar de geaarde stofverzamelende platen getrokken, waar de vuildeeltes blijven “plakken” aan de platen de lucht verliest zijn spanning en stroomt door. Dit wordt ook wel plasma-technologie genoemd.

Hoeveel geluid maakt het apparaat?

De Itec Clean Air maakt niet tot nauwelijks geluid, omdat de lucht zonder een ventilator te gebruiken wordt verplaatst, is het apparaat buitengewoon stil. In conventionele luchtfilter apparatuur is de ventilator de grootste bron van geluid. Een licht zoemend geluid geeft aan dat de stofverzamelende bladen gereinigd dienen te worden.

Hoe doodt UV licht bacteriën?

Van alle soorten licht heeft UV licht de hoogste frequentie en de kortste golflengte, en bevat hierdoor de hoogste hoeveelheid energie de straling doorboort het buitenste membraam van het organisme en vernietigd het DNA, de overblijfselen worden door de elektrostatische werking van de stofverzamelende platen uit de lucht gefilterd.

Hoelang gaat de UV lamp mee?

Ongeveer 8000 uur oftewel bijna een jaar bij continu gebruik.

Hoe verwijdert de Itec Clean Air luchtjes?

Zowel door toepassing van een Negatieve Ionengenerator als de uitstoot van een kleine hoeveelheid Ozon, wat een krachtige geurafbrekende werking heeft, in een kleine ruimte bij een te hoge stand kan ozon echter zijn eigen specifieke geur produceren, vandaar dat de Clean Air 3 standen van reiniging kent.

Hoelang is de garantie op de producten?

Op alle producten is een garantie op fabricagefouten van 2 jaar van toepassing.

Kan ik het produkt terugsturen als het me niet bevalt?

Een “niet goed, geld terug” garantie is van toepassing, als u het product binnen 14 dagen terugstuurt, ontvangt u het aankoopbedrag (exclusief verzendkosten) terug. Klik hier voor de voorwaarden.

Ik heb een andere vraag

Bel ons op 0571-840844 of stuur ons een e-mail.