Energiezuinige luchtkoelers

Een efficient en multi inzetbaar alternatief voor conventionele airconditioningssystemen

Op plekken waar een conventioneel airconditioningsysteem niet kan worden ingezet zijn luchtkoelers een energiezuinig en voordelig alternatief. Door water om te zetten in waterdamp wordt er warmte aan de lucht onttrokken, wat een effectieve koelende werking geeft. De vochtige lucht heeft een grotere koelende werking, dit is vergelijkbaar met transpiratie op de huid, vandaar dat een groot deel van de koelende werking bestaat uit de "windchill" factor. De door het toestel uitgeblazen lucht is enkele graden afgekoeld, maar door dit principe is de perceptie van de verkoelende werking veel groter, en biedt het grote verlichting bij hoge temperaturen. Door ijs of koelelementen (die vaak in koelboxen worden gebruikt) kan het water koud gehouden worden waardoor de koelende werking verder wordt vergroot.

De luchtkoeler kan zowel binnen als buiten worden ingezet. Bij gebruik binnenshuis hoeven ramen en deuren niet gesloten te worden, het is zelfs aan te raden te ventileren zodat er voldoende droge lucht wordt aangevoerd voor een optimale verdamping en de vochtige lucht afgevoerd kan worden.

Een groot voordeel van de waterverdampende luchtkoeler is het lage energieverbruik, deze is gemiddeld slechts een tiende deel van conventionele airconditioning systemen. Hierdoor kan er door de inzet van Honeywell luchtkoelers een behoorlijke kostenbesparing bereikt worden.

In ruimten waar de warme lucht die door een mobiel airconditioningsysteem wordt geproduceerd niet afgevoerd kan worden kan een luchtkoeler wel worden ingezet omdat deze enkel koele lucht produceert en dus geen afvoerslang voor warme lucht behoeft. Hiervoor is de Honeywell  zeer geschikt.

De Honeywell  en  zijn ontwikkeld voor gebruik in grotere ruimten zoals magazijnen, productiehallen, vergaderruimten, winkels, bars, lobby's etc. Deze modellen zijn ook bijzonder geschikt voor toepassing buitenshuis, op terrassen, patio's, op evenementen, in partytenten, etc.

  Honeywell luchtkoeler

Mist Fans voor buitengebruik en alle andere locaties waar extra verkoeling gevraagd is

nevelventilator

Een ander alternatief is een , hierbij wordt het water niet in het toestel zelf verdampt zoals bij een luchtkoeler maar wordt een een fijne mistnevel verspreidt door een krachtige ventilator. Deze toestellen hebben een nog krachtigere koelende werking dan luchtkoelers omdat de waternevel op de huid verdampt of in de lucht verdampt op de plek waar de persoon zich bevind. De nevel is zo fijn dat deze niet op de grond neerslaat. Deze toestellen zijn uitstekend geschikt voor gebruik op terrassen, in de tuin of elke andere locatie buitenshuis waar een koeling gevraagd is.

 

Enkele voorbeelden van luchtkoelers voor verschillende toepassingen


Geschikt voor gebruik binnen en buiten, met ijscompartiment voor extra koelende werking

Geschikt voor gebruik in ruimten als werkplaatsen, magazijnen en hallen, weerbestendig dus ook voor regelmatige inzet in de buitenlucht

Met nevel koelende ventilator voor extra verkoelende werking op terras, in tuin of elke andere plek waar koeling gevraagd is

 Honeywell CL30XE Honeywell CO60PM  Nevel ventilator 

 

Energiezuinige luchtkoeling