Coway APMS-0815C luchtreiniger / bevochtiger

HEPA luchtreiniger met luchtbevochtiging

De Coway APMS-0815C bezit de gangbare Coway eigenschappen zoals een modern design, hoogwaardige afwerking en componenten van zeer hoge kwaliteit.

De APMS-0815C is ontworpen met een focus voor gebruik in de slaapkamer maar is met deze eigenschappen natuurlijk ook in andere leefruimten inzetbaar.

De APMS-0815C combineert luchtzuivering door hoogwaardige filters met luchtbevochtiging zonder kalkneerslag waarmee een toestel wordt gecreëerd die het binnenklimaat stil, betrouwbaar en effectief optimaliseert.

De luchtreiniger is zowel handmatig te bedienen als automatisch waarbij de werking zich vanzelf aanpast aan de door de luchtkwaliteitsensor gemeten luchtkwaliteit.

Naast zuiveren bevochtigt de APMS-0815C de lucht via "natural humidification", via deze natuurlijke verdamping werkt het toestel automatisch naar de ideale luchtvochtigheid van ca. 50%. Hierbij wordt er geen kalk in de lucht verspreidt zoals bij sommige andere luchtbevochtigers.

Met een luchtdoorvoer van 270m³/uur is de APMS-0815C geschikt voor ruimten tot ca. 54 vierkante meter, afhankelijk van de omstandigheden. De luchtbevochtigende capaciteit is 450ml/uur.

De Coway APMS-0815C is niet meer leverbaar in Nederland, alternatief is de Airbi Prime luchtwasser of de Sharp KC-D60EUW luchtreiniger met luchtbevochtiging.

coway luchtreiniger

€ 469,00 € 387,60
Momenteel niet leverbaar
Incl. BTW en verzending
Prijs excl. BTW & incl. verzending

Waarom dit product

 • Luchtreiniger en bevochtiger in één
 • HEPA-filtratie tegen partikels zoals fijnstof
 • Volwaardig actieve kool filter tegen geuren, vluchtige stoffen en gassen
 • Hygiënische luchtbevochtiging door natuurlijke verdamping
 • Automatische en handmatige bediening
 • Premium bouwkwaliteit
 • Ontwikkeld voor gebruik in de slaapkamer, dus stil en discreet, daardoor ook geschikt voor gebruik in andere ruimten
 • CADR-gecertificeerd
 • Capaciteit 270m³/uur
 • Geschikt voor ruimten tot ca. 54m2 (meer informatie)

Overzicht van de functionaliteit

Coway APMS-0815C luchtreiniger met bevochtiging

Combinatie van luchtreiniging en bevochtiging

Filtert stof, bacteriën, virussen, micro-organismen en brengt de luchtvochtigheid op niveau om gezondheidsklachten tegen te gaan.

Coway APMS-0815C luchtreiniger met bevochtiging

Hoogwaardige HEPA filtratie met volwaardig actieve kool filter

Het HEPA filtert fijnstof op efficiënte wijze uit de lucht, dit is de meest betrouwbare en bewezen wijze van luchtzuivering. Het volwaardige actieve kool filter absorbeert geuren, gassen en vluchtige stoffen voor een veilig en aangenaam binnenklimaat.

Coway APMS-0815C luchtreiniger met bevochtiging

Natuurlijke verdamping voor zuivere luchtbevochtiging

Het bevochtigingsfilter verdampt water op natuurlijke wijze zonder de verspreiding van kalkstof of andere partikels, de APMS-0815C verdampt tot 450ml water per uur.

Coway APMS-0815C luchtreiniger met bevochtiging

Slaapstand voor stille werking 's nachts

De luchtreiniger werkt 's nachts stil en zonder verlichting voor een aangenaam en gezond klimaat in de slaapkamer waar u uiteindelijk iedere dag vele uren doorbrengt.

Coway APMS-0815C luchtreiniger met bevochtiging

Luchtkwaliteitssensor voor automatische werking

De Coway APMS-08015C meet continu de luchtkwaliteit en regelt in de automatische werkingsstand de werking van de luchtreiniger automatisch af aan de heersende luchtkwaliteit.

Coway APMS-0815C luchtreiniger met bevochtiging

Subtiele verlichting voor een aangename sfeer

De subtiele sfeerverlichting helpt de slaapkamer een aangename sfeer te geven en is naar wens in- en uit te schakelen.

 

SIAA certificatie De antibacteriele eigenschappen van de gebruikte materialen in de Coway APMS-0815C voldoen aan de ISO 22196 standaards van de Japanse Society of lndustrial Technology for Antimicrobial Articles.

De gezondheidseffecten van luchtvochtigheid

Zowel ’s winters als ’s zomers kan de luchtvochtigheid binnenshuis te laag uitvallen. In de winter wordt de buitenlucht die door de kou al minder vocht bevat, door de centrale verwarming verder uitgedroogd. De door de airconditioning gekoelde lucht heeft een zeer lage luchtvochtigheid en kan in de zomer hierdoor gezondheidsklachten of ongemakken opleveren. Ook het hout in meubels, parketvloeren en muziekinstrumenten kan beschadigen of gaan vervormen door een gebrek aan vocht in de lucht.

De luchtvochtigheid wordt meestal uitgedrukt in de relatieve luchtvochtigheid. Dit is het percentage van de maximale hoeveelheid waterdamp die de lucht bij de gegeven temperatuur en luchtdruk bevat. Bij dalende temperatuur neemt het vermogen van de lucht, waterdamp te bevatten af; bij dezelfde hoeveelheid waterdamp neemt de relatieve vochtigheid dan toe. Wordt deze groter dan 100%, is de lucht verzadigd en zal er dauw of mist vormen.

Een gezonde relatieve luchtvochtigheid bedraagt 50 à 60 procent.

Een te lage luchtvochtigheid kan de volgende klachten opleveren:

 • Koudegevoel bij een normale warmte
 • Uitgedroogde of geïrriteerde slijmvliezen in de neus- en keelholte
 • Prikkelende keel
 • Droge hoest
 • Droge, schilferige huid
 • Gebarsten lippen
 • Droge, branderige ogen
 • Irriterende contactlenzen
 • Geïrriteerde luchtwegen
 • Verhoogde kans op infecties
 • Verminderde weerstand
 • Hoofdpijn
 • Vermoeidheid
 • Concentratieproblemen

De bevochtigingsfunctie van de APMS-0815C verspreidt een nevel van waterdeeltjes in de ruimte. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid automatisch naar de ingestelde waarde gebracht. De verneveling is zo fijn dat er geen condensatie optreedt (natuurlijke verdamping)

Zowel de bevochtigingsfunctie als de luchtreinigende werking is volautomatisch te bedienen, de toestand van de lucht wordt continu gemeten (door een stof & gas sensor) en wordt aangegeven middels weergave van gekleurde verlichting, de werking van de luchtreiniger wordt hierop automatisch aangepast. Hiernaast wordt de luchtvochtigheid continu gemeten en wordt de bevochtigingsfunctie geactiveerd als deze onder de door de gebruiker ingestelde waarde komt.

Specificaties
Gewicht (kg) 10
Afmetingen 410 x 586 x 243 mm
Luchtreinigingselementen Voorfilter
Levensduur luchtreinigingselementen Tot ca. 1 jaar, afhankelijk van de omstandigheden
Automatische werking Ja
Luchtbevochtigingsfunctie Nee
Werkingsstanden 4
Sensoren Stof
Geschikt voor ruimten tot ca. 65 m²
Luchtdoorvoer per uur 270 m³
Stroomverbruik 10 - 50 W
Voltage 220-240 Volt / 50Hz
Geluidsniveau 18 - 49 dB
CADR-waarde pollen 196
Ruimtecapaciteit binnen 20 minuten volgens AHAM 33
CADR-waarde stof 149
Garantie 2 jaar
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Coway APMS-0815C luchtreiniger / bevochtiger
Uw waardering
Customer Questions
Wat is een custom filter?
De Coway AP-1007EH, AP-1008DH en AP-0807DH kunnen worden voorzien van filters die speciaal ontwikkeld zijn voor specifieke toepassingen, deze filters verhogen de effectiviteit van de luchtreiniger tegen specifieke klachten of bedreigingen voor de gezondheid. De filters werken in combinatie met de toegepaste voor-, actieve kool- en HEPA filters.
Kan ik een luchtreiniger de hele dag aan laten staan?
Ja, u kunt een luchtreiniger de hele dag aan laten staan. Alle consumenten luchtreinigers in ons assortiment passen zich aan de omstandigheden aan. De werking van de luchtreiniger wordt aangepast aan de kwaliteit van de lucht door middel van stof- en gassensoren. Bent u bijvoorbeeld aan het koken, kijk dan niet raar op als de luchtreiniger en hogere werkingsstand kiest. Een lichtsensor meet de hoeveelheid licht, hierdoor wordt ’s nachts automatisch de “silent” werking gekozen, waarbij alleen voor lage ventilatorsnelheden wordt gekozen voor stille werking en alle functieverlichting op het toestel wordt uitgeschakeld.
Waar moet ik de luchtreiniger plaatsen?
Waar u uw luchtreiniger plaatst is essentieel om de werking van de luchtreiniger te optimaliseren. Het aan te raden deze zo centraal mogelijk in een ruimte te plaatsen, niet in hoeken of verstopt achter andere objecten. Met name Coway heeft mede om deze reden een grote nadruk op design gelegd zodat de luchtreiniger goed in elk interieur te integreren is. Coway producten wonnen reeds diverse Design Awards, zoals de Red Dot Award, IDEA, en IF design Award.
Hoe lang is de garantie op de producten?
Op alle toestellen is een garantie van minimaal 2 jaar van toepassing.
Please, mind that only logged in users can submit questions