Installeren van de Innova Monoblock Airconditioners

Presentatie: installatie Innova Monoblock Airconditioning

De Innova 2.0 is bedoeld voor plaatsing tegen een buitenmuur, hierbij enkele factoren om rekening mee te houden t.b.v. de plaatsing van het toestel:

installatie innova 2.0 monoblock airco

 • Is er voldoende ruimte voor plaatsing van het toestel: De Innova 2.0 is 555 mm hoog, 1030 mm breed en 165 mm diep, het kan laag en hoog worden opgehangen. Hiervoor is een vlakke muur nodig zonder obstakels/uitsteeksels aan de binnen- en buitenzijde. Houdt u ook rekening met ca. 150mm vrije ruimte die nodig is boven het toestel zodat deze lucht aan kan zuigen om te koelen/verwarmen.
 • Het toestel dient rechtop te hangen, dus volledig waterpas.
 • Is er een stopcontact op ca 1-2 meter rond de montage plaats aanwezig voor de voeding?
 • Als het toestel alleen als airco wordt gebruikt is het niet noodzakelijk dat het condenswater afgevoerd dient te worden, het condenswater wordt binnenin het toestel verdampt en verdwijnt samen met de warme lucht naar buiten. Dit hangt wel samen met de gewenste temperatuur, als het toestel de ruimte tot lager dan ca. 21°C dient te koelen is het wel aan te raden een afvoerslang door de muur te gebruiken.
 • Als het toestel ook als verwarming wordt gebruikt is het altijd noodzakelijk dat het condenswater afgevoerd wordt met de afvoerslang.
 • Deze afvoerslang dient met minimaal 3% af te lopen om het condenswater probleemloos af te voeren.
 • Uit welk materiaal bestaat de wand, dit is relevant voor de gaten die geboord moeten worden en of de wand het gewicht van de airco unit kan dragen, een gipswandje is bijvoorbeeld te dun.
 • Het toestel is bedoeld voor montage aan een buitenmuur, er is wel enige variatie mogelijk in de manier van montage, maar de buizen voor aan- en afvoer van de buitenlucht dienen korter dan een meter lang te zijn zonder scherpe (haakse) bochten.

Mocht u het toestel willen laten plaatsen, kunt u op deze pagina uw gegevens invullen zodat wij u een prijsopgave voor installatie kunnen doen toekomen.

Wij hebben de mogelijkheid van het (laten) aanbrengen van de benodigde gaten in stenen en betonnen muren, en het monteren van het toestel, het toestel is voorzien van een kabel met stekker, mocht u de stroomvoorziening achter het toestel zelf willen hebben zodat er geen kabel zichtbaar is, adviseren wij dit door een elektricien/installateur te laten doen, want dit is een specifieke handeling die door een vakman op elektrisch gebied gedaan dient te worden.

 

Mocht u het toestel zelf willen (laten) monteren kunt u hieronder enige informatie vinden over wat er bij installatie van de monoblock airco komt kijken:

Hieronder een afbeelding uit de installatie handleiding, dit is een schema van waar de gaten dienen te komen, zoals ook te vinden is in het montagesjabloon:

Monoblock airco installatie

De meegeleverde ventilatieroosters zijn eenvoudig en zonder gereedschap te monteren, door de kunststof platen op te rollen en op maat te snijden zijn de buizen voor aan- en afvoer te creëren:

Innova monoblock airco plaatsing verntilatieroosters

Wij kunnen u ook een mal ter beschikking stellen om het aanbrengen van de gaten t.b.v. de aan- en afvoer van buitenlucht, de afvoer van condenswater en de ophangbeugel nog eenvoudiger te maken:

montagemal innova monoblock airco

Enkele afbeeldingen van het proces van plaatsen van het toestel:

Aanbrengen gaten Innova monoblock airco warmtepomp

Achterzijde van het toestel, het toestel is eenvoudig op te hangen en hangt strak tegen de wand en daarmee de openingen voor aan- en afvoer van de buitenlucht, het gedeelte dat tegen de muur rust is van een zacht materiaal voor afdichting en isolatie:

Achterzijde Innova 2.0

Een installatiehandleiding is hier te vinden: Installatiehandleiding Innova 2.0 monoblock airco

Het montagesjabloom t.b.v. het aanbrengen van de gaten is hier te vinden:Innova 2.0 monoblock montagesjabloon

 

Het toestel wordt met alle toebehoren geleverd, er zijn dus geen aansluitmaterialen, luchtroosters, etc. benodigd.

Inbegrepen zijn:

 • Montagesjabloom
 • Ophangbeugel
 • Luchtkanalen (oprolbare kunststof platen)
 • Buitenroosters met kleppen
 • Ringen voor binnenzijde luchtkanalen
 • Kettingen en veren om buitenroosters en ringen aan de binnenzijde met elkaar te verbingden en de luchtkanalen te fixeren
 • Schroeven/pluggen t.b.v. ophangbeugel
 • Slang voor afvoer condenswater (alleen nodig als het toestel ook als verwarming wordt gebruikt
 • Afstandbediening
 • Documentatie

Montagemateriaal Innova Monoblok airco

 

Een demonstratie van het registreren van de Innova 2.0 in de app is hier te zien, de app is in de Appstore en Google Play te vinden als "InnovApp":