Installatie Innova monoblock airco/warmtepomp (aanvraag)

Dank u voor uw interesse in onze producten, om tot een prijsopgave te kunnen komen hebben wij enige informatie van u nodig, vult u alstublieft onderstaande velden zo volledig mogelijk in, op basis van de door u aangeleverde informatie zullen wij u de prijsopgave doen toekomen. Installatie is mogelijk in Nederland en België.

Momenteel kan door een lagere bezetting op kantoor i.v.m. Corona en grote drukte het enkele dagen duren voordat u een reactie ontvangt, onze excuses voor de eventuele vertraging!

De Innova 2.0 is bedoeld voor plaating tegen een buitenmuur, hierbij enkele factoren om rekening mee te houden t.b.v. de plaatsing van het toestel:

  • Is er voldoende ruimte voor plaatsing van het toestel: De horizontale versie van de Innova 2.0 is 555 mm hoog, 1030 mm breed en 165 mm diep, het kan laag en hoog worden opgehangen. Hiervoor is een vlakke muur nodig zonder obstakels/uitsteeksels aan de binnen- en buitenzijde. Houdt u ook rekening met ca. 150mm vrije ruimte die nodig is boven het toestel zodat deze lucht aan kan zuigen om te koelen/verwarmen. De verticale versie van de 2.0 is 1390 mm hoog, 500 mm breed en 185 diep.
  • Is er een stopcontact op ca 1-2 meter rond de montage plaats aanwezig voor de voeding?
  • Als het toestel alleen als airco wordt gebruikt is het niet noodzakelijk dat het condenswater afgevoerd dient te worden, dit wordt verdampt en verdwijnt samen met de warme lucht naar buiten. Dit hangt wel samen met de gewenste temperatuur, als het toestel de ruimte tot lager dan ca. 21°C dient te koelen is het wel aan te raden een afvoerslang door de muur te gebruiken.
  • Als het toestel ook als verwarming wordt gebruikt is het altijd noodzakelijk dat het condenswater afgevoerd worden met de afvoerslang.
  • Uit welk materiaal bestaat de wand, dit is relevant voor de gaten die geboord moeten worden en of de wand het gewicht van de airco unit kan dragen, een gipswandje is bijvoorbeeld te dun.
  • Het toestel is bedoeld voor montage aan een buitenmuur, er is wel enige variatie mogelijk in de manier van montage, maar de buizen voor aan- en afvoer van de buitenlucht dienen korter dan een meter lang te zijn zonder scherpe (haakse) bochten.

U kunt voor meer informatie over installatie van de Innova 2.0 Monoblock airco's ook op deze pagina kijken.

Wij hebben de mogelijkheid van het (laten) aanbrengen van de benodigde gaten in stenen en betonnen muren, en het monteren van het toestel, het toestel is voorzien van een kabel met stekker, mocht u de stroomvoorziening achter het toestel zelf willen hebben zodat er geen kabel zichtbaar is adviseren wij dit door een elektricien/installateur te laten doen, want dit is een specifieke handeling die door een vakman op elektrisch gebied gedaan dient te worden.

Voor montage van welk model Monoblock airconditioning wenst u de prijsopgave te ontvangen?

Welke roosters wilt u gemonteerd hebben:

Standaard roosters met bewegende kleppen
Metalen vaste/platte roosters met gaas tegen insecten

(let op; de metalen roosters zijn niet van binnenuit te monteren, dus als de airco(‘s) niet op de begane grond gemonteerd dient te worden bestaat de kans dat de installateurs deze roosters niet kunnen monteren!)

Wat is het adres van de locatie waar het toestel dient te worden geïnstalleerd


Als het toestel alleen voor koeling wordt gebruikt is een afvoer van condenswater onder de meeste omstandigheden niet noodzakelijk, als het toestel ook als verwarming gebruikt dient te worden is afvoer wel noodzakelijk. Als u bij een hoge luchtvochtigheid ook een zeer lage temperatuur wenst is het wel aan te raden een afvoer voor condenswater aan te laten brengen, het water loopt dan via een slangetje door de muur naar buiten, dit is maximaal enkele liters per dag, dus er zal geen grote plas o.i.d. vormen