Offerteformulier

Dank u voor uw interesse in onze producten, om tot een prijsopgave te kunnen komen hebben wij enige informatie van u nodig, vult u alstublieft onderstaande velden zo volledig mogelijk in, op basis van de door u aangeleverde informatie zullen wij u de prijsopgave doen toekomen. Installatie is mogelijk in Nederland en België. Aanvragen vanuit België worden in samenwerking met onze Belgische partner afgehandeld

De Innova 2.0 is bedoeld voor plaatsing tegen een buitenmuur, hierbij enkele factoren om rekening mee te houden t.b.v. de plaatsing van het toestel:

  • Is er voldoende ruimte voor plaatsing van het toestel: De horizontale versie van de Innova 2.0 is 555 mm hoog, 1010 mm breed en 165 mm diep, het kan laag en hoog worden opgehangen. Hiervoor is een vlakke muur nodig zonder obstakels/uitsteeksels aan de binnen- en buitenzijde. Houdt u ook rekening met ca. 150mm vrije ruimte die nodig is boven het toestel zodat deze lucht aan kan zuigen om te koelen/verwarmen. De verticale versie van de 2.0 is 1390 mm hoog, 500 mm breed en 185 diep.
  • Voor optimale koeling/verwarming is het tevens belangrijk dat de door het toestel uitgeblazen lucht niet geblokkeerd wordt door bijvoorbeeld meubels of gordijnen, alle obstakels binnen ca. 150-200cm recht voor het toestel zullen in meer of mindere mate ten koste gaan van de koelende/verwarmende werking van het toestel.
  • Is er een stopcontact op ca 1-2 meter rond de montage plaats aanwezig voor de voeding? Optioneel is er een 5 meter lange kabel met stekker leverbaar.
  • Als het toestel alleen als airco wordt gebruikt is het niet noodzakelijk dat het condenswater afgevoerd dient te worden, dit wordt verdampt en verdwijnt samen met de warme lucht naar buiten. Dit hangt wel samen met de gewenste temperatuur, als het toestel de ruimte tot lager dan ca. 21°C dient te koelen is het wel aan te raden een afvoerslang door de muur te gebruiken.
  • Als het toestel ook als verwarming wordt gebruikt is het altijd noodzakelijk dat het condenswater afgevoerd worden met de afvoerslang. De grootte van de ruimte die een warmtepomp kan verwarmen is kleiner dan dat deze kan koelen, als het toestel als enige warmtebron wordt ingezet is het belangrijk dit in acht te nemen, mocht u hierover vragen hebben lichten wij dit natuurlijk graag persoonlijk toe.
  • Uit welk materiaal bestaat de wand, dit is relevant voor de gaten die geboord moeten worden en of de wand het gewicht van de airco unit kan dragen, een gipswandje is bijvoorbeeld te dun.
  • Het toestel is bedoeld voor montage aan een buitenmuur, er is wel enige variatie mogelijk in de manier van montage, maar de buizen voor aan- en afvoer van de buitenlucht dienen korter dan een meter lang te zijn zonder scherpe (haakse) bochten.

U kunt voor meer informatie over installatie van de Innova 2.0 Monoblock airco's ook op deze pagina kijken.

Wij hebben de mogelijkheid van het (laten) aanbrengen van de benodigde gaten in stenen en betonnen muren, en het monteren van het toestel, het toestel is voorzien van een kabel met stekker, mocht u de stroomvoorziening achter het toestel zelf willen hebben zodat er geen kabel zichtbaar is adviseren wij dit door een elektricien/installateur te laten doen, want dit is een specifieke handeling die door een vakman op elektrisch gebied gedaan dient te worden.

Wat is het adres van de locatie waar het toestel dient te worden geïnstalleerd

Kunt u foto's sturen van binnen en buiten zijde van de montage plaats? Voor installatie is alleen toegang tot de binnenzijde nodig, maar het is wel zinvol om te weten wat de situatie buiten is.
Als het toestel alleen voor koeling wordt gebruikt is een afvoer van condenswater onder de meeste omstandigheden niet noodzakelijk, als het toestel ook als verwarming gebruikt dient te worden is afvoer wel noodzakelijk. Als u bij een hoge luchtvochtigheid ook een zeer lage temperatuur wenst is het wel aan te raden een afvoer voor condenswater aan te laten brengen, het water loopt dan via een slangetje door de muur naar buiten, dit is maximaal enkele liters per dag, dus er zal geen grote plas o.i.d. vormen