Meaco DD8L adsorptie ontvochtiger

Adsorptie onvochtiger voor koele ruimten

Waardering:
80%

De DD8L is een krachtige adsorptie ontvochtiger geschikt voor toepassing in ruimten waar de temperatuur op kamertemperatuur of lager ligt, de adsorptie techniek in het toestel voorkomt dat de werking afneemt bij lage temperaturen en dat er ijsvorming ontstaat. De DD8L is geschikt voor gebruik in kelders, woonruimten, garages, opslag en voertuigen/boten.

In tegenstelling tot conventionele luchtbevochtigers heeft de DD8L geen compressor, het vocht in de lucht wordt door een vocht-absorberend filterwiel opgevangen waarna het d.m.v. opwarming condenseert en in de watertank opgevangen wordt. De ontvochtigingseffectiviteit is constant bij alle temperaturen, hierdoor heeft de DD8L bij kamertemperatuur dezelfde capaciteit als een conventionele luchtdroger met een capaciteit van 16-20 liter per dag en is deze bij lagere temperaturen veel effectiever.

meaco ontvochtigers

€ 249,00 € 205,79
Direct leverbaar
Incl. BTW en verzending
Prijs excl. BTW & incl. verzending

Waarom dit product

 • Adsorptie ontvochtiger
 • Ontvochtigt ook bij lage temperaturen
 • 2 liter watertank
 • Aansluiting voor permanente waterafvoer
 • Auto-restart na stroomuitval
 • Capaciteit 8 liter per dag
 • Geschikt voor ruimten tot ca. 120 m³ (zie specificaties)
Eigenschappen

Krachtige ontvochtigende werking, geschikt voor toepassing in vele verschillende ruimten, effectief bij lage temperaturen

In tegenstelling tot conventionele luchtbevochtigers heeft de DD8L geen compressor, het vocht in de lucht wordt door een vochtabsorberend filterwiel opgevangen waarna het d.m.v. opwarming condenseert en in de watertank opgevangen wordt. De ontvochtigingseffectiviteit is constant bij alle temperaturen, hierdoor heeft de DD8L bij kamertemperatuur dezelfde capaciteit als een conventionele luchtroger met een capaciteit van 16 - 20 liter per dag en is deze bij lagere temperaturen veel effectiever.

De uitgeblazen lucht is 10-12 graden warmer dan de aangezogen lucht. Door deze droge, warme lucht is is de DD8L bijzonder geschikt om wasgoed te drogen, dit is tevens een bijzonder energie-efficiente manier om de was te drogen vergeleken met het gebruik van een wasdroger.

De DD8L is voorzien van een aansluiting voor permanente waterafvoer, hierbij kan via een (tuin)slang het gecondenseerde water worden afgevoerd naar bijvoorbeeld een putje of gootsteen. Dit maakt de DD8L ideaal voor toepassing in ruimten of vaar-/voertuigen waar voor langere tijd niemand aanwezig is. De ingebouwde veiligheidsschakelaar schakelt het toestel automatisch uit mocht deze omvallen.

4 werkingsstanden voor gebruiksgemak in vele omstandigheden

De DD8L kent 4 werkingsstanden voor de diverse toepassingen waarin het toestel ingezet kan worden:

 • MAXIMUM, Het toestel werkt naar een relatieve luchtvochtigheid van ca. 40% waarna de fan de lucht blijft circuleren zodat het toestel de luchtvochtigheid kan blijven meten om weer in werking te treden als de luchtvochtigheid stijgt.
 • NORMAL, De ontvochtiger werkt naar een relatieve luchtvochtigheid van ca. 50% wat voor de meeste omstandigheden de ideale relatieve luchtvochtigheid is. De fan blijft de lucht circuleren zodat het toestel de luchtvochtigheid kan blijven meten om weer in werking te treden als de luchtvochtigheid stijgt.
 • MINIMUM, Hier werkt de DD8L naar een relatieve luchtvochtigheid van 60% wat voldoende is om schimmelgroei in de buurt van het toestel tegen te gaan, dit is de meest stroombesparende optie, hierbij zal het toestel het grootste deel van de tijd alleen de lucht circuleren om te meten of de ontvochtigende werking ingeschakelt dient te worden om de lucht te drogen.
 • LAUNDRY, Een ontvochtiger is een effectief en verhoudingsgewijs zeer efficient middel om de was te drogen. Plaats het toestel in de ruimte waar de was hangt te drogen waarbij de door het toestel geproduceerde warme droge lucht, de was snel zal drogen.

 

Overzicht van de eigenschappen

 • 2 liter waterreservoir met handgreep
 • Aansluiting voor waterafvoer
 • Automatisch uitschakelen d.m.v. overloopbeveiliging
 • Antibacterieel luchtreinigingsfilter
 • Zichtvenster om waterniveau te controleren
 • Auto-restart (na spanningsuitval)
 • Instelbare timer
 • Ontvochtigingscapaciteit tot 8 liter per dag, ook bij lage temperaturen
 • Compact, eenvoudig te bedienen, laag gewicht en energieverbruik
Foto/video

Specificaties
Specificaties
Ontvochtigingscapaciteit bij 10°C / 70% luchtvochtigheid in liter per dag 8
Ontvochtigingscapaciteit bij 30°C / 80% luchtvochtigheid in liter per dag 8
Luchtdoorvoer per uur 115
Voltage 220 - 240
Werkingsprincipe adsorptie
Werkingsstanden 3
Stroomverbruik maximaal 650
Tankinhoud 2
Geschikt voor onverwarmde ruimten tot (in m3) 120
Geschikt voor verwarmde ruimten tot (in m3) 120
Aansluiting voor afvoer Ja
Afmetingen (mm, HxBxD) 500 x 351 x 188
Automatische restart Ja
Bevochtigingsprincipe centrifugale verneveling
Functioneert bij temperaturen van +1°C tot +37°C
Garantie 2
Geluidsniveau 39 - 48
Gerelateerde producten
Meer keuzes:
Downloads 2
pdf
(Grootte: 617.2 KB)
Bedienungsanleitung Meaco DD8L Junior
pdf
(Grootte: 595.3 KB)
Handleiding Meaco DD8L Junior ontvochtiger
Reviews 1
8
Waardering:
80% of 100
Based on 1 reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Meaco DD8L adsorptie ontvochtiger
Uw waardering