Ozongenerator SterilAir PureAirPro

Waardering:
100 % of 100

De ozongenerator heeft bij intensief gebruik een levensduur van ca. 3 jaar, na deze periode zal de ozonopbrengst en daarmee de luchtzuiverende/geurafbrekende werking afnemen.

Door toepassing van ultraviolet licht in combinatie met fotokatalystatie worden de micro-organismen in de lucht gedood en worden geuren en vluchtige stoffen geoxideerd. Het is aan te raden de UV/fotokatalytische cel jaarlijks te vervangen voor optimale werking, de UV lamp zal in de praktijk een levensduur hebben van meer dan één jaar, maar de luchtsteriliserende werking zal na een jaar afnemen.

Beschikbaarheid:
Levertijd op aanvraag
€ 19,00 € 15,70
Specificaties
Gewicht (kg) 0,30
Afmetingen 5*2*1
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ozongenerator SterilAir PureAirPro
Uw waardering
Klantvragen
Hoe lang blijft ozon actief?
Ozon is een instabiel gas, na activering door de ozongenerator begint de reductie naar zuurstof onmiddellijk, de halveringstijd bij droge, schone lucht is gemiddeld 20 tot 100 minuten. De duur van dit proces varieert in de praktijk en is afhankelijk van omstandigheden als temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk en met name de hoeveelheid reactieve stoffen/organismen in de lucht. Oftewel hoe meer vervuilingen in de lucht die door ozon worden geoxideerd hoe sneller de ozon zelf ook tot zuurstof wordt gereduceerd. Ozon is zwaarder dan lucht dus is het aan te raden bij ozon geurbestrijding een ventilator te gebruiken om de lucht in de ruimte te circuleren.
Hoe elimineert ozon micro-organismen en virussen?
Ozon is bijzonder effectief tegen micro-organismen waaronder schimmels, gisten, algen, (griep)virussen en bacteriën zoals legionella, salmonella, Escherichia coli en MRSA. De instabiele ozonmoleculen komen in contact met de celwand van de bacterie waardoor er een oxiderende reactie optreedt, de celwand wordt hierdoor geperforeerd en de bacterie kan hierdoor niet overleven. In het geval van virussen wordt de eiwitmantel aangetast wat het onmogelijk maakt voor het virus zich te reproduceren wat het virus effectief uitschakelt.
Wat kan ozon doen tegen het Coronavirus?
Ozon is een uitstekend middel om lucht en oppervlakten in een ruimte te ontsmetten, door een ozongenerator enkele uren te laten draaien kan een ruimte op deze wijze ontsmet worden. Omdat viruseen nog gevoeliger zijn voor ozon dan bacteriën zullen virussen sneller geëlimineerd worden dan bacteriën.
Hoe wordt ozon opgewekt?
Het opwekken van een zeer hoge spanning (10-20 kV) genereert een electische ontlading (corona-ontlading). Deze ontlading ontleedt de zuurstof-atomen door deze te laten botsen met elektronen tot atomaire zuurstof, deze atomen vormen samen een ozon-molecuul, bestaande uit drie zuurstof atomen.
U moet ingelogd zijn om vragen te kunnen stellen.