HEPA / actieve kool filter LENA UV-C Sterilon

Vervangingsfilter LENA UV-C Sterilon HEPA

Vervangingsfilter voor de LENA UV-C Sterilon HEPA, het filter bestaat uit twee componenten:

  • HEPA H13 filter, dit filter is geoptimaliseerd en verwijdert minimaal 99.97% van alle fijnstofdelen van 0.3μm (micrometer). Deze grootte van fijnstofdeel staat bekend als de Most Penetrating Particle Size (MPPS) ofwel de moeilijkst te filteren deeltjesgrootte, grotere zowel als kleinere stofdeeltjes zijn eenvoudiger te filteren dan deze fijnstofdeeltjes. Onder fijnstof worden stofdeeltjes kleiner dan 10μm gerekend, een micrometer is 1/1000e deel van één millimeter.

  • Actieve kool filter, actieve kool (ook wel carbon filter genoemd) is een speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden. Een actieve kool filter heeft een honingraatstructuur waarin honderden losse korreltjes actieve kool opgesloten zitten. Actieve kool is een bijzonder sterk absorptiemiddel. Het actieve kool kenmerkt zich door het zeer grote oppervlak, een gram vaste stof kan een oppervlak hebben van enkele honderden m². Hierdoor is het in staat een ruime hoeveelheid verschillende schadelijke stoffen aan zich te binden, en is het actieve kool filter effectief tegen o.a. vervluilingen als vluchtige organische stoffen, sigarettenrook en onaangename luchtjes.

De levensduur is afhankelijk van de omstandigheden, in de meeste gevallen worden dergelijke filters na ca. 12 maanden vervangen.

Lena Lighting luchtreiniging

Beschikbaarheid:
Op voorraad
€ 79,00 € 65,29
- +