HEPA / actieve kool filter LENA UV-C Sterilon

Vervangingsfilter voor de LENA UV-C Sterilon HEPA, het filter bestaat uit twee componenten:

  • HEPA H13 filter, dit filter is geoptimaliseerd en verwijdert minimaal 99.97% van alle fijnstofdelen van 0.3μm (micrometer). Deze grootte van fijnstofdeel staat bekend als de Most Penetrating Particle Size (MPPS) ofwel de moeilijkst te filteren deeltjesgrootte, grotere zowel als kleinere stofdeeltjes zijn eenvoudiger te filteren dan deze fijnstofdeeltjes. Onder fijnstof worden stofdeeltjes kleiner dan 10μm gerekend, een micrometer is 1/1000e deel van één millimeter.

  • Actieve kool filter, actieve kool (ook wel carbon filter genoemd) is een speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden. Een actieve kool filter heeft een honingraatstructuur waarin honderden losse korreltjes actieve kool opgesloten zitten. Actieve kool is een bijzonder sterk absorptiemiddel. Het actieve kool kenmerkt zich door het zeer grote oppervlak, een gram vaste stof kan een oppervlak hebben van enkele honderden m². Hierdoor is het in staat een ruime hoeveelheid verschillende schadelijke stoffen aan zich te binden, en is het actieve kool filter effectief tegen o.a. vervluilingen als vluchtige organische stoffen, sigarettenrook en onaangename luchtjes.

De levensduur is afhankelijk van de omstandigheden, in de meeste gevallen worden dergelijke filters na ca. 12 maanden vervangen.

Lena Lighting luchtreiniging

Beschikbaarheid:
Op voorraad
€ 79,00 € 65,29
- +
Specificaties
Gewicht (kg) 0,50
Luchtreinigingselementen H13 HEPA-filter, Actieve kool filter
Certificatie PZH
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:HEPA / actieve kool filter LENA UV-C Sterilon
Uw waardering

Gerelateerde producten

Klantvragen
Wat is actieve kool?
Actieve kool is speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden, voor verdere info hierover meer op onze site.
Wat is een custom filter?
De Coway AP-1007EH, AP-1008DH en AP-0807DH kunnen worden voorzien van filters die speciaal ontwikkeld zijn voor specifieke toepassingen, deze filters verhogen de effectiviteit van de luchtreiniger tegen specifieke klachten of bedreigingen voor de gezondheid. De filters werken in combinatie met de toegepaste voor-, actieve kool- en HEPA filters.
Wat is een HEPA filter?
Een HEPA filter is een filter dat bestaat uit een mat met in willekeurige richting liggende polypropeen/glasfiber vezels. HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air.
Wat is de levensduur van luchtfilters?
De levensduur van luchtfilters is afhankelijk van de hoeveelheid vervuiling in de te reinigen lucht, dus een exacte levensduur is niet van te voren vast te stellen. Als de filtereffectiviteit met de helft is afgenomen, is het aan te raden het filter te vervangen, voor de meeste toestellen HEPA filter is dit gemiddeld één jaar bij continu gebruik. De actieve kool filters en custom filters voor specifieke toepassingen hebben een gemiddelde levensduur van half jaar.
U moet ingelogd zijn om vragen te kunnen stellen.

Gerelateerde producten