Winix AW600 luchtwasser / bevochtiger

Gebruiksvriendelijke premium luchtwasser/bevochtiger met HEPA filter en Plasma-Ionisatie

Waarom dit product
 • Stille en krachtige luchtbevochtiger.
 • Luchtwassing voor hygiënische werking, alleen het pure water wordt verdampt en stofdeeltjes worden uit de lucht gefilterd.
 • Geen verspreiding van kalk (geen neerslag van witte stof).
 • HEPA filter voor extra luchtzuiverende werking, houdt tevens de binnenzijde van het toestel schoon.
 • Geen noodzakelijk te vervangen delen t.b.v. luchtbevochtiging, het is niet noodzakelijk het HEPA filter te gebruiken of vervangen, de HEPA-filtratie is een extra functionaliteit.
 • In automatische werking past het toestel de intensiteit van de bevochtiging aan de gemeten luchtvochtigheid aan, het toestel is tevens handmatig te biedienen.
 • Plasma-ionisatie voor extra luchtzuiverende werking.
 • Maximale bevochtiging 500 ml/uur.
 • Geschikt voor ruimten tot ca. 65 m2 (meer informatie).
€ 349,00
€ 299,00
Incl. BTW en verzending

Luchtbevochtiging en luchtzuivering in één

De combinatie van luchtfiltratie, luchtwassing en plasma luchtreiniging maakt de Winix AW600 PlasmaWave luchtwasser een effectief toestel om het binnenklimaat gezond op een gezond niveau te brengen.

De combinatie van luchtzuivering met filtratie en luchtwassing maakt de AW600 een hygienisch en effectief toestel dat zowel de lucht reinigt met de effectiviteit van een HEPA luchtreiniger en de luchtbevochtiging is effectief en zuiver zonder kalkneerslag in de ruimte.

Stil, gebruiksvriendelijk en effectief

De AW600 is voorzien van een HEPA- en koolstoffilter waardoor de lucht gezuiverd wordt van (fijn)stof, allergenen, pollen, ziektekiemen en virussen, hierdoor blijft de binnenzijde van het toestel schoon en bespaart u schoonmaakwerk. Als de binnenzijde uiteindelijk toch gereinigd dient te worden kunnen de vaatwasserbestendige onderdelen in het toestel snel en eenvoudig gereinigd worden.

De bevochtigingsschijven in de AW600 zijn van een antibacteriële Cleancel kunststof die een oppervlaktebehandeling heeft ondergaan waardoor deze meer water uit de tank kunnen absorberen en daardoor meer water kunnen verdampen.

De Winix AW600 heeft 3 werkingsstanden die in de automatische functie automatisch gekozen worden aan de hand van de gemeten luchtvochtigheid zodat de luchtwasser zo stil en effectief mogelijk zijn werk doet, hiernaast is er nog een extra stille nachtstand te kiezen.

Kijk onder het tabblad "foto/video" om een video over de Winix AW600 te bekijken.

I.v.m. de afmetingen van de doos is de Winix AW600 niet geschikt voor levering via een DHL Parcelshop, kan dus alleen bij het door u opgegeven adres afgeleverd worden.

logo winix

Eigenschappen

Eenvoudige bediening met automatische werking en nachtstand

De luchtwasser is naar keuze handmatig en automatisch te bedienen, in de automatische werking zal het toestel volautomatisch naar een luchtvochtigheid tussen 50% en 60% toewerken, als de luchtvochtigheid  laag is zal het toestel een hogere werkingsstand kiezen, als het op een gezond peil is een lagere en als het tot boven 75% stijgt zal het toestel stoppen met bevochtigen, en zal het toestel alleen nog de lucht zuiveren.

Daarnaast zijn de drie werkingsstanden handmatig te kiezen en kan er handmatig voor de nachtstand worden gekozen waarbij het toestel op een extra stille stand zal werken met gedimde displayverlichting.

Plasmasysteem voor extra effectieve luchtreiniging

Winix PlasmaWave ionisatie

Naast de bevochtigende werking en de stofverzamelende eigenschappen van de luchtwasser is deze tevens van een geavanceerd ozonvrij plasmasysteem voorzien.

Dit ionisatiesysteem breekt onaangename geuren af, en bestrijdt vluchtige stoffen, allergenen en micro-organismen, tevens heeft het een antistatische werking zodat (fijn)stofdeeltjes zich niet aan de wanden of andere oppervlakten hechten maar in de lucht blijven zweven zodat ze door de luchtwasser kunnen worden gefilterd.

Deze technologie wordt ook wel plasma- of actieve luchtreiniging genoemd, de vervuilingen worden op moleculair niveau bestreden, dit in tegenstelling tot passieve luchtreiniging waar de vervuilingen door filters worden bestreden. De reinigende werking van deze ionen is actief in de gehele ruimte en dringt zelfs door in poreuze materialen.

Gebruiksvriendelijk en eenvoudig te reinigen

De Winix AW600 is eenvoudig te bedienen en door combinatie van filtratie van de aangezogen lucht en Cleancel™ antibacteriële technologie wordt het moeten reinigen van de luchtwasser tot een minimum beperkt.

Winix AW600 filters

De filters voorkomen dat de luchtbevochtigende schijven in het toestel sterk vervuilen en dat de vervuilingen uit de lucht in het waterreservoir terecht komen.

De antibacteriële eigenschappen van deze schijven voorkomen groei van bacteriën en andere micro-organismen. Het schijvenpakket is vaatwasserbestendig zodat deze eenvoudig te reinigen is.

Luchtwassing Winix AW600

Tijdens het ontwerp is veel aandacht geschonken aan gebruiksvriendelijkheid en eenvoud van reiniging, het toestel is eenvoudig uit elkaar te nemen zodat de schijven en de watertank gereinigd kunnen worden. Onder normale omstandigheden is goed omspoelen reeds voldoende. De open structuur en de gladde afwerking van de tank maken het met een doek afnemen van de binnenzijde van de tank zeer eenvoudig 

Hygiënisch en veilig in het gebruik

 Winix Cleancel

De Cleancel™ oppervlaktebehandeling gaat de groei van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen tegen. De Cleancel™ technologie voorkomt dat Escherichia Coli, Staphylococcus Aureus en  Salmonella Enteridis zich eenvoudig kunnen hechten en vermenigvuldigen op de kunstof oppervlakten in luchtwassers en luchtreinigers.

 

Overzicht van de eigenschappen:

PlasmaWave plasma-ionisatie Winix AW600

Plasma Wave™ technologie
Bestrijdt op moleculair niveau micro-organismen zoals virussen, bacteriën en schimmels en breekt geuren en vluchtige stoffen af. Dit versterkt de luchtreinigende werking van de luchtwasser die met de bevochtigingsschijven stof en andere partikelen uit de lucht filtert.

Cleancel hygienische coating Winix AW600

Cleancel™ coating tegen micro-organismen
De binnenzijde van de Winix luchtwasser is met Cleancel™  antibacteriële coating behandeld, hiermee wordt de groei en verspreiding van micro-organismen voorkomen

luchtzuivering Winix AW600

Geur- en fijnstoffilter voor luchtuiverende werking en hygiënisch gebruik
De combinatie van HEPA en koolstof verwijdert (fijn)stof, pollen, micro-organismen, allergenen, geuren en vluchtige stoffen uit de lucht, hiermee heeft de AW600 een optimale combinatie van hygiënische luchtbevochtiging en luchtzuivering en is de AW600 het hele jaar door effectief. De filters zijn niet noodzakelijk voor de luchtbevochtigende werking, dus mocht u een toestel wensen zonder vervangingsdelen kunt u ze gewoon laten zitten, hierbij zal de luchtzuiverende werking wat afnemen (de luchtwassing zal nog steeds partikels uit de lucht filteren), maar de bevochtigende werking op peil blijven. 

natuurlijke verdamping Winix AW600

Verdampingsbevochtiging
De Winix luchtwasser verdampt water om de luchtvochtigheid op peil te brengen en te houden. Bij dit natuurlijke verdampingsproces blijven vervuilingen als kalk achter in de watertank, alleen het pure water wordt in de lucht verspreid. De witte kalkneerslag die ultrasone bevochtigers kunnen produceren wordt op deze wijze voorkomen.

energiebesparende werking Winix AW600

Laag energieverbruik
Het stroomverbruik van de verschillende soorten luchtbevochtigers kan oplopen tot honderden Watts. Het natuurlijke verdampingsproces in de Winix luchtwasser vergt maximaal slechts 17 Watt en is dus zeer economisch in het verbruik.

automatische werking Winix AW600

Automatische werking
De Winix luchtwasser meet de luchtvochtigheid en past de ventilatorsnelheid hier op aan om de luchtvochtigheid constant op de optimale waarde van 50 - 55% te houden.

Stille werking Winix AW600

Sleep Mode voor stille werking ’s nachts
In de Sleep mode werkt de AW600 stil en energiezuinig voor gebruik ’s nachts, hierbij wordt de displayverlichting gedimt, hiemee is het toestel ook op de slaapkamer in te zetten.

timer Winix AW600 Instelbare timer
Met de timer is de AW600 naar wens na 2, 4 of 8 uur uit te schakelen. 
automatische stop Winix AW600

Automatische stop
De Winix luchtwasser schakelt automatisch uit bij een lege watertank zodat niet onnodig energie wordt verbruikt.

Winix AW600 display

Foto/video

bediening Winix AW600

Winix AW600 luchtwasser

Winix PlasmaWave luchtzuivering

 

Technologieën in de Winix luchwassers en luchtreinigers:

Een test om de ozonvrije werking van het Winix PlasmaWave ionisatiesysteem aan te tonen, in dit geval in een luchtreiniger, maar het ionisatiesysteem in de Winix luchtwwasser is identiek aan die in de Winix luchtreinigers:

Bevochtigingsschijven Winix AW600
Bevochtigingsschijven Winix AW600 

Specificaties
Bevochtigingsprincipe luchtwasser
Hygrostaat Ja
Werkingsstanden 3
Gewicht 7.00 kg
Afmetingen 449 x 340 x 340 mm (HxBxD)
Stroomverbruik maximaal 17 Watt
Voltage 220 - 240 Volt/50Hz
Garantie 2 jaar
Geluidsniveau 20 / 26 / 30 / 44 dB
Maximale bevochtigingscapaciteit 500 ml per uur
Geschikt voor ruimten tot ca. 65 m2 (meer informatie)
Tankinhoud 7 Liter
Accessoires

Deze accessoires kunnen het gebruik van de Winix AW600 luchtwasser prettiger en eenvoudiger maken.

Gerelateerde producten
Beoordelen
Prima luchtbevochtiger | Geplaatst door: | Geplaatst op: 20-02-2017
Levering
Werking
Kwaliteit
Algemeen oordeel
Werkt prima. Verdampt in de laagste stand echter minder dan mijn vorige bevochtiger (geschikt tot 50m2). De luchtvochtigheid daalde bij gelijke omstandigheden van 54% naar 48%. In stand 1 is de bevochtiger vrijwel onhoorbaar. Door het hoge geluidsniveau is stand 2 m.i. niet goed bruikbaar, stand 3 is helemaal onbruikbaar. Na demontage van het ventilatorblad dat blad niet te vast aandraaien; de bevochtiger gaat dan een brommend bijgeluid maken. 'n stukje losser en hij is weer vrijwel geruisloos.
Prima product en service | Geplaatst door: | Geplaatst op: 26-01-2016
Levering
Werking
Kwaliteit
Algemeen oordeel
Hebben dit product bestelt en de service was prima. Snelle levering en tegen een aantrekkelijke prijs. Verder functioneert het product prima en doet waarvoor ik het heb aangeschaft.
goed product | Geplaatst door: | Geplaatst op: 25-01-2016
Levering
Werking
Kwaliteit
Algemeen oordeel
makkelijk te bedienen apparaat het effect van de luchtbevochtiger is na enkele uren al waarneembaar ik ben erg tevreden

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Winix AW600 luchtwasser / bevochtiger

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Levering
Werking
Kwaliteit
Algemeen oordeel
Aanbiedingen

Winix AW600 + gieter

 • luchtbevochtiger Winix WSS-170 PlasmaWave
 • Itec Gieter

Vanaf: € 305,00

Incl. BTW en verzending
Uw voordeel: € 7,95

Winix AW600 + Air Cube

 • luchtbevochtiger Winix WSS-170 PlasmaWave
 • Air Cube fijnstofmeter

Vanaf: € 488,00

Incl. BTW en verzending
Uw voordeel: € 50,00