Winix HR1000 PlasmaWave luchtreiniger

Premium stille HEPA luchtreiniger met Plasma-Ionisatie en Wifi

 De winix HR1000 is niet meer leverbaar, alternatief is de Winix ZERO PRO

Geavanceerde luchtreiniger

De Winix HR1000 is een premium luchtreiniger met een fraai design met 5-staps luchtzuivering, luchtkwaliteitssensor en automatische werking.

De Winix HR1000  kan volautomatisch zijn werking aanpassen aan de omstandigheden door toepassing van stof-, geur- gas- en lichtsensoren. De gemeten luchtkwaliteit is aan de hand van de LED verlichting van het toestel weergegeven.

De Winix HR1000 is WIFI connected, hiermee kunt u het toestel op afstand bedienen, de werkingscyclus instellen, de handleiding raadplegen en de luchtkwaliteit binnen en buiten aflezen.

De luchtstroom door de HR1000 is geoptimaliseerd door het geavanceerde ontwerp van de ventilator en luchtroosters, dit zorgt voor een gelijkmatige luchtstroom zonder turbulentie en daardoor een stille werking. 

De Winix HR1000  AHAM en ECARF gecertificeerde luchtreiniger is met zijn 4 filters en plasma systeem bijzonder effectief tegen allergenen/pollen, bacteriën, virussen, allergenen, sigarettenrook, (fijn)stof, sigarettenrook en vluchtige organische stoffen.

De effectiviteit van de Winix HR1000 is door toepassing van speciale door Itec ontwikkelde Custom filters aan te passen voor extra effectiviteit en/of langere levensduur van de filters onder zware omstandigheden.

Nu inclusief Carbotech filter van industriële kwaliteit voor extra werking tegen geuren, vluchtige stoffen en gassen, en een langere levensduur van de standaard filterset

 

De Winix HR1000 is niet meer leverbaar, opvolgers kunt u vinden op de Winix Toestellen pagina

 

 

logo winix

 

Winix HR1000 WIFI HEPA Luchtreiniger

Speciale prijs € 349,00 € 288,43 Normale prijs € 399,00 € 329,75
Momenteel niet leverbaar
Incl. BTW en verzending
Prijs excl. BTW & incl. verzending

Waarom dit product

 • Zeer stille werking
 • Hoge bouwkwaliteit
 • WIFI -connected met app voor bediening op afstand
 • CADR gecertificeerd
 • HEPA-luchtzuivering
 • Optioneel te voorzien van Custom filters voor extra functionaliteit onder zware omstandigheden
 • Automatisch en handmatig te bedienen
 • Weergave van de luchtkwaliteit d.m.v. kleur van de verlichting
 • Plasma ionisatie
 • Hoge capaciteit gecombineerd met compacte afmetingen
 • Capaciteit 480 m³/uur
 • Geschikt voor ruimten tot ca. 88 m2 (meer informatie)
Eigenschappen

overzicht van de eigenschappen van de Winix HR1000

 • Geschikt voor ruimten tot ca 88m² (klik hier voor meer informatie over de ruimtecapaciteit van luchtreinigers)
 • 5-staps luchtzuivering
 • WIFI connected
 • Premium design
 • Luchtkwaliteitsmeting met stof- en geursensor
 • Weergave van de luchtkwaliteit door de kleur van de verlichting op het voorpaneel
 • Lichtsensor
 • Automatische werking met stille nachtstand
 • Toetsenblokkering om ongewenste bediening (door bijvoorbeeld jonge kinderen) tegen te gaan
 • Instelbare timer
 • CE, RoHS, Energy Star certificatie
 • AHAM, CADR certificatie voor luchtzuiverende werking
 • ECARF certificatie voor effectiviteit tegen allergenen
Winix HR1000 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Combinatie van luchtzuivering met filters en Actieve luchtreiniging door Plasma Ionisatie

De combinatie van True HEPA, actieve kool filters en plasma-ionisatie maakt de Winix HR1000 PlasmaWave luchtreiniger een effectieve kwaliteitsluchtreiniger voor inzet tegen alle mogelijk denkbare vervuilingen, micro-organismen en allergenen.

Winix HR1000 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

True-HEPA luchtzuivering voor optimale filtratie van partikelen waaronder fijnstof

Het HEPA filter is 99.97% effectief in het verwijderen van kleine onzichtbare (fijn)stofdeeltjes, rook, pollen, pluizen, tonerstof, kwartsstof, allergenen (waaronder huisstofmijt), bacteriën virussen en andere micro-organismen. Het filter is met anti-microbial behandeld om schimmelvorming en het overleven van micro-organismen op het filter tegen te gaan.
Winix HR1000 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Absorptie van geuren en vluchtige stoffen door het Coated Deodorization filter

Het Coated Deodorization filter absorbeert vluchtige organische stoffen, sigarettenrook en onaangename luchtjes en verwijdert deze uit de lucht voor een aangenaam binnenklimaat. Tevens haalt dit filter nog wat grotere deeltjes uit de lucht om het HEPA filter te ontlasten.

Winix HR100 WIFI PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

WIFI-connected voor extra bedieningsgemak

De HR1000 is WIFI-connected zodat u het toestel zowel ter plekke als op afstand met uw smartphone kan bedienen, de luchtkwaliteit binnen en buiten in de gaten in de gaten kunt houden en de handleiding kunt raadplegen.
Winix HR1000 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Gebruiksvriendelijk met handmatige en automatische bediening

De HR1000 Plamawave is naar keuze handmatig of automatisch te bedienen, in de automatische stand past de werking van het toestel zich aan de door de stof-, gas- en lichtsensoren gemeten luchtkwaliteit en lichtintensiteit aan
Winix HR1000 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Energiezuinig en efficiënt

Bij de ontwikkeling van de Winix PlasmaWave luchtreinigers is veel aandacht aan energieverbruik en milieuvriendelijkheid, in de automatische werking zal het toestel altijd naar de meest energiezuinige werking schakelen als de luchtkwaliteit voldoende is, voor de productie zijn zo veel mogelijk recyclebare materialen gebruikt. De Winix HR1000 is EnergyStar gecertificeerd.
Winix HR1000 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Plasma-ionisatie voor complete luchtreinigende werking

Naast de filters die alle mogelijke partikels uit de lucht filteren wordt in de Winix luchtreinigers tevens een plasmasysteem toegepast die de lucht ioniseert en tevens vluchtige stoffen, geuren, allergenen en micro-organismen bestrijdt.
Winix HR1000 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Stil en veilig

De HR1000 PlasmaWave schakelt als het donker wordt automatisch naar een stille werkingsstand zodat deze 's nachts ook in ruimten zoals de slaapkamer in te zetten is, deze stille stand is natuurlijk ook handmatig te selecteren. De luchtreiniger produceert absoluut geen ozon, zodat deze ook in te zetten is voor mensen met gevoelige luchtwegen zoals bijvoorbeeld baby's en jonge kinderen. 

Winix HR1000 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Lichtsensor voor automatische stille werking

Als het toestel in de automatische modus functioneert zal het als het donker wordt automatisch naar de stille nachtstand schakelen, hierbij zal het toestel in de stilste stand blijven werken en wordt de verlichting van het bedieningspaneel gedimd, dit maakt het toestel geschikt voor gebruik in de slaapkamer.

Winix HR1000 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Gecertificeerde effectiviteit

De HR1000 luchtreiniger is door AHAM getest en gecertificeerd, Amerikaanse Association of Home Appliance Manufacturers (AHAM), deze instantie test en certificeert luchtreinigers op effectiviteit tegen rook, stof en pollen, en geeft een indicatie van de ruimte waarin een luchtreiniger binnen 20 minuten 80% verbetering van de luchtkwaliteit kan bereiken.

Kwaliteitsfilters voor optimale luchtzuivering

De Winix HR1000 is voorzien van drie filters en het luchtzuiveringsproces bestaat uit vijf stappen:
 • Wasbaar voorfilter, verwijdert stof deeltjes, pluizen en (huisdieren)haren, hiermee wordt de levensduur van het HEPA filter verlengd.
 • Coated deodorization filter, dit filter absorbeert geuren, vluchtige stoffen en gassen voor een fris en gezond binnenklimaat. Het bestaat uit een honingraat van een gas- en geurabsorberende materiaal met een katalytische werking waardoor een lange en effectieve werking wordt gegarandeerd.
 • Cleancel technologie, de binnenzijde van het toestel en de filters zijn behandeld met Cleancel coating om micro-organismen te doden en het filter geurvrij te houden.
 • HEPA filter, deze is 99.97% effectief in het verwijderen van kleine onzichtbare (fijn)stofdeeltjes, rook, bacteriën, virussen en andere micro-organismen. Het filter is met anti-microbial behandeld om schimmelvorming en het overleven van micro-organismen op het filter tegen te gaan.
 • Plasma-ionisatie, voor extra luchtzuiverende en antistatische werking.
Filters Winix HR1000 luchtreiniger

Optionele filters voor extreme omstandigheden en specifieke toepassingen

De inzetbaarheid van de Winix HR1000 is verder uit te breiden door toepassing van optionele filters die de luchtreinigende werking en/of de levensduur van de filters verlengen in bijzondere of sterk vervuilde omstandigheden; 
 
 • Het Carbotech filter gebruikt een materiaal dat ontwikkeld is voor industriële omstandigheden zoals o.a. in de luchtvaart (kerosine) en in militaire toepassingen, dit filter bestaat uit een synthetische actieve kool met extreme absorberende eigenschappen. Dit filter vergroot de gas-, vluchtige stoffen-, en geurabsorberende eigenschappen van de HR1000 voor gebruik tegen rooklucht, op plaatsen waar veel met lijm gewerkt wordt, waar een sterke geurbelasting heerst, waar chemische dampen bestreden moeten worden, in nagelstudio's, waar geverfd wordt en andere omstandigheden waar extra sterke luchtzuivering gevraagd is of waar de lucht extra zuiver dient te zijn.
 • Optioneel is de Winix HR1000 ook met een Medium filter uit te rusten, deze kan tussen het voor- en HEPA filter worden geplaatst en vangt de vervuilingen op die het voorfilter passeren. Hierdoor hoeft het HEPA filter alleen nog maar de zeer kleine deeltjes te filteren en wordt de levensduur verlengd. De U300 is reeds zeer geschikt voor inzet tegen sigarettenrook en hiermee blijft ook de levensduur van de filters op peil.

De Carbotech en Medium filters kunnen tussen het voor- en Coated Deodorization filter worden geplaatst, let wel; er is slechts plaats voor één soort extra filter, dus óf het Carbotech óf het Medium filter.

 

Plasma-ionisatie voor extra luchtzuiverende werking

Naast de filters die alle mogelijke partikelen uit de lucht filteren wordt in de Winix luchtreinigers tevens een plasmasysteem toegepast die de lucht ioniseert en tevens vluchtige stoffen, geuren, allergenen en micro-organismen bestrijdt.

Dit ozonvrije ionisatiesysteem breekt onaangename geuren af, en bestrijdt vluchtige stoffen, allergenen en micro-organismen, tevens heeft het een antistatische werking zodat (fijn)stofdeeltjes zich niet aan de wanden of andere oppervlakten hechten maar in de lucht blijven zweven zodat ze door de luchtreiniger kunnen worden gefilterd.

Deze technologie wordt ook wel plasma- of actieve luchtreiniging genoemd, de vervuilingen worden op moleculair niveau bestreden, dit in tegenstelling tot passieve luchtreiniging waar de vervuilingen door filters worden bestreden. De reinigende werking van deze ionen is actief in de gehele ruimte en dringt zelfs door in poreuze materialen.

Deze werking maakt het toestel ook geschikt om muf of naar sigarettenrook ruikende kleding, gordijnen of andere stoffen van geuren te ontdoen.

De plasma-ionisatie is naar wens in- of uit te schakelen naar gelang de gewenste effectiviteit.

geurverdrijvende werking Winix HR1000

Winix Smart technologie

Winix Smart wifi bediening

De Winix HR1000 is Wifi-connected, hiermee kunt u het toestel via uw mobiele telefoon bedienen zodat eenvoudig en in alle gemak de meest effectieve werkingsstand van de luchtreiniger kunt kiezen.

Naast een werking als afstandbediening kunt u met de Winix Smart app de luchtkwaliteit binnen en buiten in de gaten houden, en tevens het toestel bedienen vanaf een andere locatie, zodat u bijvoorbeeld de luchtreiniger reeds maximaal kan laten werken zodat als u thuis komt de lucht volledig gezuiverd voor een aangenaam en gezond binnenklimaat.

Winix wifi-connected luchtreinigers

Bedieningspaneel Winix HR1000

allergenen, fijnstof, huisdier, pollen, astma luchtreiniger

Foto/video

 Winix HR1000 luchtreiniger

Specificaties
Specificaties
Automatische werking Ja
Luchtreinigingselementen Voorfilter
Ionisatie Ja
Levensduur luchtreinigingselementen tot ca. 1 jaar, afhankelijk van de omstandigheden
Luchtdoorvoer per uur 480 m³
Voltage 220 - 240 v
Werkingsstanden 5
WiFi connected Ja
Sensoren Stof
Stroomverbruik 8 - 90 w
CADR-waarde stof 264
Ruimtecapaciteit binnen 20 minuten volgens AHAM 40 m²
CADR-waarde pollen 301
Afmetingen (mm, HxBxD) 695 x 490 x 320 mm
Garantie 2 Jaar
Geluidsniveau 26.4 / 30.6 / 35.2 / 40 / 56 dB
Geschikt voor ruimten tot ca. 88 m²
Gerelateerde producten
Meer keuzes:
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Winix HR1000 PlasmaWave luchtreiniger
Uw waardering