Winix HR950 PlasmaWave luchtreiniger

Premium HEPA luchtreiniger met Plasma-Ionisatie

Waardering:
100%

De Winix HR950 is een premium luchtreiniger met een fraai design met 5-staps luchtzuivering, luchtkwaliteitssensor en automatische werking.

De Winix HR950 kan volautomatisch zijn werking aanpassen aan de omstandigheden door toepassing van stof-, geur- gas- en lichtsensoren. De gemeten luchtkwaliteit is aan de hand van de LED verlichting van het toestel weergegeven.

De Winix HR950 AHAM en ECARF luchtreiniger is met zijn 4 filters en plasma systeem bijzonder effectief tegen allergenen/pollen, bacteriën, virussen, allergenen, sigarettenrook, (fijn)stof, sigarettenrook en vluchtige organische stoffen.

De luchtstroom door de HR950 is geoptimaliseerd door het geavanceerde ontwerp van de ventilator en luchtroosters, dit zorgt voor een gelijkmatige luchtstroom zonder turbulentie en daardoor een stille werking. 

De effectiviteit van de Winix HR950 is door toepassing van speciale door Itec ontwikkelde Custom filters aan te passen voor extra effectiviteit en/of langere levensduur van de filters onder zware omstandigheden.

De Winix HR950 niet meer leverbaar, opvolgers kunt u vinden op de Winix Toestellen pagina

logo winix

 

Winix PlasmaWave HEPA Luchtreiniger

Speciale prijs € 329,00 € 271,90 Normale prijs € 349,00 € 288,43
Momenteel niet leverbaar
Incl. BTW en verzending
Prijs excl. BTW & incl. verzending

Waarom dit product

 • Zeer stille werking
 • Hoge bouwkwaliteit
 • CADR gecertificeerd
 • HEPA-luchtzuivering met filters van hoge kwaliteit
 • Optioneel te voorzien van Custom filters voor extra functionaliteit onder zware omstandigheden
 • Automatisch en handmatig te bedienen
 • Weergave van de luchtkwaliteit d.m.v. kleur van de verlichting
 • Plasma ionisatie
 • Hoge capaciteit gecombineerd met compacte afmetingen
 • Capaciteit 480 m³/uur
 • Geschikt voor ruimten tot ca. 88 m2 (meer informatie)
Eigenschappen

overzicht van de eigenschappen van de Winix HR950

 • Geschikt voor ruimten tot ca 88m² (klik hier voor meer informatie over de ruimtecapaciteit van luchtreinigers)
 • 5-staps luchtzuivering
 • Premium design
 • Luchtkwaliteitsmeting met stof- en geursensor
 • Weergave van de luchtkwaliteit door de kleur van de verlichting op het voorpaneel
 • Lichtsensor
 • Automatische werking met stille nachtstand
 • Toetsenblokkering om ongewenste bediening (door bijvoorbeeld jonge kinderen) tegen te gaan
 • Instelbare timer
 • CE, RoHS, Energy Star certificatie
 • AHAM, CADR certificatie voor luchtzuiverende werking
 • ECARF certificatie voor effetiviteit tegen allergenen
Winix HR950 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Combinatie van luchtzuivering met filters en Actieve luchtreiniging door Plasma Ionisatie
De combinatie van True HEPA, actieve kool filters en plasma-ionisatie maakt de Winix HR950 PlasmaWave luchtreiniger een effectieve kwaliteitsluchtreiniger voor inzet tegen alle mogelijk denkbare vervuilingen, micro-organismen en allergenen.

Winix HR950 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

True-HEPA luchtzuivering voor optimale filtratie van partikelen waaronder fijnstof
Het HEPA filter is 99.97% effectief in het verwijderen van kleine onzichtbare (fijn)stofdeeltjes, rook, pollen, pluizen, tonerstof, kwartsstof, allergenen (waaronder huisstofmijt), bacteriën virussen en andere micro-organismen. Het filter is met anti-microbial behandeld om schimmelvorming en het overleven van micro-organismen op het filter tegen te gaan.

Winix HR950 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Absorptie van geuren en vluchtige stoffen door het Coated Deodorization filter
Het Coated Deodorization filter absorbeert vluchtige organische stoffen, sigarettenrook en onaangename luchtjes en verwijdert deze uit de lucht voor een aangenaam binnenklimaat. Tevens haalt dit filter nog wat grotere deeltjes uit de lucht om het HEPA filter te ontlasten.

Winix HR950 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Gebruiksvriendelijk met handmatige en automatische bediening
De HR950 Plamawave is naar keuze handmatig of automatisch te bedienen, in de automatische stand past de werking van het toestel zich aan de door de stof-, gas- en lichtsensoren gemeten luchtkwaliteit en lichtintensiteit aan

Winix HR950 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Energiezuinig en efficient
Bij de ontwikkeling van de Winix PlasmaWave luchtreinigers is veel aandacht aan energieverbruik en milieuvriendelijkheid, in de automatische werking zal het toestel altijd naar de meest energiezuinige werking schakelen als de luchtkwaliteit voldoende is, voor de productie zijn zo veel mogelijk recyclebare materialen gebruikt. De Winix HR950 is EnergyStar gecertificeerd.

Winix HR950 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Plasma-ionisatie voor complete luchtreinigende werking
Naast de filters die alle mogelijke partikelen uit de lucht filteren wordt in de Winix luchtreinigers tevens een plasmasysteem toegepast die de lucht ioniseert en tevens vluchtige stoffen, geuren, allergenen en micro-organismen bestrijdt.

Winix HR950 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger   Stil en veilig
De HR950 PlasmaWave schakelt als het donker wordt automatisch naar een stille werkingsstand zodat deze 's nachts ook in ruimten zoals de slaapkamer in te zetten is, deze stille stand is natuurlijk ook handmatig te selecteren. De luchtreiniger produceert absoluut geen ozon, zodat deze ook in te zetten is voor mensen met gevoelige luchtwegen zoals bijvoorbeeld baby's en jonge kinderen. 
Winix HR950 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger   Lichtsensor voor automatische stille werking
Als het toestel in de automatische modus functioneert zal het als het donker wordt automatisch naar de stille nachtstand schakelen, hierbij zal het toestel in de stilste stand blijven werken en wordt de verlichting van het bedieningspaneel gedimd, dit maakt het toestel geschikt voor gebruik in de slaapkamer.
Winix HR950 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger   Gecertificeerde effectiviteit
De HR950 luchtreiniger is door AHAM getest en gecertificeerd, Amerikaanse Association of Home Appliance Manufacturers (AHAM), deze instantie test en certificeert luchtreinigers op effectiviteit tegen rook, stof en pollen, en geeft een indicatie van de ruimte waarin een luchtreiniger binnen 20 minuten 80% verbetering van de luchtkwaliteit kan bereiken.

Kwaliteitsfilters voor optimale luchtzuivering

De Winix HR950 is voorzien van drie filters en het luchtzuiveringsproces bestaat uit vijf stappen:
 • Wasbaar voorfilter, verwijdert stof deeltjes, pluizen en (huisdieren)haren, hiermee wordt de levensduur van het HEPA filter verlengd.
 • Coated deodorization filter, dit filter absorbeert geuren, vluchtige stoffen en gassen voor een fris en gezond binnenklimaat. Het bestaat uit een honingraat van een gas- en geurabsorberende materiaal met een katalytische werking waardoor een lange en effectieve werking wordt gegarandeerd.
 • Cleancel technologie, de binnenzijde van het toestel en de filters zijn behandeld met Cleancel coating om micro-organismen te doden en het filter geurvrij te houden. 
 • HEPA filter, deze is 99.97% effectief in het verwijderen van kleine onzichtbare (fijn)stofdeeltjes, rook, bacteriën, virussen en andere micro-organismen. Het filter is met anti-microbial behandeld om schimmelvorming en het overleven van micro-organismen op het filter tegen te gaan.
 • Plasma-ionisatie, voor extra luchtzuiverende en antistatische werking.
Filters Winix HR950 luchtreiniger
 


Optionele filters voor extreme omstandigheden en specifieke toepassingen

De inzetbaarheid van de Winix HR950 is verder uit te breiden door toepassing van optionele filters die de luchtreinigende werking en/of de levensduur van de filters verlengen in bijzondere of sterk vervuilde omstandigheden; 
 
 • Het Carbotech filter gebruikt een materiaal dat ontwikkeld is voor industriële omstandigheden zoals o.a. in de luchtvaart (kerosine) en in militaire toepassingen, dit filter bestaat uit een synthetische actieve kool met extreme absorberende eigenschappen. Dit filter vergroot de gas-, vluchtige stoffen-, en geurabsorberende eigenschappen van de HR950 voor gebruik tegen rooklucht, op plaatsen waar veel met lijm gewerkt wordt, waar een sterke geurbelasting heerst, waar chemische dampen bestreden moeten worden, in nagelstudio's, waar geverfd wordt en andere omstandigheden waar extra sterke luchtzuivering gevraagd is of waar de lucht extra zuiver dient te zijn.
 • Optioneel is de Winix HR950 ook met een Medium filter uit te rusten, deze kan tussen het voor- en HEPA filter worden geplaatst en vangt de vervuilingen op die het voorfilter passeren. Hierdoor hoeft het HEPA filter alleen nog maar de zeer kleine deeltjes te filteren en wordt de levensduur verlengd. De U300 is reeds zeer geschikt voor inzet tegen sigarettenrook en hiermee blijft ook de levensduur van de filters op peil.

De Carbotech en Medium filters kunnen tussen het voor- en Coated Deodorization filter worden geplaatst, let wel; er is slechts plaats voor één soort extra filter, dus óf het Carbotech óf het Medium filter.

Plasma-ionisatie voor extra luchtzuiverende werking

Naast de filters die alle mogelijke partikelen uit de lucht filteren wordt in de Winix luchtreinigers tevens een plasmasysteem toegepast die de lucht ioniseert en tevens vluchtige stoffen, geuren, allergenen en micro-organismen bestrijdt.

Dit ozonvrije ionisatiesysteem breekt onaangename geuren af, en bestrijdt vluchtige stoffen, allergenen en micro-organismen, tevens heeft het een antistatische werking zodat (fijn)stofdeeltjes zich niet aan de wanden of andere oppervlakten hechten maar in de lucht blijven zweven zodat ze door de luchtreiniger kunnen worden gefilterd.

Deze technologie wordt ook wel plasma- of actieve luchtreiniging genoemd, de vervuilingen worden op moleculair niveau bestreden, dit in tegenstelling tot passieve luchtreiniging waar de vervuilingen door filters worden bestreden. De reinigende werking van deze ionen is actief in de gehele ruimte en dringt zelfs door in poreuze materialen.

Deze werking maakt het toestel ook geschikt om muf of naar sigarettenrook ruikende kleding, gordijnen of andere stoffen van geuren te ontdoen.

De plasma-ionisatie is naar wens in- of uit te schakelen naar gelang de gewenste effectiviteit.

geurverdrijvende werking Winix HR950

 

Bedieningspaneel Winix HR 950

allergenen, fijnstof, huisdier, pollen, astma luchtreiniger

Foto/video

 Winix HR950 luchtreiniger

Winix HR950 luchtreiniger

Specificaties
Specificaties
Automatische werking Ja
Luchtreinigingselementen Voorfilter
Ionisatie Ja
Levensduur luchtreinigingselementen tot ca. 1 jaar, afhankelijk van de omstandigheden
Luchtdoorvoer per uur 480
Voltage 220 - 240
Werkingsstanden 5
WiFi connected Nee
Sensoren Stof
Stroomverbruik 8 - 90 Watt
CADR-waarde stof 264
Ruimtecapaciteit binnen 20 minuten volgens AHAM 40
CADR-waarde pollen 301
Afmetingen (mm, HxBxD) 695 x 490 x 320
Garantie 2
Geluidsniveau 26.4 / 30.6 / 35.2 / 40 / 56
Geschikt voor ruimten tot ca. 88
Gerelateerde producten
Meer keuzes:
Reviews 1
10
Waardering:
100% of 100
Op basis van 1 reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Winix HR950 PlasmaWave luchtreiniger
Uw waardering