Winix T1 professionele luchtreiniger

Professionele HEPA luchtreiniger met Plasma-Ionisatie en Wifi

De Winix T1 is een professionele luchtreiniger ontwikkeld voor ruimten waar fijnstof, partikels, geuren, vluchtige stoffen en andere vervuilingen bestreden dienen te worden, zoals wachtkamers, tandartspraktijken, kantoren, laboratoria, horeca en alle andere ruimten waar zuivere en geurloze lucht gevraagd is.

Extreem hoge capaciteit

De T1 is in staat 834m³ lucht per uur te zuiveren en is hiermee een extreem effectieve oplossing voor grote ruimten en/of zware omstandigheden. Het geavanceerde ontwerp met een geoptimaliseerde luchtstroom en de 2 Super T2 JET fans staat voor een minimale geluidsproductie bij hoge luchthoeveelheden.

Geavanceerde aansturing met luchtkwaliteitsmeting, automatische werking en bediening via WIFI

De Winix T1 kan volautomatisch zijn werking aanpassen aan de omstandigheden door toepassing van stof-, geur- gas- en lichtsensoren, de werking is tevens via WIFI aan te passen en stelt u in staat de luchtkwaliteit binnen en buiten te volgen.

De Winix Smart technologie stelt u in staat de luchtkwaliteit binnen en buiten te monitoren, het toestel ter plekke en op afstand te bedienen en de levensduur van de filters te monitoren.

De Winix T1 is met zijn 5 filters en plasma systeem bijzonder effectief tegen allergenen/pollen, bacteriën, virussen, allergenen, sigarettenrook, (fijn)stof, sigarettenrook en vluchtige organische stoffen.

Hoogst haalbare gecertificeerde effectiviteit

De Winix T1 is AHAM en ECARF gecertificeerd. De AHAM meet volgens een gestandaardiseerd proces de werking van een luchtreiniger tegen rook, stof en pollen en in een waarde uitdrukt zodat de werking eenvoudig te vergelijken is met andere luchtreinigers. Op alle drie vervuilingen scoort de T1 de hoogst meetbare score, de T1 reinigt de lucht dus nog beter dan met de huidige meetmethoden vast te stellen is!

logo winix

Wij beschikken over meetapparatuur die de luchtzuiverende werking van onze luchtreinigers kan meten en verifiëren, mocht u dit persoonlijk willen zien bent u van harte welkom in onze showroom.

Winix PlasmaWave HEPA Luchtreiniger

De Winix T1 is niet meer leverbaar, opvolgers kunt u vinden op de Winix Toestellen pagina

€ 1.499,00 € 1.238,84
Direct leverbaar
Incl. BTW en verzending

Waarom dit product

 • Professionele luchtreiniger
 • Zeer grote capaciteit
 • WiFi-connected met app
 • Verrijdbaar met zwenkwielen
 • Voorfilter voor grove stofeeltjes
 • PM2.5 filter voor fijnere stofdeeltjes
 • HEPA filter voor fijnstof tot PM0.3
 • Actieve koolfilter voor geuren, vluchtige stoffen en gassen
 • 2 ventilator/motor sets voor grote luchtstroom bij minimale geluidsproductie
 • Capaciteit 834 m³/uur
 • Geschikt voor ruimten tot ca. 140 m2 (meer informatie)
Eigenschappen

Overzicht van de eigenschappen van de Winix T1 professionele luchtreiniger

 • Geschikt voor ruimten tot ca 143m² (klik hier voor meer informatie over de ruimtecapaciteit van luchtreinigers)
 • 5-staps luchtzuivering
 • 2 stille ventilatoren voor krachtige en stille luchtzuivering
 • WIFI connected
 • Luchtkwaliteitssensor
 • LCD touchscreen bedieningspaneel met weergave van de temperatuur en luchtkwaliteit, werkingsstand en filterlevensduur
 • Automatische werking
 • CE, RoHS, Energy Star certificatie
 • AHAM, CADR certificatie voor luchtzuiverende werking
 • ECARF certificatie voor effectiviteit tegen allergenen
Winix T1 professionele Luchtreiniger  

Combinatie van luchtzuivering met filters en Actieve luchtreiniging door Plasma Ionisatie

De combinatie van True HEPA, actieve kool filters en plasma-ionisatie maakt de Winix T1 PlasmaWave luchtreiniger een effectieve kwaliteitsluchtreiniger voor inzet tegen alle mogelijk denkbare vervuilingen, micro-organismen en allergenen.

Winix T1 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

True-HEPA luchtzuivering voor optimale filtratie van partikelen waaronder fijnstof

Het HEPA filter is 99.97% effectief in het verwijderen van kleine onzichtbare (fijn)stofdeeltjes, rook, pollen, pluizen, tonerstof, kwartsstof, allergenen (waaronder huisstofmijt), bacteriën virussen en andere micro-organismen. Het filter is met anti-microbial behandeld om schimmelvorming en het overleven van micro-organismen op het filter tegen te gaan.
Winix T1 professionele HEPA Luchtreiniger  

Absorptie van geuren en vluchtige stoffen door het grote actieve kool filter

Actieve kool is een speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden en is daardoor een sterk absorptiemiddel. Actieve kool kenmerkt zich door het zeer grote oppervlak, een gram vaste stof kan een oppervlak hebben van enkele honderden vierkante meters. Hierdoor is het in staat verschillende schadelijke stoffen aan zich te binden, en is het actieve kool filter effectief tegen vluchtige organische stoffen, sigarettenrook en onaangename luchtjes.

Winix HR100 WIFI PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

WIFI-connected voor extra bedieningsgemak

De T1 is WIFI-connected zodat u het toestel zowel ter plekke als op afstand met uw smartphone kan bedienen, de luchtkwaliteit binnen en buiten in de gaten in de gaten kunt houden en de handleiding kunt raadplegen.
Winix T1 professionele luchtreiniger  

Gebruiksvriendelijk met handmatige en automatische bediening

De T1 Plamawave is naar keuze handmatig of automatisch te bedienen, in de automatische stand past de werking van het toestel zich door de stof-, gas- en lichtsensoren gemeten luchtkwaliteit en lichtintensiteit aan, het bedieningspaneel toont de luchtkwaliteit binnen en buiten, alsmede het weer ter plaatse, het scherm is een touchscreen waarmee het toestel tevens te bedienen is.
Winix T1 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Energiezuinig en efficient

Bij de ontwikkeling van de Winix PlasmaWave luchtreinigers is veel aandacht aan energieverbruik en milieuvriendelijkheid, in de automatische werking zal het toestel altijd naar de meest energiezuinige werking schakelen als de luchtkwaliteit voldoende is, voor de productie zijn zo veel mogelijk recyclebare materialen gebruikt. De Winix T1 is EnergyStar gecertificeerd.
Winix T1 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Plasma-ionisatie voor complete luchtreinigende werking

Naast de filters die alle mogelijke partikelen uit de lucht filteren wordt in de Winix luchtreinigers tevens een plasmasysteem toegepast die de lucht ioniseert en tevens vluchtige stoffen, geuren, allergenen en micro-organismen bestrijdt.
Winix T1 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Stil en veilig

De T1 PlasmaWave schakelt als het donker wordt automatisch naar een stille werkingsstand zodat deze 's nachts ook in ruimten zoals de slaapkamer in te zetten is, deze stille stand is natuurlijk ook handmatig te selecteren. De luchtreiniger produceert absoluut geen ozon zodat deze ook in te zetten is voor mensen met gevoelige luchtwegen zoals bijvoorbeeld baby's en jonge kinderen. 

Winix T1 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Lichtsensor voor automatische stille werking

Als het toestel in de automatische modus functioneert zal het als het donker wordt automatisch naar de stille nachtstand schakelen, hierbij zal het toestel in de stilste stand blijven werken en wordt de verlichting van het bedieningspaneel gedimd, dit maakt het toestel geschikt voor gebruik in de slaapkamer.

Winix T1 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Gecertificeerde effectiviteit

De T1 luchtreiniger is door AHAM getest en gecertificeerd, Amerikaanse Association of Home Appliance Manufacturers (AHAM), deze instantie test en certificeert luchtreinigers op effectiviteit tegen rook, stof en pollen, en geeft een indicatie van de ruimte waarin een luchtreiniger binnen 20 minuten 80% verbetering van de luchtkwaliteit kan bereiken.

In de Winix T1 toegepaste luchtzuiverende elementen

CleanCel® voorfilter
Het voorfilter filtert grove deeltjes uit de lucht zoals stof, pluizen, haren en andere partikels, dit filter is wasbaar of met de stofzuiger te reinigen en verlengt de levensduur van de achterliggende filters.

 

Winix T1 voorfilter

PM2.5 filter
Dit filter zuivert deeltjes uit de lucht die een wasbaar voorfilter niet uit de lucht kan zuiveren, het HEPA filter is in staat nog veel kleinere deeltjes te filteren dus door deze PM2.5 fijnstofdeeltjes al uit de lucht te filteren hoeft het HEPA filter alleen maar de allerkleinste deeltjes te filteren wat de levensduur van dit filter verlengd.
Winix T1 PM2.5 medium filter

Antibacterieel materiaal
Door toepassing van dit materiaal wordt 99.9% van alle door de filters opgevangen virussen, bacteriën en schimmelsporen gedood.

Winix T1 antibacterieel materiaal

Actieve kool filter
Het actieve kool filter absorbeert geuren, vluchtige stoffen en gassen, zoals rooklucht, formaldehyde, aceetaldehyde, tolueen, ammoniak en ander vluchtige stofen, geuren en schadelijke gassen.
Winix T1 actieve kool filter
HEPA filter
Het HEPA filter is 99.97% effectief in het verwijderen van kleine onzichtbare (fijn)stofdeeltjes, rook, pollen, pluizen, tonerstof, kwartsstof, allergenen (waaronder huisstofmijt), bacteriën virussen en andere micro-organismen. Het filter is met anti-microbial behandeld om schimmelvorming en het overleven van micro-organismen op het filter tegen te gaan.
Winix T1 HEPA filter
PlasmaWave ionisatie
Naast de filters die alle mogelijke partikelen uit de lucht filteren wordt in de Winix luchtreinigers tevens een plasmasysteem toegepast die de lucht ioniseert en tevens vluchtige stoffen, geuren, allergenen en micro-organismen bestrijdt.
Winix T1 PlasmaWave ionisatie

Winix Smart technologie

Winix Smart wifi bediening

De Winix T1 is Wifi-connected, hiermee kunt u het toestel via uw mobiele telefoon bedienen zodat eenvoudig en in alle gemak de meest effectieve werkingsstand van de luchtreiniger kunt kiezen.

Naast een werking als afstandbediening kunt u met de Winix Smart app de luchtkwaliteit binnen en buiten in de gaten houden, en tevens het toestel bedienen vanaf een andere locatie, zodat u bijvoorbeeld de luchtreiniger reeds maximaal kan laten werken zodat als u op kantoor arriveert de lucht volledig gezuiverd voor een aangenaam en gezond binnenklimaat.

Winix wifi-connected luchtreinigers
Foto/video

Winix T1 professionele luchtreiniger

De Winix T1 is van 2 grote ventilatoren voorzien zodat er een maximum aan lucht bij een minimum aan geluid door het toestel kan worden bewogen.
Winix T1 dubbele ventilator

 

De Winix T1 zuigt de lucht aan de onderzijde aan en blaast de gezuiverde lucht aan alle vier de zijden van het toestel uit voor optimale luchtcirculatie met een minimum aan geluidsproductie.
Winix T1 luchtreiniger luchtcirculatie

Specificaties
Specificaties
Automatische werking Ja
Luchtreinigingselementen Voorfilter
Ionisatie Ja
Levensduur luchtreinigingselementen tot ca. 1 jaar, afhankelijk van de omstandigheden
Luchtdoorvoer per uur 834
Voltage 220 - 240
Werkingsstanden 4
WiFi connected Ja
Sensoren Stof
Stroomverbruik 20 - 200
CADR-waarde stof >400
Ruimtecapaciteit binnen 20 minuten volgens AHAM 70
CADR-waarde pollen >450
Afmetingen (HxBxD) 1137 x 533 x 536
Garantie 2
Geluidsniveau 34.2 / 42.0 / 48.1 / 55.5
Geschikt voor ruimten tot ca. 140
Gerelateerde producten
Meer keuzes:
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Winix T1 professionele luchtreiniger
Uw waardering