Winix U300 PlasmaWave Luchtreiniger

HEPA luchtreiniger met Plasma-Ionisatie

Waarom dit product
 • Compacte luchtreiniger
 • Uitstekende filtratie van fijnstof door hoogwaardig HEPA filter
 • Volwaardig actieve kool filter voor optimale absorptie van geuren en gassen
 • Te voorzien van speciale custom filters voor extra functionaliteit en langere levensduur van de filters onder zware omstandigheden
 • Ook geschikt voor (semi-)professionele toepassingen
 • Automatische en handmatige bediening
 • Uitstekende prijs-effectiviteitsverhouding
 • PlasmaWave ionisatie
 • CADR-gecertificeerd
 • Capaciteit 300 m³/uur
 • Geschikt voor ruimten tot ca. 62 m2 (meer informatie)
€ 299,00
€ 239,00
Incl. BTW en verzending

Krachtige luchtreinigende werking in een compacte en strak ontworpen verpakking, de stille en effectieve Winix U300 combineert HEPA en plasma technologie om alle mogelijke vervuilingen effectief te zuiveren.

De Winix U300 PlasmaWave luchtreiniger is een compacte, handelbare luchtreiniger met een zeer effectieve filterwerking door toepassing van 3 filters een een krachtig plasma systeem.

Deze luchtreiniger kan volautomatisch zijn werking aanpassen aan de omstandigheden door toepassing van stof-, geur- gas- en lichtsensoren.

De Winix U300 AHAMBritish Allergy Foundation en ECARF luchtreiniger is met zijn 3 filters (wasbaar voorfilter, HEPA filter en volwaardig actieve kool filter) en plasma systeem bijzonder effectief tegen allergenen/pollen, bacteriën, virussen, allergenen, sigarettenrook, (fijn)stof, sigarettenrook en vluchtige organische stoffen, de luchtreiniger is zowel automatisch als handmatig te bedienen via het bedieningspaneel of met de afstandbediening.

Nu inclusief Carbotech filter van industriële kwaliteit voor extra werking tegen geuren, vluchtige stoffen en gassen, en een langere levensduur van de standaard filterset


Klik op “Aanbiedingen” in de tabbladbalk hierboven voor extra voordeel, onder "Foto/Video" zijn enkele video's met demonstraties te vinden en onder "Accessoires" vind u vervangingsfilters en speciale filters die de U300 nog beter geschikt maakt voor specifieke en zware toepassingen zoals sigarettenrook, zware stofbelasting, vluchtige stoffen, geuren en gassen.

logo winix

 

Winix PlasmaWave HEPA Luchtreiniger

Eigenschappen
Winix U300 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Combinatie van luchtzuivering met filters en Actieve luchtreiniging door Plasma Ionisatie
De combinatie van True HEPA, actieve kool filters en plasma-ionisatie maakt de Winix U300 PlasmaWave luchtreiniger een effectieve kwaliteitsluchtreiniger voor inzet tegen alle mogelijk denkbare vervuilingen, micro-organismen en allergenen.

Winix U300 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

True-HEPA luchtzuivering voor optimale filtratie van partikelen waaronder fijnstof
Het HEPA filter is 99.97% effectief in het verwijderen van kleine onzichtbare (fijn)stofdeeltjes, rook, pollen, pluizen, tonerstof, kwartsstof, allergenen (waaronder huisstofmijt), bacteriën virussen en andere micro-organismen. Het filter is met anti-microbial behandeld om schimmelvorming en het overleven van micro-organismen op het filter tegen te gaan.

Winix U300 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Absorptie van vluchtige stoffen en gassen door het actieve kool filter
Actieve kool is een speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden en is daardoor een sterk absorptiemiddel. Actieve kool kenmerkt zich door het zeer grote oppervlak, een gram vaste stof kan een oppervlak hebben van enkele honderden vierkante meters. Hierdoor is het in staat verschillende schadelijke stoffen aan zich te binden, en is het actieve kool filter effectief tegen vluchtige organische stoffen, sigarettenrook en onaangename luchtjes.

Winix U300 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Gebruiksvriendelijk met handmatige en automatische bediening
De U300 Plamawave is naar keuze handmatig of automatisch te bedienen, in de automatische stand past de werking van het toestel zich aan de door de stof-, gas- en lichtsensoren gemeten luchtkwaliteit en lichtintensiteit aan

Winix U300 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Energiezuinig en efficient
Bij de ontwikkeling van de Winix PlasmaWave luchtreinigers is veel aandacht aan energieverbruik en milieuvriendelijkheid, in de automatische werking zal het toestel altijd naar de meest energiezuinige werking schakelen als de luchtkwaliteit voldoende is, voor de productie zijn zo veel mogelijk recyclebare materialen gebruikt. De Winix U300 is EnergyStar gecertificeerd.

Winix U300 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Plasma-ionisatie voor complete luchtreinigende werking
Naast de filters die alle mogelijke partikelen uit de lucht filteren wordt in de Winix luchtreinigers tevens een plasmasysteem toegepast die de lucht ioniseert en tevens vluchtige stoffen, geuren, allergenen en micro-organismen bestrijdt.

Winix U300 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger   Stil en veilig
De U300 PlasmaWave schakelt als het donker wordt automatisch naar een stille werkingsstand zodat deze 's nachts ook in ruimten zoals de slaapkamer in te zetten is, deze stille stand is natuurlijk ook handmatig te selecteren. De luchtreiniger produceert absoluut geen ozon uit zodat deze ook in te zetten is voor mensen met gevoelige luchtwegen zoals bijvoorbeeld baby's en jonge kinderen. 
Winix U300 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger   Lichtsensor voor automatische stille werking
Als het toestel in de automatische modus functioneert zal het als het donker wordt automatisch naar de stille nachtstand schakelen, hierbij zal het toestel in de stilste stand blijven werken en wordt de verlichting van het bedieningspaneel gedimd, dit maakt het toestel geschikt voor gebruik in de slaapkamer.
Winix U300 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger   Gecertificeerde effectiviteit
De U300 luchtreiniger is door AHAM getest en gecertificeerd, Amerikaanse Association of Home Appliance Manufacturers (AHAM), deze instantie test en certificeert luchtreinigers op effectiviteit tegen rook, stof en pollen, en geeft een indicatie van de ruimte waarin een luchtreiniger binnen 20 minuten 80% verbetering van de luchtkwaliteit kan bereiken.

 

Hoge kwaliteit filters voor effectieve luchtzuivering

Filters Winix U300 HEPA Plasma luchtreiniger thyzo

 • Wasbaar voorfilter, verwijdert stof deeltjes, pluizen en (huisdieren)haren, hiermee wordt de levensduur van het HEPA filter verlengd.
 • HEPA filter, deze is 99.97% effectief in het verwijderen van kleine onzichtbare (fijn)stofdeeltjes, rook, bacteriën, virussen en andere micro-organismen. Het filter is met anti-microbial behandeld om schimmelvorming en het overleven van micro-organismen op het filter tegen te gaan.
 • Actieve kool filter, actieve kool is een speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden en is daardoor een sterk absorptiemiddel. Actieve kool kenmerkt zich door het zeer grote oppervlak, een gram vaste stof kan een oppervlak hebben van enkele honderden vierkante meters. Hierdoor is het in staat verschillende schadelijke stoffen aan zich te binden, en is het actieve kool filter effectief tegen vluchtige organische stoffen, sigarettenrook en onaangename luchtjes.

Optionele filters voor extreme omstandigheden en specifieke toepassingen

De inzetbaarheid van de Winix U300 is verder uit te breiden door toepassing van optionele filters die de luchtreinigende werking en/of de levensduur van de filters verlengen in bijzondere of sterk vervuilde omstandigheden; 
 
 • Het Carbotech filter gebruikt een materiaal dat ontwikkeld is voor industriële omstandigheden zoals o.a. in de luchtvaart (kerosine) en in militaire toepassingen, dit filter bestaat uit een synthetische actieve kool met extreme absorberende eigenschappen. Dit filter vergrote de gas-, vluchtige stoffen-, en geurabsorberende eigenschappen van de U300 voor gebruik tegen rooklucht, op plaatsen waar veel met lijm gewerkt wordt, waar een sterke geurbelasting heerst, waar chemische dampen bestreden moeten worden, in nagelstudio's, waar geverfd wordt en andere omstandigheden waar extra sterke luchtzuivering gevraagd is of waar de lucht extra zuiver dient te zijn.
 • Optioneel is de Winix U300 ook met een Medium filter uit te rusten, deze kan tussen het voor- en HEPA filter worden geplaatst en vangt de vervuilingen op die het voorfilter passeren. Hierdoor hoeft het HEPA filter alleen nog maar de zeer kleine deeltjes te filteren en wordt de levensduur verlengd. De U300 is reeds zeer geschikt voor inzet tegen sigarettenrook en hiermee blijft ook de levensduur van de filters op peil.

De Carbotech en Medium filters kunnen tussen het voor- en HEPA filter worden geplaatst, let wel; er is slechts plaats voor één soort extra filter, dus óf het Carbotech óf het Medium filter.

Plasma-ionisatie voor extra luchtzuiverende werking

Naaste de filters die alle mogelijke partikelen uit de lucht filteren wordt in de Winix luchtreinigers tevens een plasmasysteem toegepast die de lucht ioniseert en tevens vluchtige stoffen, geuren, allergenen en micro-organismen bestrijdt.

Dit ozonvrije ionisatiesysteem breekt onaangename geuren af, en bestrijdt vluchtige stoffen, allergenen en micro-organismen, tevens heeft het een antistatische werking zodat (fijn)stofdeeltjes zich niet aan de wanden of andere oppervlakten hechten maar in de lucht blijven zweven zodat ze door de luchtreiniger kunnen worden gefilterd.

Deze technologie wordt ook wel plasma- of actieve luchtreiniging genoemd, de vervuilingen worden op moleculair niveau bestreden, dit in tegenstelling tot passieve luchtreiniging waar de vervuilingen door filters worden bestreden. De reinigende werking van deze ionen is actief in de gehele ruimte en dringt zelfs door in poreuze materialen.

Deze werking maakt het toestel ook geschikt om muf of naar sigarettenrook ruikende kleding, gordijnen of andere stoffen van geuren te ontdoen.

De plasma-ionisatie is naar wens in- of uit te schakelen naar gelang de gewenste effectiviteit.

geurverdrijvende werking Winix U300

Bedieningspaneel Winix luchtreiniger

allergenen, fijnstof, huisdier, pollen, astma luchtreiniger

Foto/video


Winix PlasmaWave luchtzuivering

 

Technologieën in de Winix luchwassers en luchtreinigers:


Een test om de ozonvrije werking van het Winix PlasmaWave ionisatiesysteem aan te tonen:

Specificaties
Inclusief Carboteck filter Ja
Reinigingselementen Voorfilter, HEPA filter, Actieve kool filter, Plasma systeem, Antibacterieel materiaal
Ionisatie Ja
Geschikt voor ruimten tot ca. 62 m2 (meer informatie)
Ruimtecapaciteit binnen 20 minuten volgens AHAM 28 m2 (meer informatie)
CADR-waarde pollen 197
CADR-waarde rook 214
CADR-waarde stof 197
Automatische werking Ja
Sensoren Stof, Geur, Gas, Licht
Werkingsstanden 4
Gewicht 7.30 kg
Afmetingen 550 x 414 x 264 mm (HxBxD)
Geluidsniveau 26 / 35 / 46 / 55 dB
Luchtdoorvoer per uur 300 m3
Levensduur luchtreinigingselementen tot ca. 1 jaar, afhankelijk van de omstandigheden
Stroomverbruik 4 - 60 Watt
Voltage 220 - 240 Volt/50Hz
Garantie 2 jaar
Accessoires

De Winix U300 wordt standaard gebruiksklaar geleverd met een filterset bestaande uit voorfilter, HEPA filter en actieve kool filter, het Carbotech filter is een optioneel filter ter vergroting van de geur/gas/vluchtige stoffen absorberende werking onder zware, professionele of industriële omstandigheden, de Medium filterset is ter verlenging van de levensduur van HEPA filter onder zeer stoffige omstandigheden of bij sigarettenrook.

De Carbotech en Medium filters kunnen tussen het voor- en HEPA filter worden geplaatst, let wel; er is slechts plaats voor één soort extra filter, dus óf het Carbotech óf het Medium filter.

Gerelateerde producten
Beoordelen
Winix | Geplaatst door: | Geplaatst op: 04-01-2017
Levering
Werking
Kwaliteit
Algemeen oordeel
Goed apparaat, maar nogal lawaaierig in vergelijking met Blueair 503. Maar het is ook goedkoper, vandaar.
Winix 300 | Geplaatst door: | Geplaatst op: 21-04-2016
Levering
Werking
Kwaliteit
Algemeen oordeel
De winix 300 is een prima product dat zijn verwachtingen waar maakt.
Winix PlasmaWave Luchtreinigers | Geplaatst door: | Geplaatst op: 28-03-2015
Levering
Werking
Kwaliteit
Algemeen oordeel
In verband met allergieën voor onder andere verschillende geur- en smaakstoffen hebben wij onlangs een bezoek gebracht aan Itec om ons te laten informeren over luchtreinigers. Tijdens dit bezoek zijn wij netjes, enthousiast en op een persoonlijke wijze geholpen. Na zeer goed geïnformeerd te zijn over de verschillende luchtreinigers, hun werking en welke luchtreiniger i.v.m. de allergieklachten de beste is, hebben wij de Winix U450 luchtreiniger gekocht. Hierbij hebben wij van de mogelijkheid gebruik gemaakt om een extra carbontech industrieel filter in de luchtreiniger te plaatsen. Sindsdien maken we intensief gebruik van de luchtreiniger en hebben we er veel plezier van. De luchtreiniger zuivert binnen redelijk korte tijd de lucht van onder meer kook- en baklucht, parfum, brandlucht (openhaard, etc.) en andere vervuiling, waardoor de bestaande allergieklachten worden verlicht. Zelfs extreme knoflooklucht en lucht van specerijen/kruiden worden door de luchtreiniger gezuiverd. Wij gebruiken het luchtreinigingsfilter momenteel in huis, maar deze is ook zeker voor een persoonlijke werkkamer aan te raden. Inmiddels hebben wij i.v.m. een ongunste indeling van ons huis eveneens een Winix U300 aangekocht. Ook over dit filter zijn wij erg te spreken. De luchtreinigers van Winix hebben een mooie vormgeving en zijn overal gemakkelijk neer te zetten. Daarnaast is de ‘auto’-stand een uitkomst. Beide luchtreinigers zijn in de eerste twee standen stil tot redelijk geruisloos. Alleen in de turbostand hoor je hem goed, maar dan waai je ook bijna weg. ;) Kortom top luchtreiniger, erg blij mee! Zeker aan te raden voor zowel mensen met matige maar ook ernstige allergieën; maar ook voor mensen zonder allergieën zal het de luchtkwaliteit sterk verbeteren.
Winix U300 | Geplaatst door: | Geplaatst op: 12-03-2015
Levering
Werking
Kwaliteit
Algemeen oordeel
Al jaren heb ik last van mijn luchtwegen tijdens het slapen met als gevolg 's ochtends een verstopte neus en opgedroogde keel waardoor je al vermoeid aan je dag begon. Na het plaatsen van de Winix U300 PlasmaWave op onze slaapkamer (augustus 2014) zijn alle klachten gelukkig verleden tijd. Ik wordt uitgerust wakker zonder dichte neus en droge keel. Deze unit is voor mij een onmisbare toevoeging in de slaapkamer. De luchtreiniger staat eigenlijk altijd in de automatische modus waardoor deze zelf bepaald hoe hard er gefilterd moet worden. Bij nacht schakelt de luchtreiniger automatisch naar de (fluister) stille stand waardoor je geen last hebt van geluiden tijdens het slapen. Ik kan iedereen die last heeft van een vorm van hooikoorts deze luchtreiniger aanbevelen.
Herman | Geplaatst door: | Geplaatst op: 27-07-2014
Levering
Werking
Kwaliteit
Algemeen oordeel
Zeer goed resultaat, verlost van hoofpijn 's morgens of overdag.
Winnix-u300 plasmawave | Geplaatst door: | Geplaatst op: 19-02-2014
Levering
Werking
Kwaliteit
Algemeen oordeel
goede service en toestel beantwoord aan onze vooropgestelde verwachtingen. Ik kan dan ook zeggen dat dit een aanrader is en beoordeel dit apparaat dan ook met een dikke 9
vernuftig apparaat | Geplaatst door: | Geplaatst op: 27-11-2013
Sinds een maand een U300. In de stille modus nauwelijks hoorbaar, in de automatische modus schakelt de luchtreiniger (tijdelijk) op als de luchtkwaliteit omlaag gaat, meer filters en hogere capaciteit dan onze vorige luchtreiniger, volgende U300 en U450 zijn in bestelling.
Winix U300 PlasmaWave Luchtreiniger | Geplaatst door: | Geplaatst op: 04-02-2013
Heb in November mijn eerste winix u300 plasmawave luchtreiniger gekocht, om uit te proberen of die naar wens werkt . Wij zetten de luchtreiniger in , in de rookersruimte binnen onze zorg en verpleeghuis . Moet zeggen , dat deze luchtreinigers zeer goed hun best doen .In het verleden hadden wij lucht reinigers met alleen een koolstoffilter erin, en je bleef toch altijd met nare luchtjes zitten . De Winix bevalt ons zo goed,zodat we er nu al vijf van in huis hebben gehaald ,en de vraag blijft telkens terug komen, of andere er ook een kunnen krijgen . Geef dit apparaat een dikke negen .

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Winix U300 PlasmaWave Luchtreiniger

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Levering
Werking
Kwaliteit
Algemeen oordeel
Downloads

Downloads

Aanbiedingen
 • Het Carbotech filter gebruikt een materiaal dat ontwikkeld is voor industriële omstandigheden zoals o.a. in de luchtvaart (kerosine) en in militaire toepassingen, dit filter bestaat uit een synthetische actieve kool met extreme absorberende eigenschappen. Dit filter vergroot de gas-, vluchtige stoffen-, en geurabsorberende eigenschappen van de U300 voor gebruik tegen rooklucht, op plaatsen waar veel met lijm gewerkt wordt, waar een sterke geurbelasting heerst, waar chemische dampen bestreden moeten worden, in nagelstudio's, waar geverfd wordt en andere omstandigheden waar extra sterke luchtzuivering gevraagd is of waar de lucht extra zuiver dient te zijn.
 • Optioneel is de Winix U300 ook met een Medium filter uit te rusten, deze kan tussen het voor- en HEPA filter worden geplaatst en vangt de vervuilingen op die het voorfilter passeren. Hierdoor hoeft het HEPA filter alleen nog maar de zeer kleine deeltjes te filteren en wordt de levensduur verlengd. De U300 is reeds zeer geschikt voor inzet tegen sigarettenrook en hiermee blijft ook de levensduur van de filters op peil.

Winix U300 + extra filterset

 • Winix U300 PlasmaWave luchtreiniger
 • Filterset Winix U300 luchtzuiveraar

Vanaf: € 288,00

Incl. BTW en verzending
Uw voordeel: € 20,00

Winix U300 + Carbotech Industrieel filter

 • Winix U300 PlasmaWave luchtreiniger
 • /

Vanaf: € 259,00

Incl. BTW en verzending
Uw voordeel: € 7,00

Winix U300 + Medium filterset

 • Winix U300 PlasmaWave luchtreiniger
 • Medium filters Winix U300 HR950 HR1000 luchtzuiveraar

Vanaf: € 259,00

Incl. BTW en verzending
Uw voordeel: € 5,00

Winix U300 + Air Cube

 • Winix U300 PlasmaWave luchtreiniger
 • Air Cube fijnstofmeter

Vanaf: € 438,00

Incl. BTW en verzending
Uw voordeel: € 40,00