Winix U450 PlasmaWave Luchtreiniger

HEPA luchtreiniger met plasma-ionisatie voor grotere ruimten

Incl. carboteck filter
gratis hygrometer
Waarom dit product
 • Zeer krachtige luchtreiniger
 • Uitstekende filtratie van fijnstof door hoogwaardig HEPA filter
 • Volwaardig actievie kool filter voor optimale absorptie van geuren en gassen
 • Te voorzien van speciale custom filters voor extra functionaliteit en langere levensduur van de filters onder zware omstandigheden
 • Ook geschikt voor (semi-)professionele toepassingen
 • Automatische en handmatige bediening
 • Uitstekende prijs-effectiviteitsverhouding, beste van alle luchtreinigers in onze ervaring
 • Functionaliteit gelijk aan de U300, maar is een slag groter, met grotere filters voor meer luchtzuiverende werking en langere levensduur van de filters
 • PlasmaWave ionisatie
 • CADR-gecertificeerd
 • Capaciteit 509 m³/uur
 • Geschikt voor ruimten tot ca. 99 m2 (meer informatie)
€ 399,00
€ 339,00
Incl. BTW en verzending

De Winix U450 is de krachtigste luchtreiniger in de Winix U-serie, met de grote luchtfilters en de grote luchtdoorvoer is het toestel geschikt om de luchtkwaliteit in grotere ruimten en onder zwaardere omstandigheden te optimaliseren.

De Winix U450 kan volautomatisch zijn werking aanpassen aan de omstandigheden door toepassing van stof-, geur- en gassensoren, de werking en effectiviteit is  AHAMBritish Allergy Foundation en ECARF gecertificeerd.

De U450 HEPA luchtreiniger is met zijn 3 filters (wasbaar voorfilter, HEPA filter en volwaardig actieve kool filter) en plasma systeem bijzonder effectief tegen allergenen/pollen, bacteriën, virussen, allergenen, (fijn)stof, sigarettenrook en vluchtige organische stoffen, de luchtreiniger is zowel automatisch als handmatig te bedienen via het bedieningspaneel of met de afstandbediening.

De luchtzuiverende capaciteit van 509 kubieke meter per uur maakt de Winix U450 geschikt voor gebruik in ruimten tot ca. 102 vierkante meter (ca. 255 kubieke meter) onder relatief milde omstandigheden, 58m² /145m³ onder middelzware omstandigheden en 41m² /102m³ onder zware omstandigheden.

Nu inclusief Carbotech filter van industriële kwaliteit voor extra werking tegen geuren, vluchtige stoffen en gassen, en een langere levensduur van de standaard filterset.


Onder "Foto/Video" zijn enkele tests van de effectiviteit en werking van de Winix U450 te vinden. Onder "Accessoires" vind u vervangingsfilters en speciale filters die de U450 nog beter geschikt maakt voor specifieke en zware toepassingen zoals sigarettenrook, zware stofbelasting, vluchtige stoffen, geuren en gassen.

I.v.m. de afmetingen van de doos is de Winix U450 niet geschikt voor levering via een DHL Parcelshop, kan dus alleen bij het door u opgegeven adres afgeleverd worden.

 

logo winix

 

Winix PlasmaWave HEPA Luchtreiniger

Eigenschappen
Winix U450 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Combinatie van luchtzuivering met filters en Actieve luchtreiniging door Plasma Ionisatie
De combinatie van True HEPA, actieve kool filters en plasma-ionisatie maakt de Winix U450 PlasmaWave luchtreiniger een effectieve kwaliteitsluchtreiniger voor inzet tegen alle mogelijk denkbare vervuilingen, micro-organismen en allergenen.

Winix U450 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

True-HEPA luchtzuivering voor optimale filtratie van partikelen waaronder fijnstof
Het HEPA filter is 99.97% effectief in het verwijderen van kleine onzichtbare (fijn)stofdeeltjes, rook, pollen, pluizen, tonerstof, kwartsstof, allergenen (waaronder huisstofmijt), bacteriën virussen en andere micro-organismen. Het filter is met anti-microbial behandeld om schimmelvorming en het overleven van micro-organismen op het filter tegen te gaan.

Winix U450 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Absorptie van vluchtige stoffen en gassen door het actieve kool filter
Actieve kool is een speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden en is daardoor een sterk absorptiemiddel. Actieve kool kenmerkt zich door het zeer grote oppervlak, een gram vaste stof kan een oppervlak hebben van enkele honderden vierkante meters. Hierdoor is het in staat verschillende schadelijke stoffen aan zich te binden, en is het actieve kool filter effectief tegen vluchtige organische stoffen, sigarettenrook en onaangename luchtjes.

Winix U450 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Gebruiksvriendelijk met handmatige en automatische bediening
De U450 Plamawave is naar keuze handmatig of automatisch te bedienen, in de automatische stand past de werking van het toestel zich aan de door de stof-, gas- en lichtsensoren gemeten luchtkwaliteit en lichtintensiteit aan

Winix U450 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Energiezuinig en efficient
Bij de ontwikkeling van de Winix PlasmaWave luchtreinigers is veel aandacht aan energieverbruik en milieuvriendelijkheid, in de automatische werking zal het toestel altijd naar de meest energiezuinige werking schakelen als de luchtkwaliteit voldoende is, voor de productie zijn zo veel mogelijk recyclebare materialen gebruikt. De Winix U450 is EnergyStar gecertificeerd.

Winix U450 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger  

Plasma-ionisatie voor complete luchtreinigende werking
Naast de filters die alle mogelijke partikelen uit de lucht filteren wordt in de Winix luchtreinigers tevens een plasmasysteem toegepast die de lucht ioniseert en tevens vluchtige stoffen, geuren, allergenen en micro-organismen bestrijdt.

Winix U450 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger   Stil en veilig
De U450 PlasmaWave schakelt als het donker wordt automatisch naar een stille werkingsstand zodat deze 's nachts ook in ruimten zoals de slaapkamer in te zetten is, deze stille stand is natuurlijk ook handmatig te selecteren. De luchtreiniger produceert absoluut geen ozon uit zodat deze ook in te zetten is voor mensen met gevoelige luchtwegen zoals bijvoorbeeld baby's en jonge kinderen. 
Winix U450 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger   Lichtsensor voor automatische stille werking
Als het toestel in de automatische modus functioneert zal het als het donker wordt automatisch naar de stille nachtstand schakelen, hierbij zal het toestel in de stilste stand blijven werken en wordt de verlichting van het bedieningspaneel gedimd, dit maakt het toestel geschikt voor gebruik in de slaapkamer.
Winix U450 PlasmaWave HEPA Luchtreiniger   Gecertificeerde effectiviteit
De U450 luchtreiniger is door AHAM getest en gecertificeerd, Amerikaanse Association of Home Appliance Manufacturers (AHAM), deze instantie test en certificeert luchtreinigers op effectiviteit tegen rook, stof en pollen, en geeft een indicatie van de ruimte waarin een luchtreiniger binnen 20 minuten 80% verbetering van de luchtkwaliteit kan bereiken.

 

Hoge kwaliteit filters voor effectieve luchtzuivering

Filters Winix U450 HEPA Plasma luchtreiniger thyzo

 • Wasbaar voorfilter, verwijdert stof deeltjes, pluizen en (huisdieren)haren, hiermee wordt de levensduur van het HEPA filter verlengd.
 • HEPA filter, deze is 99.97% effectief in het verwijderen van kleine onzichtbare (fijn)stofdeeltjes, rook, bacteriën, virussen en andere micro-organismen. Het filter is met anti-microbial behandeld om schimmelvorming en het overleven van micro-organismen op het filter tegen te gaan.
 • Actieve kool filter, actieve kool is een speciaal behandelde koolstof die de eigenschap heeft allerlei stoffen aan zich te kunnen binden en is daardoor een sterk absorptiemiddel. Actieve kool kenmerkt zich door het zeer grote oppervlak, een gram vaste stof kan een oppervlak hebben van enkele honderden vierkante meters. Hierdoor is het in staat verschillende schadelijke stoffen aan zich te binden, en is het actieve kool filter effectief tegen vluchtige organische stoffen, sigarettenrook en onaangename luchtjes.

Optionele filters voor extreme omstandigheden en specifieke toepassingen

De inzetbaarheid van de Winix U450 is verder uit te breiden door toepassing van optionele filters die de luchtreinigende werking en/of de levensduur van de filters verlengen in bijzondere of sterk vervuilde omstandigheden; 
 
 • Het Carbotech filter gebruikt een materiaal dat ontwikkeld is voor industriële omstandigheden zoals o.a. in de luchtvaart (kerosine) en in militaire toepassingen, dit filter bestaat uit een synthetische actieve kool met extreme absorberende eigenschappen. Dit filter vergrote de gas-, vluchtige stoffen-, en geurabsorberende eigenschappen van de U450 voor gebruik tegen rooklucht, op plaatsen waar veel met lijm gewerkt wordt, waar een sterke geurbelasting heerst, waar chemische dampen bestreden moeten worden, in nagelstudio's, waar geverfd wordt en andere omstandigheden waar extra sterke luchtzuivering gevraagd is of waar de lucht extra zuiver dient te zijn.
 • Optioneel is de Winix U450 ook met een Medium filter uit te rusten, deze kan tussen het voor- en HEPA filter worden geplaatst en vangt de vervuilingen op die het voorfilter passeren. Hierdoor hoeft het HEPA filter alleen nog maar de zeer kleine deeltjes te filteren en wordt de levensduur verlengd. De U300 is reeds zeer geschikt voor inzet tegen sigarettenrook en hiermee blijft ook de levensduur van de filters op peil.

De Carbotech en Medium filters kunnen tussen het voor- en HEPA filter worden geplaatst, let wel; er is slechts plaats voor één soort extra filter, dus óf het Carbotech óf het Medium filter.

Plasma-ionisatie voor extra luchtzuiverende werking

Naaste de filters die alle mogelijke partikelen uit de lucht filteren wordt in de Winix luchtreinigers tevens een plasmasysteem toegepast die de lucht ioniseert en tevens vluchtige stoffen, geuren, allergenen en micro-organismen bestrijdt.

Dit ozonvrije ionisatiesysteem breekt onaangename geuren af, en bestrijdt vluchtige stoffen, allergenen en micro-organismen, tevens heeft het een antistatische werking zodat (fijn)stofdeeltjes zich niet aan de wanden of andere oppervlakten hechten maar in de lucht blijven zweven zodat ze door de luchtreiniger kunnen worden gefilterd.

Deze technologie wordt ook wel plasma- of actieve luchtreiniging genoemd, de vervuilingen worden op moleculair niveau bestreden, dit in tegenstelling tot passieve luchtreiniging waar de vervuilingen door filters worden bestreden. De reinigende werking van deze ionen is actief in de gehele ruimte en dringt zelfs door in poreuze materialen.

Deze werking maakt het toestel ook geschikt om muf of naar sigarettenrook ruikende kleding, gordijnen of andere stoffen van geuren te ontdoen.

De plasma-ionisatie is naar wens in- of uit te schakelen naar gelang de gewenste effectiviteit.

geurverdrijvende werking Winix U450
Luchtreiniger tegen sigarenrook

Zoals gebruikt door de Agio sigarenfabriek

De Winix U450 wordt door Agio ingezet in ruimten waar sigaren gerookt en getest worden, en hoe aangenaam dit aroma door de meesten ook wordt ervaren, de lucht zal ook weer hiervan gezuiverd moeten worden.

Voor deze intensieve belasting is de Winix U450 een uitstekend instrument.

 

Bedieningspaneel Winix U450 luchtreiniger

allergenen, fijnstof, huisdier, pollen, astma luchtreiniger

Foto/video

Winix PlasmaWave luchtzuivering

 Een test van de filtereffectiviteit van de U450

Een test om de ozonvrije werking van het Winix PlasmaWave ionisatiesysteem aan te tonen, in dit geval in een Winix U300 luchtreiniger, maar het ionisatiesysteem is identiek aan die in de U450:

Technologieën in de Winix luchwassers en luchtreinigers:

Specificaties
Automatische werking Ja
Levensduur luchtreinigingselementen tot ca. 1 jaar, afhankelijk van de omstandigheden
Luchtdoorvoer per uur 509
Voltage 220 - 240
Stroomverbruik 11 - 110
CADR-waarde stof 298
Ruimtecapaciteit binnen 20 minuten volgens AHAM 42
CADR-waarde pollen 343
Afmetingen 650 x 480 x 300
Garantie 2
Geluidsniveau 27 / 38 / 50 / 60
Geschikt voor ruimten tot ca. 99
Accessoires

De Winix U450 wordt standaard gebruiksklaar geleverd met een filterset bestaande uit voorfilter, HEPA filter en actieve kool filter, het Carbotech filter is een optioneel filter ter vergroting van de geur/gas/vluchtige stoffen absorberende werking onder zware, professionele of industriële omstandigheden, de Medium filterset is ter verlenging van de levensduur van HEPA filter onder zeer stoffige omstandigheden of bij sigarettenrook.

De Carbotech en Medium filters kunnen tussen het voor- en HEPA filter worden geplaatst, let wel; er is slechts plaats voor één soort extra filter, dus óf het Carbotech óf het Medium filter.

Filterset Winix U450
€ 89,00 Excl. Btw: € 73,55
Medium Filter Winix U450 (set van 5)
€ 27,00 Excl. Btw: € 22,31
Carbotech industriëel filter t.b.v. Winix U450
€ 30,00 Excl. Btw: € 24,79
Winix ZERO Pro PlasmaWave luchtreiniger
€ 329,00 Excl. Btw: € 271,90
Gerelateerde producten
PureAirPro 550 professionele luchtreiniger

Regular Price: € 749,00

Special Price: € 699,00 Excl. Btw: € 577,69

Airbi Airwasher luchtwasser / bevochtiger

Regular Price: € 299,00

Special Price: € 269,00 Excl. Btw: € 222,31

Airbi Maximum luchtwasser / bevochtiger

Regular Price: € 519,00

Special Price: € 469,00 Excl. Btw: € 387,60

Airbi Prime luchtwasser / luchtbevochtiger

Regular Price: € 399,00

Special Price: € 349,00 Excl. Btw: € 288,43

Reviews
Winix U450 | Geplaatst door: | Geplaatst op: 21-04-16
Levering
Werking
Kwaliteit
Algemeen oordeel
Prachtig toestel dat zijn werk goed doet. Voldoet geheel aan mijn verwachtingen.
Winix | Geplaatst door: | Geplaatst op: 06-01-16
Levering
Werking
Kwaliteit
Algemeen oordeel
De levering was zeer snel en prima service tijdens de chat cessie. Mijn zoontje met astmatische aanleg (onder de 6 mag het nog geen astma worden genoemd ) heeft diverse puffers maar had ondanks de medicijnen nachtelijke hoestaanvallen tot braken aan toe. De hoestbuien zijn heel erg vermindert en nu horen we hem nauwelijks hoesten. Hij is hierdoor veel beter uitgerust.
Prijskampioen | Geplaatst door: | Geplaatst op: 27-10-15
Levering
Werking
Kwaliteit
Algemeen oordeel
Dit apparaat doet wat het beloofd, de sensor reageert direct op vluchtige gassen/aroma's. Ook worden fijnstofdeeltjes op de hoogste stand snel verwijderd uit de ruimte. Dit heb ik met metingen kunnen bevestigen. Op stookdagen zijn de fijnstofwaardes buiten makkelijk 15-20 keer hoger! Tip neem de U450 , de extra capaciteit is de meerprijs waard. Pluspunten: Doet wat het beloofd Energiezuinig Betaalbare filters "Minpuntjes": Geen programmeerfunctie/timer Sporadisch brommen bij nachtstand
luchtreiniger | Geplaatst door: | Geplaatst op: 24-10-15
Levering
Werking
Kwaliteit
Algemeen oordeel
zeker aan te bevelen overweeg 2é toestel
gezondheid | Geplaatst door: | Geplaatst op: 24-10-15
Levering
Werking
Kwaliteit
Algemeen oordeel
verschil is duidelijk voelbaar een frisse geur betere ademhaling meer energie prima product snelle en duidelijke hulp bij keuze bedankt
Geweldig | Geplaatst door: | Geplaatst op: 15-09-15
Levering
Werking
Kwaliteit
Algemeen oordeel
Mooi toestel doet het geweldig goed bij nare luchtjes van de hond. Geweldig goed tegen allergie
Winix PlasmaWave Luchtreinigers | Geplaatst door: | Geplaatst op: 28-03-15
Levering
Werking
Kwaliteit
Algemeen oordeel
In verband met allergieën voor onder andere verschillende geur- en smaakstoffen hebben wij onlangs een bezoek gebracht aan Itec om ons te laten informeren over luchtreinigers. Tijdens dit bezoek zijn wij netjes, enthousiast en op een persoonlijke wijze geholpen. Na zeer goed geïnformeerd te zijn over de verschillende luchtreinigers, hun werking en welke luchtreiniger i.v.m. de allergieklachten de beste is, hebben wij de Winix U450 luchtreiniger gekocht. Hierbij hebben wij van de mogelijkheid gebruik gemaakt om een extra carbontech industrieel filter in de luchtreiniger te plaatsen. Sindsdien maken we intensief gebruik van de luchtreiniger en hebben we er veel plezier van. De luchtreiniger zuivert binnen redelijk korte tijd de lucht van onder meer kook- en baklucht, parfum, brandlucht (openhaard, etc.) en andere vervuiling, waardoor de bestaande allergieklachten worden verlicht. Zelfs extreme knoflooklucht en lucht van specerijen/kruiden worden door de luchtreiniger gezuiverd. Wij gebruiken het luchtreinigingsfilter momenteel in huis, maar deze is ook zeker voor een persoonlijke werkkamer aan te raden. Inmiddels hebben wij i.v.m. een ongunste indeling van ons huis eveneens een Winix U300 aangekocht. Ook over dit filter zijn wij erg te spreken. De luchtreinigers van Winix hebben een mooie vormgeving en zijn overal gemakkelijk neer te zetten. Daarnaast is de ‘auto’-stand een uitkomst. Beide luchtreinigers zijn in de eerste twee standen stil tot redelijk geruisloos. Alleen in de turbostand hoor je hem goed, maar dan waai je ook bijna weg. ;) Kortom top luchtreiniger, erg blij mee! Zeker aan te raden voor zowel mensen met matige maar ook ernstige allergieën; maar ook voor mensen zonder allergieën zal het de luchtkwaliteit sterk verbeteren.
Gebruik in Marechaussee missie in buitenland nabij bruinkool centrale | Geplaatst door: | Geplaatst op: 16-03-15
Levering
Werking
Kwaliteit
Algemeen oordeel
Jouw advies om er een met overcapaciteit te nemen was goed. Het apparaat staat op de legeringskamer hoofdzakelijk in de lage stand te draaien waardoor je geen geluidsoverlast ervaart. Enkele keren per dag schakelt het apparaat door naar een hogere stand en soms zelfs in de hoogste stand. Ook de stank van de verbrandingsgassen van nat hout en bruinkool in de legeringskamer is verdwenen. 1 tot 2 keer per dag wordt er gedurende 1 uurtje gelucht en staat het apparaat even uit maar daarna is de stank binnen een kwartiertje weer verdwenen als het apparaat weer aanstaat.
Winix U450 PlasmaWave Luchtreiniger | Geplaatst door: | Geplaatst op: 21-06-14
Levering
Werking
Kwaliteit
Algemeen oordeel
Mooi toestel, doet wat hij moet doen. Kan weer heerlijk vrij ademen, en dit apparaat neemt ook de geuren snel weg. Ik heb verschillende apparaten met elkaar vergeleken en tot de conclusie gekomen dat dit apparaat het best bij ons past. iTec nam de tijd voor me en gaven goed advies. Levering de volgende dag al. Had nog wat vragen ook daar namen ze weer de tijd voor.
Clean Air | Geplaatst door: | Geplaatst op: 20-02-14
Levering
Werking
Kwaliteit
Algemeen oordeel
Prima toestel,voldoet volledig aan de verwachtingen.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Winix U450 PlasmaWave Luchtreiniger
  1 star 2 stars 3 stars 4 stars 5 stars
Levering
Algemeen oordeel
Kwaliteit
Werking