Innova HRA-i PLUS

Verwarming, koeling en ventilatie met wtw in één compacte unit

De Innova HRA-i Plus is een geavanceerd ventilatie- en verwarmingssysteem dat is ontworpen om de binnenluchtkwaliteit in woningen te optimaliseren. Het systeem maakt gebruik van warmteterugwinning (HR) om energie-efficiëntie te maximaliseren.

Verwarming, koeling en ventilatie in compacte behuizing

De Innova HRA-i Plus is geschikt om:

 • Te ventileren met warmteterugwinning
 • Te ventileren in combinatie met koelen en verwarmen
 • Alleen te koelen en verwarmen

Bij inzet van de Innova HRA-i Plus voor ventilatie wordt verse buitenlucht naar binnen gebracht terwijl tegelijkertijd vervuilde binnenlucht naar buiten wordt afgevoerd. Het toestel heeft een ingebouwde warmtewisselaar die de warmte overdraagt van de afgevoerde lucht naar de binnenkomende lucht. Hierdoor kan het systeem de temperatuur en vochtigheid van de binnenlucht reguleren, terwijl energieverlies tot een minimum wordt beperkt.

Daarnaast is de HRA-i Plus in staat de ventilerende werking te combineren met verwarming of koeling. De warmtewisselaar onttrekt de warmte of koelte aan de af te voeren binnenlucht en geeft deze af aan de verse lucht die vervolgens door de warmtepomp verder wordt verwarmd of gekoeld. Het laatste beetje warmte of koelte wat door de warmtewisselaar niet geabsorbeerd is wordt door de warmtepomp nog aan de af te voeren lucht onttrokken zodat 100% van de energie in de binnenlucht behouden blijft.

Ook is de HRA-i Plus tevens in staat alleen te koelen of verwarmen als de luchtkwaliteit reeds op niveau is zodat het toestel met een minimum aan energieconsumptie kan werken.

De HRA-i Plus is ontwikkeld voor toepassing in NZEB gebouwen en kan ingezet worden voor ventilatie met ondersteuning in verwarming en koeling of als hoofdverwarming/koeling afhankelijk van de ruimtegrootte en isolatiewaarden, wij adviseren u graag voor uw individuele toepassing.

innova energie inverter airco

Beschikbaarheid:
Levertijd op aanvraag
€ 0,00 € 0,00

Waarom dit product

 • Verwarming, koeling en ventilatie in één compact toestel
 • Ventilatie capaciteit 145m³/uur
 • Verwarmingscapaciteit 3,71 kW
 • Koelcapaciteit 2.71 kW
 • Sensoren voor temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit
 • WIFI connected voor bediening op afstand
 • Luchtfilters (ePM1, ISO16890) voor luchtzuivering
 • WTW met warmtewisselaar en warmtepomp

Verse, maar ook gezuiverde lucht voor een gezond binnenklimaat

Bovendien is de Innova HRA-i Plus uitgerust met filters die fijne deeltjes en allergenen uit de lucht kunnen filteren, waarbij de verse lucht reeds vrij is van binnenshuis gerecirculeerde allergenen en vluchtige stoffen (zoals formaldehyde) zorgen de luchtfilters dat deze lucht tevens gezuiverd wordt van (fijn)stof, pollen en andere in de buitenlucht aanwezige allergenen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Innova HRA-i Plus is het intelligente besturingssysteem. Dit systeem past automatisch de ventilatiesnelheid aan op basis van de luchtkwaliteit in de woning. Het maakt gebruik van sensoren om het niveau van vervuilende stoffen, zoals koolstofdioxide (CO2), vochtigheid en vluchtige organische stoffen (VOS) te meten. Op basis van deze metingen past het systeem de ventilatie aan om een optimale luchtkwaliteit te behouden.

Met de Innova HRA-i Plus kunt u genieten van een comfortabel binnenklimaat met frisse, gezonde lucht, terwijl u tegelijkertijd energie bespaart. Het is een betrouwbare en efficiënte oplossing voor ventilatie in moderne woningen.

Werkingsstanden

De Innova HRA-i Plus kent drie standaard werkingsstanden die handmatig en automatisch kunnen worden geselecteerd aan de hand van de door het toestel gemeten luchtkwaliteit:

Ventilatie met warmteterugwinning

Ventilatie met warmteterugwinning

Zowel in de verwarmings- als in de koelmodus blijft HRA-i PLUS bij het bereiken van de gewenste kamertemperatuur actief zodat er nog steeds verse, gefilterde lucht wordt aangevoerd, de ingebouwde warmtewisselaar zorgt ervoor dat de verse buitenlucht wordt gekoeld of opgewarmd zodat het verlies minimaal is. De verse lucht wordt tevens gefilterd om (fijn)stof, pollen, allergenen en andere partikels uit de lucht te zuiveren.

Ventilatie met warmteterugwinning en koeling of verwarming

Ventilatie, warmteterugwinning, koeling en verwarming in éénAls de kamertemperatuur naar de gewenste waarde moet worden gebracht past de HRA-i Plus een combinatie van ventilatie met warmteterugwinning toe in combinatie met inzet van de warmtepomp.

De af te voeren binnenlucht gaat eerst door de warmtewisselaar zodat de warmte of koelte afgegeven kan worden aan de vers aangezogen buitenlucht, vervolgens onttrekt de warmtepomp bij verwarming de laatste warmte aan de afgezogen lucht om dit de ruimte verder op te warmen. In de koelende werking wordt de laatste warmte aan de afgevoerde lucht onttrokken om de verse lucht verder af te koelen.

Verwarming of koeling middels warmtepomp

Koeling of verwarming met warmtepompDe in de HRA-i Plus toegepaste sensoren meten continu de luchtkwaliteit, als deze reeds op een hoog niveau is maar de kamertemperatuur nog niet op het gewenste niveau is wordt alleen de warmtepomp ingezet. Hierbij zijn de binnen- en buitenluchtstromen gescheiden, bij verwarming wordt er warmte aan de (koude) buitenlucht onttrokken en gebruikt om de binnenlucht op te warmen, bij koeling wordt de warmte aan de binnenlucht onttrokken en aan de buitenlucht afgegeven.

Om de verwarmende werking ook bij zeer lage temperaturen te garanderen is de HRA-i-Plus tevens voorzien van twee 1kW elektrische verwarmingselementen die automatisch inschakelen als er niet voldoende warmte aan de buitenlucht onttrokken kan worden.

Beschikbaarheid:
Levertijd op aanvraag