Wat luchtreinigers kunnen betekenen in het gevecht tegen virussen

Het immuunsysteem


Een goede immuniteit is absoluut essentieel voor de menselijke gezondheid. Het is een complex mechanisme dat ons beschermt tegen aanvallen van pathogene deeltjes van buitenaf. Wanneer het immuunsysteem om de een of andere reden echter verzwakt is, verliest ons lichaam zijn natuurlijke afweer tegen deze ziekteverwekkers en bestrijdt het voortdurend ontstekingen en ziekten. Zelfs kleine kinderen zijn regelmatig ziek, hun immuunsysteem is nog niet volwassen genoeg om met bacteriën of virussen om te gaan. Zelfs een kleine blootstelling aan infectiebronnen kan tot ziekte leiden.

 
Wat schaadt het immuunsysteem?


Het immuunsysteem schaadt bij een verminderde immuun functie, dit kan vele redenen hebben. De meest voorkomende zijn een slechte levensstijl met een gebrek aan lichaamsbeweging en slaap of een teveel stress waar ieder van ons tegenwoordig oorlog mee voert. Wanneer een groot aantal ziekteverwekkers aan de omgeving om ons heen wordt toegevoegd, is een lichte verstoring van onze natuurlijke barrière voldoende voor bacteriën of virussen om ons lichaam binnen te dringen en zich te vermenigvuldigen.

De kwaliteit van de lucht om ons heen en de vochtigheid ervan spelen een grote rol bij de bescherming tegen ziekteverwekkers. Hoe minder de lucht vervuild is, hoe kleiner het risico dat we ons lichaam binnendringen. Het is ook erg belangrijk om voldoende luchtvochtigheid te behouden. Als de lucht droog is, drogen onze ademhalingsslijmvliezen of ogen uit en verliezen ze hun afweer tegen bacteriën, virussen en andere stoffen. Zo hebben luchtreinigers en luchtbevochtigers een onvervangbare plaats in het geval van immuunproblemen.

 
Hoe zit het met de immuniteit bij kinderen


Baby's worden geboren met een volledig ontwikkeld immuunsysteem. Het probleem is dat dit systeem onervaren is. Dit omdat het slechts geleidelijk in aanraking komt met infecties. Frequentie ziekte bij kinderen komt het vaakst voor op de kleuterschool, waar de infectie lawines verspreidt vanwege de collectieve en slechtere hygiënische gewoonten. Enerzijds wordt het immuunsysteem getraind, maar veelvuldige ontstekingen schaden kinderen. Bij veel voorkomendende ziekte bij kinderen is de basis het inspecteren en regelmatig onderhouden van een gezond binnenmillieu.

 

COVID-19 en lucht kwaliteit


Om de COVID-19-pandemie te bedwingen, is het belangrijk de verspreiding van het dodelijke coronavirus tegen te gaan. De verspreiding van het virus gebeurt door kleine druppels met virusdeeltjes bij praten, hoesten, zingen, etc. Helaas is er nog niet veel bekend over deze kleine druppels. Daarom gebruiken de autoriteiten nu de ‘social distance’-regel.

Bron vermelding: ZonWm

In een onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Utrecht worden meerdere onderzoeken gedaan op het gebied van Covid-19, één van die onderzoeken gaat over het belang van luchtkwaliteit in de bestrijding van Covid-19. Uit hun nog altijd lopende onderzoek is inmiddels al gebleken dat de overdracht van het corona virus sterk beïnvloed raakt door de algehele lucht kwaliteit en ventilatie van een ruimte (met name op grote werkplekken en publieke ruimte).

Bron vermelding: ZonMw

Ons aanbod professionele virusbestrijding 

Ons aanbod in virusbestrijding voor thuis 

 

Betere lucht om ons heen


Airco-apparaten helpen om de verdediging te verbeteren. Buiten en binnen vliegen veel deeltjes door de lucht, die in ons lichaam kunnen komen en er een mooie open plek in kunnen vormen. De overgrote meerderheid kan door een luchtreiniger uit onze omgeving worden verwijderd. En degenen die eraan ontsnappen, kunnen onze slijmvliezen aan. Het is voldoende als ze voldoende bevochtigd zijn, wat gemakkelijk te realiseren is met een luchtbevochtiger.

 

 

Itec luchtzuivering