SNE CAP VBO Series geurbestrijder

Multi-fotokatalytische geurbestrijding voor montage in luchtkanalen

De SNE CAP VBO is een eenvoudig in luchtafvoerkanalen te monteren systeem om geuren en vluchtige stoffen af te breken, door de inzet van een UV/fotokatalytische cel zonder filters geeft het systeem geen luchtweerstand en is het in staat grote hoeveelheden lucht te ontgeuren.

De CAP VBO maakt gebruik van dezelfde gepatenteerde UV/multi-fotokatalytische MCI technologie als de SNE CAP modellen maar in een agressievere vorm waarbij schadelijke stoffen sneller worden afgebroken, omdat deze systemen zijn ontwikkeld voor luchtafvoerkanalen kunnen deze ook ozon produceren wat de afbraak van geuren, gassen en vluchtige stoffen versterkt. Hiermee worden niet alleen de geuren afgebroken maar worden ook stoffen geëlimineerd die schadelijk zijn voor de gezondheid.

De CAP VBO kan in combinatie met oliemist filters zelfs een ondersteunende rol spelen in oliemist filtratie, de door filters niet opgevangen oliemoleculen worden afgebroken tot water en kooldioxide.

Deze technologieën zijn tevens zeer effectief tegen micro-organismen als bacteriën, virussen en schimmels wat de CAP VBO ook geschikt maakt voor luchtsterilisatie in luchtafvoer en luchtbehandelingsystemen.

Verschillende soorten fotokatalytisch materiaal hebben verschillende sterke punten, vandaar dat bij het MCI-systeem (Multi Catalytic Oxidation) verschillende fotokatalytische materialen worden toegepast voor een effectiviteit tegen een breed scala aan vervuilingen.

De toegepaste technologieën zijn door SNE zelf ontwikkeld en gepatenteerd, de toegepaste UV kwarts-lampen zijn van hoge Duitse kwaliteit (Heraeus).

De SNE CAP VBO luchtzuiveringssytemen zijn in de volgende versies leverbaar:

Model Voor luchtdoorvoer UV Cel Wattage Prijs (excl. BTW)
CAP-VBO-127-SZ < 300 m³/uur 1x 127mm 5w € 499,00
CAP-VBO-212-SZ < 500 m³/uur 1x 212mm 10W € 549,00
CAP-VBO-287-SZ < 800 m³/uur 1x 287mm 12W € 619,00

SNE HVAC luchtsterilisatiesystemen

v.a. € 603,97 € 499,15
Direct leverbaar
Incl. BTW en verzending
Prijs excl. BTW & incl. verzending
- +
Eigenschappen

Geschikt voor:

Restaurant keuken Lijmgeur Afvalverwerking
Luchtsterilisatie Growroom Kweekruimte
Industrie Chemie Laboratorium

 

SNE ontwikkelde de MCI luchtdesinfectietechnologie voor toepassing in de luchtkanalen van luchtcirculatiesystemen als airconditioning, luchtcirculatie en balansventilatiesystemen. Door toepassing van ultraviolet licht in combinatie met fotokatalystatie worden de micro-organismen in de lucht gedood en worden geuren en vluchtige stoffen geoxideerd. De toegepaste technologiën zijn door SNE zelf ontwikkeld en gepatenteerd.

Ultraviolet licht dringt de celwand van een organisme binnen en reageert daar met het DNA van het organisme. De C=C koolstofverbindingen in de moleculen van het organisme worden afgebroken. Dit leidt tot sterfte van de cellen, waardoor het organisme niet meer kan groeien of zich vermenigvuldigen.

In combinatie met het UV-licht worden optische katalysatoren toegepast, dit zijn samenstellingen van stoffen die als er UV licht op schijnt als gevolg van een katalytische reactie gasvormige waterstofperoxide (H2O2), hydroxyl radicalen (OH), negatieve ionen (O3-), ozon ionen (O3) en superoxiden (O2-) produceert.

Door de uitstoot van deze oxidatoren ontstaat een oxidatieproces waarbij bacteriën, virussen, micro-organismen en schimmels worden geoxideerd, bij dit proces worden de oxidatoren tegelijkertijd geoxideerd tot zuurstof en waterstof. Het systeem is tevens effectief tegen vluchtige stoffen zoals formaldehyde, rook en onaangename geuren. De vervuilingen en oxidatoren brengen elkaar in balans met als resultaat schone, zuivere, reukvrije lucht.

Het SNE MCI-systeem (Multi Catalytic Oxidation) maakt gebruik van hoogwaardige UV-C lampen van Duits fabrikaat (Heraeus) die mede door toepassing van kwartsglas een 30 tot 60 procent hogere energieopbrengst hebben ten opzichte van conventionele UV lampen van dezelfde lengte. Voor de diverse toepassingen is er de keuze tussen lampen die ozon genereren (natuurlijk kwarts, 184 en 254 nanometer), of lampen zonder ozonproductie (synthetisch glas, alleen 254 nanometer).

Verschillende soorten optische katalysatoren  produceren verschillende soorten katalytische reacties en hebben allen verschillende voordelen, het MCI systeem maakt gebruik van twee verschillende optische katalysatoren om een breed spectrum van vervuilingen extra effectief te kunnen bestrijden.

Het programma MCI induct luchtsteriliseerders bestaat uit diverse modellen van units voorzien van één of twee UV-lamp/optische katalysatoren (MCI-cellen) van diverse lengten, in combinatie met verschillende toepasbare UV lampen (verschillende sterkten van ozonproductie of ozonvrij), hierdoor is een combinatie van technologieën en toestellen voor elke mogelijke omstandigheid (grootte van het pand, het aantal mensen aanwezig grootte/capaciteit HVAC systeem etc.) samen te stellen.

Foto/video

Specificaties
Specificaties
Stroomverbruik 220 - 240
Geschikt voor luchtvolume 1 - 4.500 m³/uur, afhankelijk van model
Gerelateerde producten
Meer keuzes:
Downloads 2
pdf
(Grootte: 533.7 KB)
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:SNE CAP VBO Series geurbestrijder
Uw waardering