SNE CAP VBO Series geurbestrijder

Multi-fotokatalytische geurbestrijding tegen geuren, vluchtige stoffen en gassen

De SNE CAP VBO is een eenvoudig in luchtafvoerkanalen te monteren systeem om geuren en vluchtige stoffen af te breken, door de inzet van een UV/fotokatalytische cel zonder filters geeft het systeem geen luchtweerstand en is het in staat grote hoeveelheden lucht te ontgeuren.

De CAP VBO maakt gebruik van dezelfde gepatenteerde UV/multi-fotokatalytische MCI technologie als de SNE CAP modellen maar in een agressievere vorm waarbij schadelijke stoffen sneller worden afgebroken, omdat deze systemen zijn ontwikkeld voor luchtafvoerkanalen kunnen deze ook ozon produceren wat de afbraak van geuren, gassen en vluchtige stoffen versterkt. Hiermee worden niet alleen de geuren afgebroken maar worden ook stoffen geëlimineerd die schadelijk zijn voor de gezondheid.

De CAP VBO kan in combinatie met oliemist filters zelfs een ondersteunende rol spelen in oliemist filtratie, de door filters niet opgevangen oliemoleculen worden afgebroken tot water en kooldioxide.

Deze technologieën zijn tevens zeer effectief tegen micro-organismen als bacteriën, virussen en schimmels wat de CAP VBO ook geschikt maakt voor luchtsterilisatie in luchtafvoer en luchtbehandelingsystemen.

Verschillende soorten fotokatalytisch materiaal hebben verschillende sterke punten, vandaar dat bij het MCI-systeem (Multi Catalytic Oxidation) verschillende fotokatalytische materialen worden toegepast voor een effectiviteit tegen een breed scala aan vervuilingen.

De SNE CAP modellen zijn tevens leverbaar in een box die direct op een luchtkanaal aan te sluiten is.

De toegepaste technologieën zijn door SNE zelf ontwikkeld en gepatenteerd, de toegepaste UV kwarts-lampen zijn van hoge Duitse kwaliteit (Heraeus).

De SNE CAP VBO luchtzuiveringssytemen zijn in de volgende versies leverbaar:

Model Voor luchtdoorvoer UV Cel Wattage Prijs (excl. BTW)
CAP-VBO-127-SZ < 300 m³/uur 1x 127mm 5W € 499,00
CAP-VBO-212-SZ < 500 m³/uur 1x 212mm 10W € 619,00
CAP-VBO-287-SZ < 800 m³/uur 1x 287mm 12W € 639,00

Onder "Downloads" zijn .stp bestanden van de SNE CAP toestellen te downloaden, deze 3D modellen zijn te integreren in een digitale tekening van een HVAC systeem.

Dit product produceert ozon en is bedoeld voor plaatsing in een luchtkanaal waarbij de lucht naar buiten wordt afgevoerd. Dit toestel is niet geschikt voor gebruik bij recirculatie binnenshuis.

SNE HVAC luchtsterilisatiesystemen Ozon waarschuwing
Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
As low as € 603,79 € 499,00
- +

Waarom dit product

 • Eliminatie van geuren rond keuken, installatie, bedrijfspand of laboratorium
 • Snel en eenvoudig te installeren
 • Tevens zeer effectief tegen micro-organismen zoals virussen, bacteriën en schimmels
 • Ontwikkeld voor inzet in luchtafzuiging
 • Tevens inzetbaar voor ozon-luchtdesinfectie in lucht-circulerend toestel voor als er geen personen in de ruimte aanwezig zijn
 • Fotokatalyse ter versterking van de lucht-desinfecterende werking van het UV licht
 • Luchtzuivering zonder filters
 • Stabiele werking met een levensduur van de UV cel van ca. 8.000 uur.

De SNE-CAP modellen zijn beschikbaar in 3 uitvoeringen:

 • CAP-H, deze modellen zijn ontwikkeld voor inzet in luchtkanalen met een focus op de recirculatiekanalen die de lucht uit de ruimten zuigt voor recirculatie door de luchtbehandelingskast. Deze modellen produceren enige ozon, die omdat de lucht enige afstand door de luchtkanalen aflegt weer vanzelf afbreekt.
 • CAP-V, deze modellen produceren geen ozon en kunnen dus gemonteerd worden waar de gezuiverde lucht direct de ruimte weer ingeblazen wordt, dat kan in allerlei situaties zijn van HVAC systeem tot luchtreiniger of puntafzuiger.
 • CAP-VBO, deze toestellen produceren veel ozon, deze toestellen zijn ontwikkeld voor toepassing tegen geuren en kunnen ingezet worden in een afzuiginstallatie (horeca of industriëel) of in een recirculerend systeem voor lucht-desinfectie waarbij er op dat moment geen personen in de ruimte aanwezig zijn.

Het SNE MCI-systeem (Multi Catalytic Oxidation) maakt gebruik van hoogwaardige UV-C lampen van Duits fabrikaat (Heraeus) die mede door toepassing van kwartsglas een 30 tot 60 procent hogere energieopbrengst hebben ten opzichte van conventionele UV lampen van dezelfde lengte. De CAP VBO toestellen gebruiken lampen van natuurijk kwarts en het lichtspectrum heeft een golflengte van 184 nanometer.

Geschikt voor:

Restaurant keuken Lijmgeur Afvalverwerking
Luchtsterilisatie Growroom Kweekruimte
Industrie Chemie Laboratorium

 

Dit product produceert ozon en is bedoeld voor plaatsing in een luchtkanaal waarbij de lucht naar buiten wordt afgevoerd. Dit toestel is niet geschikt voor gebruik bij recirculatie binnenshuis.

Waarschuwing ozon

Beschikbaarheid:
Direct leverbaar
Gerelateerde producten