Kan ik een luchtreiniger de hele dag aan laten staan?

Ja, alle consumenten-luchtreinigers in ons assortiment passen zich aan de omstandigheden aan. De werking van de luchtreiniger wordt aangepast aan de kwaliteit van de lucht door middel van stof- en gassensoren. Bent u bijvoorbeeld aan het koken, kijk dan niet raar op als de luchtreiniger een hogere werkingsstand kiest. Een lichtsensor meet de hoeveelheid licht, hierdoor wordt ’s nachts automatisch de “silent” werking gekozen, waarbij alleen voor lage ventilatorsnelheden wordt gekozen voor stille werking en alle functieverlichting op het toestel wordt uitgeschakeld.

Voor optimale werking kan het ook zinvol zijn de luchtreiniger handmatig op de hoogste (niet-storende) werkingsstand te laten werken voor een optimale luchtcirculatie, als er zich niemand in de ruimte bevindt is het ook zinvol het toestel op een hoge werkingsstand te laten draaien zodat na deze periode de luchtkwaliteit optimaal is.

De mate waarin de luchtreiniger reageert op de luchtkwaliteit is in drie standen van zeer gevoelig tot nauwelijks gevoelig in te stellen. Tevens zijn veel HEPA luchtreinigers voorzien van een timer zodat als u bijvoorbeeld uw huis/kantoor verlaat de luchtreiniger nog enkele uren op maximale capaciteit kan laten werken.

Voor optimale werking is het aan te raden het toestel op de hoogst, niet storende, werking te laten werken, dat wil zeggen als er zich niemand in de ruimte bevind het toestel harder laten werken en als stilte gewenst is wat zachter, zo wordt gedurende de hele dag de functionaliteit geoptimaliseerd.