Hale Air Sense hoogwaardige luchtkwaliteitsmeter

Professionele luchtkwaliteitssensor HALE Air Sense

Hale Air Sense hoogwaardige luchtkwaliteitsmeter

De HALE AIR SENSE meet met haar hoogwaardige luchtkwaliteitsmeter de luchtkwaliteit zeer nauwkeurig op vijf verschillende aspecten; temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, CO2 (koolstofdioxide), TVOC (koolwaterstof en) en PM (fijnstof). Dit alles gebeurt met hoogwaardige componenten.

Zo wordt fijnstof gemeten in eenheden van 0.3 PM, 0.5 PM, 1.0 PM, 2.5 PM en 10 PM en worden grenswaarden aangegeven wanneer de lucht goed of slecht is. Bij CO2 wordt ook op de sensor met kleurindicaties groen, oranje of rood aangegeven wanneer er geventileerd dient te worden.

Gebruikersvriendelijk monitoren van luchtkwaliteit

De AIR SENSE wordt door middel van Wifi verbonden met een 2.4 GHz netwerk. De installatie is zeer eenvoudig en makkelijk uit te voeren. De sensor wordt vervolgens toegewezen aan een van tevoren gecreëerde ruimte in het HALE cloud platform. De monitoringfunctie stelt u in staat alle data over langere periodes te analyseren op je mobiel of computer.

Ook is het mogelijk de HALE-toestellen live te monitoren op afstand om de status en foutmeldingen te bekijken en op te lossen.

De sensor kan op verschillende manieren gemonteerd worden. Met het meegeleverde bracket is het mogelijk om de sensor aan de muur te schroeven of te plakken. Ook is het mogelijk om de sensor te integreren op een inbouwspot in de muur voor permanente voeding.

   

HALE Air Sense hoogwaardige luchtkwaliteitsmeter

Beschikbaarheid:
In bestelling
€ 399,99 € 330,57
- +

Waarom dit product

  • Eenvoudige montage
  • Relatieve luchtvochtigheid meeting
  • Fijnstof meeting - 0.3 PM l 0.5 PM l 1.0 PM l 2.5 PM l 10 PM
  • Temperatuur meeting
  • TVOC meeting
  • CO2 meeting met kleur indicatie op de sensor
  • Automatische kalibratie en updates
  • Modulaire opbouw + wandcontact montage
  • 802.11b/g/n (2.4 GHz) WiFi-verbinding
  • Voedingsadapter

Het belang van inzicht in luchtkwaliteit in huis of op werk

Door te kijken naar de kwaliteit van de lucht op verschillende plaatsen en ruimten, kunnen we een betere inschatting maken van het milieu dat ons omringt. Door periodiek de luchtkwaliteit in verschillende plaatsen en ruimten te meten, kunnen we een goed inzicht krijgen in hoe schoon de lucht in de omgeving is.

Met behulp van deze gegevens kunnen we ervoor zorgen dat onze omgeving zo schoon en gezond mogelijk blijft. Als het nodig is, kunnen we dan maatregelen treffen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Zo kunnen we ervoor zorgen dat niemand in onze omgeving te maken krijgt met schadelijke effecten van slechte luchtkwaliteit.

Het is belangrijk om de luchtkwaliteit van ons huis (of werkomgeving) te monitoren. Een fijnstofmeter helpt bij het meten van de luchtkwaliteit en het optimaliseren van vet de luchtkwaliteit in verschillende ruimten. Als je een fijnstofmeter installeert, wil je er zeker van zijn dat je de juiste plaats ervoor kiest. Bijvoorbeeld, een plek waar geen luchtstroming is, zoals de buurt van een deur of raam. Op die manier krijg je een preciezer en betrouwbare meting.

Regelmatige metingen geven u een goed beeld van de luchtkwaliteit in uw ruimte, waardoor u flexibiliteit op elk gewenst moment krijgt. De HALE Air Sense maakt continue hoogwaardige metingen zodat u altijd de juiste keuzes kunt maken in het afstemmen van de luchtkwaliteit en het leefklimaat.


Professionele fijnstof metingen

Fijnstof is een verzamelnaam voor de kleine deeltjes in de lucht. Het is onzichtbaar voor het blote oog maar deze fijnstof meter pikt het allemaal op.

Bijna alle menselijke activiteiten leveren fijnstof op. Hoe kleiner het deeltje is, des te schadelijker voor de gezondheid. Onder PM 1 (particulate matter) spreek je van ultrafijnstof. Ultrafijnstof komt in de longen terecht en is extra schadelijk voor kinderen en volwassenen met longaandoeningen.

De advieswaarden van de WHO voor fijnstof in huis of andere ruimten is PM10 is 45 μg/m3 en voor PM2.5 is dit 15 μg/m3. Deze waarden en de algehele kwaliteit van de lucht wordt uiteraard weergegeven in de HALE CLOUD app.

HALE Air Sense luchtkwaliteitsmeter

Met stof en fijnstof meters kunnen we kwaliteit van de lucht monitoren. De meters kunnen ons verschillende informatie geven, waaronder de luchtkwaliteit, de hoeveelheid stof en fijnstof in de lucht, en de temperatuur.

Het monitoren van de luchtkwaliteit is belangrijk omdat het ons helpt om de gezondheid en het welzijn van mensen te beschermen. Het kan ons ook helpen de schadelijke effecten van luchtvervuiling te voorkomen.

Stof en fijnstof meters zijn speciaal ontworpen om de luchtkwaliteit in het gebied te meten. Ze kunnen worden gebruikt om luchtkwaliteitsniveaus in verschillende omgevingen te meten, waardoor we een betere basis hebben om te begrijpen hoe we de lucht kunnen verbeteren.

Professionele meter van relatieve luchtvochtigheid

Dit is het percentage van de maximale hoeveelheid waterdamp die de lucht bij de gegeven temperatuur en luchtdruk bevat. Een percentage tussen de 40% - 60% is ideaal, maar ook voor virus deactivering.

Een te hoge vochtigheid kan zorgen voor schimmelvorming. Een te lage vochtigheid (droge lucht) is ongunstig voor de conditie van slijmvliezen, ogen, neus, keel en huid. Ook kan het leiden tot verminderende weerstand tegen infecties.

Daarnaast heeft droge lucht ook invloed op materialen zoals houten vloeren, instrumentaria en kunstenwerken. Planten groeien en blijven ook mooier in gezonde luchtvochtigheid.

Professionele TVOC meter

Deze hoogwaardige meter kan zelfs TVOC meten. TOVC is een verzamelnaam voor een groep koolwaterstof en die gemakkelijk verdampen (Total Volatile Organic Compounds). Deze chemicaliën komen onder andere voor in bouwmaterialen, schoonmaakmiddelen en verf. Kortdurende blootstelling veroorzaakt irritatie van ogen en slijmvliezen. Bij hoge concentraties zijn gezondheidseffecten op organen niet uit te sluiten. Ideaal is een waarde onder de 500 PPB (parts per billion). Waardes boven 1000 PPB moeten worden voorkomen.

Hoogwaardige temperatuur sensor

De ideale binnen temperatuur ligt tussen de 18 en 24 graden. Relatieve luchtvochtigheid is van invloed op de gevoelstemperatuur in een ruimte. Door de relatieve luchtvochtigheid (in huis of op de werkplek) in de winter tussen de 40% - 60% te houden kan bespaard worden op de energierekening door de thermostaat een graad lager in te stellen. Vanwege de hoogwaardige temperatuur sensor kunt u 100% op de weergave van temperatuur in de HALE CLOUD app vertrouwen.

Lees hier meer over op Wikipedia

Constante professionele CO2 metingen

Koolstofdioxide (CO2) is een gas dat van nature in de atmosfeer aanwezig is. Het CO2 gehalte wordt uitgedrukt in PPM (parts per million). Een teveel aan CO2 verdringt de zuurstofopname in ons lichaam. Het gevolg is dat het lichaam overschakelt op een lager energieverbruik, wat leidt tot vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieverlies.

De ideale concentratie C02 in de lucht is 400 tot 800 ppm en de grenswaarde is gesteld op 1200 ppm.

Wat maakt nou een goede luchtkwaliteitsmeter?

Een goede luchtkwaliteitsmeter is gemaakt om een uitgebreidereeks aan luchtverontreinigende stoffen te meten. Er zijn veel verschillende modellen op de markt, de HALE Air Sense maakt het mogelijk om al deze metingen in huis of bijv. op het kantoor met groot gemak in kaart te brengen.

De HALE air sense biedt meerdere hoge precisie meting zodat de metingen zeer betrouwbaar zijn. Hij heeft een breed bereik aan meetvermogen en is geschikt om een verscheidenheid aan stoffen te meten, deze luchtkwaliteit meter meet fijnstof, formaldehyde, oplosbare organische verbindingen, ozon, stikstofoxide en kooldioxide.

Als klap op de vuurpijl heeft het een uitgebreide batterijduur en is het zeer eenvoudig te bedienen. Al deze voordelen maken de HALE Air Sense uiterst geschikt voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare, precieze en eenvoudig te gebruiken luchtkwaliteitsmeter.

Luchtkwaliteitsmeter

Wat maakt de HALE Air Sense anders dan andere luchtkwaliteitsmeters?

De HALE Air Sense is een uitzonderlijk product in de wereld van luchtkwaliteitsmeters. Het is ontworpen om eenvoudig te worden ingesteld op verschillende locaties en plaatsen om volledige luchtkwaliteitsinformatie te bieden in verschillende grootten en schaalniveaus. Het is dus goed mogelijk om meerdere HALE Air Sense luchtkwaliteitsmeters met elkaar te laten communiceren via de HALE CLOUD app.

Nog een ander gigantisch voordeel van de HALE Air Sense is dat deze communiceert met de klimaatbeheersing apparatuur a in de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan de HALE 60DWC luchtbevochtiger.

Respectievelijk heeft de HALE Air Sense een unieke capaciteit om een meer accurate luchtkwaliteitsmeting te verstrekken. Met behulp van meerdere sensoren kunnen de HALE Air Sense luchtkwaliteitsmeters 24/7 data verzamelen over de luchtkwaliteitsindex en brengt het waardevolle studiegegevens bij lokale overheidsinstanties. Deze functionaliteit in combinatie met eenvoudige installatie en verschillende configuratiemogelijkheden maken de HALE Air Sense uniek en superieur aan andere luchtkwaliteitsmeters.

HALE Air Sense in combinatie met de HALE 60DWC

De HALE 60DWC professionele luchtbevochtiger laat zich compleet sturen door de doorontwikkelde HALE CLOUD app. In de HALE CLOUD app kunt u alle metingen van de meter in real time en in het verleden inzien. Op basis van deze informatie kunt u de HALE 60DWC luchtbevochtiger aansturen via de app. Hiermee zorgt u voor de optimale luchtvochtigheid in uw huis en/of werkomgeving.

Beschikbaarheid:
In bestelling
Gerelateerde producten