Over Coway en hun aandeel in Luchtreiniging

Coway luchtreinigers

Het grootste gedeelte van ons leven brengen we binnenshuis door, zowel thuis als op het werk bevinden we ons in afgesloten ruimten. Over het algemeen  maken we ons geen zorgen over de kwaliteit van de lucht die we inademen. 

Maar is dit wel terecht? Stof, roet, vluchtige organische stoffen, virussen en bacteriën hopen zich op in de kamers binnenshuis, waar deze buiten door de elementen zoals wind en regen verspreidt en neergeslagen worden krijgen ze binnenshuis de kan om zich op te hopen.

Coway streeft met zijn producten  een gezond en comfortabel leven voor zijn gebruikers na. Coway ontwikkelt en produceert luchtreinigers, waterfilters, sanitaire apparatuur en ultrasoon reinigers voor gebruik in de voedselbereiding. In de Zuid-Koreaanse thuismarkt heeft Coway een marktaandeel van meer dan 50% in de markt van waterfiltertoepassingen en een marktaandeel van 40% in de markt van luchtreinigers. Coway’s productiecapaciteit bedraagt 487.000 luchtreinigers per jaar.

Joon-Kee Hong, CEO en voorzitter van Woongjin Coway: “In Korea maakt één op de drie Koreanen al gebruik van een waterzuiveraar van Coway en één op de vier van een Coway luchtververser. Deze mensen vertellen ons dat het gefilterde water veel lekkerder en zachter smaakt. Bij gebruik van de luchtververser merken zij ook een duidelijk verschil, doordat zij minder vatbaar zijn voor onder andere allergische reacties, hoofdpijn en ademhalingsaandoeningen. Coway investeert veel in research en development en besteedt daarbij veel aandacht aan gezondheidsvoordeel en design, waarbij gebruiksgemak voorop staat. Onze producten zijn te vinden in het hogere segment.”

Coway beschikt over het grootste klimaattechnologie onderzoekscentrum in Azie. De term “Quality First” is van toepassing op de ontwikkeling van Coway technologie en organisatie

Coway’s drie Research & Development afdelingen met meer dan 210 ingenieurs en onderzoekers maken het mogelijk de hoogste kwaliteit luchtreinigingsproducten te ontwikkelen en produceren. In deze centra worden luchtreinigingssystemen en luchtfilters continu getest. Voornaamste onderwerpen van onderzoek zijn filtereffectiviteit, efficiency (energiebesparing) en technologie om geluid terug te dringen.

Klik op onderstaande afbeelingen voor een grotere weergave.
Woongjin Coway R&D Center, Seoul          Woongjin Coway R&D Center, Seoul

De Coway luchtreinigers zijn ontworpen voor diegenen die serieus om hun gezondheid geven. Het meest uitgebreide en efficiënte luchtfiltersysteem in markt wordt toegepast om 99.9% van alle allergenen, pollen, rook, schadelijke gassen en fijnstofdeeltjes tot een grootte van 0.3 micron (een micron is een duizendste deel van een millimeter) uit de binnenlucht te verwijderen.

In tegenstelling tot andere luchtreinigerfabrikanten produceert en ontwikkelt Coway zelf de filters die in de luchtreinigers worden toegepast, zo kan Coway een programma van filters aanbieden voor een groot aantal specifieke toepassingen en hebben deze een aantal unieke eigenschappen.

Coway’s luchtreinigingsysteem bestaat uit 5 filters, meer dan concurrerende producten- en een antimicrobiale fan. In combinatie met een topkwaliteit HEPA-filter, een wasbaar voorfilter, een medium filter en een actieve koolstoffilter kan er gebruik worden gemaakt van een assortiment filters die speciaal voor bepaalde toepassingen zijn ontworpen.

Buiten de stofverzamelende luchtreinigende werking verwijderen deze filters zelfs vluchtige organische stoffen (VOS’en, zoals oplosmiddelen) en bacteriën zoals de legionella bacterie, veroorzaker van de veteranenziekte.

Voorbeelden van deze filters zijn de Pt (platina) catalyst filter voor nieuwe huizen (effectief tegen o.a. vluchtige organische stoffen en formaldehyde),  het HI-virus filter die effectief is tegen diverse virussen en het Legionella filter dat werkzaam is tegen de legionella bacterie die door airconditioningsystemen kan worden verspreidt.

En andere Coway innovatie is het RBD (Resistive Barrier Discharge) plasma filter in de AP-1503CH, deze steriliseert de lucht en verwijdert vluchtige organische stoffen (VOS’en), formaldehyde, micro-organismen en virussen. Het filter hoeft niet vervangen te worden, de levensduur is gelijk aan die van de luchtreiniger.

De reinigingscapaciteit van de Coway luchtreinigers wordt middels de CADR (Clean Air Delivery Rate) standaard van de Amerikaanse AHAM (Association of American Home Appliance Manufacturers)weergegeven.

Hierbij wordt de effectiviteit van de luchtreiniger tegen stof, pollen en sigarettenrook gemeten.

De grootte van de ruimte die voor 80% gereinigd kan worden van alle vervuilingen binnen 20 minuten wordt aangegeven als de reinigingscapaciteit in vierkante meters.

Dit is de meest kritische meetmethode die kan worden toegepast, bijvoorbeeld de JEM 1467 richtlijn. (Japanse Electronics Manufacturing Association), die door veel andere merken wordt gebruikt is veel soepeler, de ruimtecapaciteit volgens deze methode valt minstens anderhalf keer hoger uit. Dit echter bij een lager reinigingsniveau.

Coway bezit verschillende internationale certificaten voor zijn waterproducten, zoals de Gold Seal Mark van de Water Quality Association en de NSF-certificering van de U.S. National Science Foundation. Het merendeel van de luchtreinigers ontving certificaten van de British Allergy Foundation. De ontwerpen en geavanceerde eigenschappen van de producten van Coway, hebben bijgedragen aan het winnen van diverse prestigieuze ontwerpprijzen, zoals iF, Red Dot en IDEA.

Coway’s kwaliteitsmanagementsysteem is gecertificeerd volgens de ISO 9001 norm, en Coway’s millieumangaementstyteem is gecertificeerd volgens de ISO 14001 norm.

Zie ons complete aanbod Coway Luchtreinigers!

Coway onderscheidingen en certificaten

Coway luchtreiniging

Coway certificaten

De BAF (British Allergy Foundation) Seal of Approval is een certificatie voor producten die aangetoond allergenen tegengaan, verminderen of verwijderen. Het wordt afgegeven door de British Allergy Foundation, de Britse belangenbehartiger van consumenten met allergieklachten.

Coway certificaten

Het Amerikaanse label Energy Star stelt eisen aan het energieverbruik van elektrische apparaten. Het wordt uitgevoerd door een instantie binnen het Amerikaanse Department of Energy. De criteria ontstaan in overleg met vertegenwoordigers van de industrie en andere belanghebbenden.

Coway certificaten

Het IDEA-programma (International Design Excellence Awards) is de meest prestigieuze internationale ontwerpcompetitie voor onderscheidende productontwerpen, ecodesign, interaction design, verpakkingen, strategie, onderzoek en concepten. Ontwerpers, studenten en bedrijven van over de hele wereld worden uitgenodigd om zich in te schrijven. De winnaars worden bekendgemaakt op BusinessWeek.com en worden over de hele wereld vermeld in honderden publicaties en radio- en tv-uitzendingen.
Coway certificaten Het iF is een internationaal forum voor design gevestigd in Hannover. Al sinds 1954 reikt het instituut jaarlijks de iF Awards uit, een van de meest belangrijke designerkenningen ter wereld. Dit jaar ontving de jury voor de iF Communication Design Awards 1.290 inzendingen vanuit 16 verschillende landen. In totaal werden 310 projecten onderscheiden.
Coway certificaten De red dot design award is een internationaal erkende wedstrijd. De “red dot”-onderscheiding is in vakkringen gerenommeerd als kwaliteitslabel voor goed design. Met meer dan 11.000 inschrijvingen uit in totaal 61 landen behoort de "red dot design award" wereldwijd tot de grootste designwedstrijden. De “red dot” bekroont werken die zich onderscheiden door hun uitzonderlijke designkwaliteit.
Coway certificaten De ISO 9001 is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie en de manier waarop de organisatie met het kwaliteitsbeleid omgaat.
Coway certificaten ISO 14001 is een milieumanagementsysteem wat zich speciaal richt op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied. De ISO 14001-norm is een internationaal geaccepteerde norm en beschrijft waaraan een milieumanagementsysteem moet voldoen. Vanuit dit milieumanagementsysteem wordt continue en structureel aandacht besteed aan het milieu in de bedrijfsvoering.